Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„

Go down 
+14
Спенсер
tose
KKikoMKD
skopjanec
leopard
JKD
Mrshajnoski
legend1979
Зоран
Profesionalec
Генерал
SIG
Momak od Gjorce
AlexGreat
18 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next
АвторПорака
Гостин
Гостин

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty7/11/2015, 12:40

И да продадеме 6 МИ-24, повторно ќе имаме проблем да ги одржуваме другите 6. А неможам ни да помислам на воведување на нови модели...
Вратете се на почетокот Go down
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty7/3/2016, 01:02

Prvi inozemni posao ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKOG CENTRA d.d.

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Mi17_Z3_MAP-7712_1

Sukladno zahtjevu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Makedonije, i potpisanim ugovorom o pružanju usluga, stručni tim radnika ZTC-a izvršio je radove pregleda helikoptera tipa Mi-17V-5 i Mi-171, iz sastava Helikopterske jedinice MUP-a, vremenu od 16.02.2016. do 19.02.2016. godine.

Izvođeni su radovi pregleda ZIM sustava na samim helikopterima, kao i radionička ispitivanja IRE sustava, te njihova provjera nakon ugradnje na helikoptere. Radovi su izvršeni uz stručnu pomoć i suradnju pilota i tehničkog osoblja Helikopterske jedinice.

Svi radovi predviđeni Ugovorom izvršeni su bez primjedbi Naručitelja na kvantitetu i kvalitetu, što je i potvrđeno Zapisnikom o izvršenim radovima i samim time helikopteri su stavljeni u funkciju.

Uz navedeno, predstavnicima Helikopterske jedinice MUP-a Republike Makedonije, prezentirane su mogućnosti ZTC-a u izvođenju radova održavanja helikoptera porodice Mi-8 i Bell-206, te aviona Air Tractor, tip AT-802, svih inačica.

Također, prezentirane su mogućnosti ZTC-a u proizvodnji P/D, kao i mogućnosti nabave usluga i roba preko domaćih i INO partnera ZTC-a.

Na kraju su predstavnici Helikopterske Jedinice MUP-a Republike Makedonije i ZTC-a ocijenili da postoji veliki prostor za nastavak i proširenje započete suradnje, u području održavanja zrakoplova i zrakoplovnih komponenti, opskbe pričuvnim dijelovima i ostalim zrakoplovnim materijalima, stručne tehničke podrške i dr.

http://www.defender.hr/naslovnica-izdvojeno/prvi-inozemni-posao-zrakoplovno-tehnickog-centra-d-d/
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty5/4/2016, 11:52

Дечки да не знае некој што се случува со хелоптериве се утепаа од летање веќе со недели.. А пред саат време прелетаа над мене дур бев на кеј 2 МИ17-ки во пар, најверојатно од Илинден или Ѓорче накај Петровец...
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty5/4/2016, 17:50

MISFIT напиша:
Дечки да не знае некој што се случува со хелоптериве се утепаа од летање веќе со недели.. А пред саат време прелетаа над мене дур бев на кеј 2 МИ17-ки во пар, најверојатно од Илинден или Ѓорче накај Петровец...

оддговорот е логички , не од некое познавање !!!
Пилотите треба да имаат некој налет во саати .
Одприлика тоа ми е нај логички.

Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty5/4/2016, 19:39

Сабајле прелетаа во пар и фатија еден убав лак, помислив да не спремаат некоја демонстрација формациски лет ово оно, ама прв пат ги видов повеќе од од еден, обично сами летаат, кој ги знае...
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty5/4/2016, 19:47

MISFIT напиша:
Сабајле прелетаа во пар и фатија еден убав лак, помислив да не спремаат некоја демонстрација формациски лет ово оно, ама прв пат ги видов повеќе од од еден, обично сами летаат, кој ги знае...

Си бркаат лугето своја работа!

Број на мислења : 624

ПишувањеПредмет: ..   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty7/4/2016, 20:48

Тоа е бидејќи од сите затвори во државата се зимаат уапсените терористи од Куманово и се носат во судница , дел се превезуваат од земја а дел од воздух да не се ствара преголема гужва во сообраќајот да нема забрани и застој кога поминуваат колоните на полицијата , ништо страшно , нема потреба за паника Smile
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty18/5/2016, 12:44

Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty2/11/2017, 21:29

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 MutAhmF
Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 ZQBJ8Qa

Број на мислења : 2555

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty24/10/2018, 15:54

Нова фарба за македонскиот полициски хеликоптер МИ-171
На ремонт во Србија
https://www.mycity-military.com/slika.php?slika=52022_55012966_slack-imgs.com.jpg
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 13 Empty

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„
Вратете се на почетокот 
Страна 13 of 17Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next
 Similar topics
-
» Полициска единица „АЛФИ”
» ПЕП - Посебна единица на полицијата
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ЕБР - Единица за Брзо Распоредување
» ЕИП - Единица за интервентна полиција