| Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ | |
|
+14Спенсер tose KKikoMKD skopjanec leopard JKD Mrshajnoski legend1979 Зоран Profesionalec Генерал SIG Momak od Gjorce AlexGreat 18 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 7/11/2015, 12:40 | |
| И да продадеме 6 МИ-24, повторно ќе имаме проблем да ги одржуваме другите 6. А неможам ни да помислам на воведување на нови модели... |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 7/3/2016, 01:02 | |
| Prvi inozemni posao ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKOG CENTRA d.d.Sukladno zahtjevu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Makedonije, i potpisanim ugovorom o pružanju usluga, stručni tim radnika ZTC-a izvršio je radove pregleda helikoptera tipa Mi-17V-5 i Mi-171, iz sastava Helikopterske jedinice MUP-a, vremenu od 16.02.2016. do 19.02.2016. godine. Izvođeni su radovi pregleda ZIM sustava na samim helikopterima, kao i radionička ispitivanja IRE sustava, te njihova provjera nakon ugradnje na helikoptere. Radovi su izvršeni uz stručnu pomoć i suradnju pilota i tehničkog osoblja Helikopterske jedinice. Svi radovi predviđeni Ugovorom izvršeni su bez primjedbi Naručitelja na kvantitetu i kvalitetu, što je i potvrđeno Zapisnikom o izvršenim radovima i samim time helikopteri su stavljeni u funkciju. Uz navedeno, predstavnicima Helikopterske jedinice MUP-a Republike Makedonije, prezentirane su mogućnosti ZTC-a u izvođenju radova održavanja helikoptera porodice Mi-8 i Bell-206, te aviona Air Tractor, tip AT-802, svih inačica. Također, prezentirane su mogućnosti ZTC-a u proizvodnji P/D, kao i mogućnosti nabave usluga i roba preko domaćih i INO partnera ZTC-a. Na kraju su predstavnici Helikopterske Jedinice MUP-a Republike Makedonije i ZTC-a ocijenili da postoji veliki prostor za nastavak i proširenje započete suradnje, u području održavanja zrakoplova i zrakoplovnih komponenti, opskbe pričuvnim dijelovima i ostalim zrakoplovnim materijalima, stručne tehničke podrške i dr. http://www.defender.hr/naslovnica-izdvojeno/prvi-inozemni-posao-zrakoplovno-tehnickog-centra-d-d/ | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 5/4/2016, 11:52 | |
| Дечки да не знае некој што се случува со хелоптериве се утепаа од летање веќе со недели.. А пред саат време прелетаа над мене дур бев на кеј 2 МИ17-ки во пар, најверојатно од Илинден или Ѓорче накај Петровец... |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 5/4/2016, 17:50 | |
| - MISFIT напиша:
- Дечки да не знае некој што се случува со хелоптериве се утепаа од летање веќе со недели.. А пред саат време прелетаа над мене дур бев на кеј 2 МИ17-ки во пар, најверојатно од Илинден или Ѓорче накај Петровец...
оддговорот е логички , не од некое познавање !!! Пилотите треба да имаат некој налет во саати . Одприлика тоа ми е нај логички. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 5/4/2016, 19:39 | |
| Сабајле прелетаа во пар и фатија еден убав лак, помислив да не спремаат некоја демонстрација формациски лет ово оно, ама прв пат ги видов повеќе од од еден, обично сами летаат, кој ги знае... |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 5/4/2016, 19:47 | |
| - MISFIT напиша:
- Сабајле прелетаа во пар и фатија еден убав лак, помислив да не спремаат некоја демонстрација формациски лет ово оно, ама прв пат ги видов повеќе од од еден, обично сами летаат, кој ги знае...
Си бркаат лугето своја работа! ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
| Предмет: .. 7/4/2016, 20:48 | |
| Тоа е бидејќи од сите затвори во државата се зимаат уапсените терористи од Куманово и се носат во судница , дел се превезуваат од земја а дел од воздух да не се ствара преголема гужва во сообраќајот да нема забрани и застој кога поминуваат колоните на полицијата , ништо страшно , нема потреба за паника | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 18/5/2016, 12:44 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 2/11/2017, 21:29 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum