|
|
| Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) | |
|
+16JKD Legija91 MihailMitevski tose tigar Hivemind Alvar beowulf Зоран Генерал AlexGreat shady3 Desperado Momak od Gjorce c0k0vsky SIG 20 posters | |
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 5/7/2012, 21:45 | |
| - Frogfoot напиша:
- Аха, е сега ми е појасно, фала ти.
Значи работи на принцип да си ставаш што ти треба и каде сакаш.
Колку го плати? Точно така, сегде каде што има гуртни (МОLLE) на елекот. Што колку платив? |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 5/7/2012, 23:32 | |
| | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 6/7/2012, 01:19 | |
| - Frogfoot напиша:
- елекот.
Значи се уште немам купено елек, каде видовте дека имам. Поставив слика кој елек ќе го зимам и од која фирма. Плус сеа барам луѓе од Америка кои ќе се враќаат во Македонија, преку нив да нарачам да ми го донесат. Зошто ако го нарачувам од Македонија ќе ме фати 300 долари се вкупно. Од овде планирам да им кажам на пријателиве (ако доаѓаат за брзо време и сакаат) да нарачаат од овде. http://www.opticsplanet.com/blackhawk-s-t-r-i-k-e-gen-4-molle-system-elite-vest.htmlИнаку ОD GREEN (зелена боја), ќе биде |
| | | SIG
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 6/7/2012, 14:37 | |
| Се извинувам, јас разбрав дека го имаш купено Мислев на тој што го постави на претходната страница. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 7/7/2012, 01:06 | |
| - Frogfoot напиша:
- Се извинувам, јас разбрав дека го имаш купено Мислев на тој што го постави на претходната страница.
Планирам тој да го земам, а ако не успеам тој да го набавам, ќе купувам MOLLE Armor Plate Carrier елек, ама од друга фирма не од Blackhawk видејќи е многу скап овој тип на елек за разлика од првиот што го постирав. MOLLE Armor Plate Carrier |
| | | SIG
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 9/7/2012, 18:21 | |
| | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 9/7/2012, 21:40 | |
| |
| | | beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 10/7/2012, 13:28 | |
| - Frogfoot напиша:
- Е Бога ми, имал огромна среќа!
И јака глава.....се гледа дека неколку зрна потполно го пробиле шлемот, но најверојатно преостаната енергија што ја носеле не била доволна да го пробуши черепот и да го оштети мозокот. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 10/7/2012, 14:00 | |
| - beowulf напиша:
- Frogfoot напиша:
- Е Бога ми, имал огромна среќа!
И јака глава.....се гледа дека неколку зрна потполно го пробиле шлемот, но најверојатно преостаната енергија што ја носеле не била доволна да го пробуши черепот и да го оштети мозокот. Па тоа викам 5.45 како и 5.56 служат за кога ќе влезе куршумот внатре во човечкото тело да направи штета на органите, влезната рана да не биде голема. Додека 7.62X39, не дај боже да го погоделе со тој куршум, сега немаше да биде жив. Муџосите користеле АК 74, тоа е пушка со калибар 5.45, да користеа АК 47 во 7.62X39, би било лошо. |
| | | Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 20/7/2012, 01:25 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) | |
| |
| | | | Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|