| Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ | |
|
+14Спенсер tose KKikoMKD skopjanec leopard JKD Mrshajnoski legend1979 Зоран Profesionalec Генерал SIG Momak od Gjorce AlexGreat 18 posters |
|
Автор | Порака |
---|
debarska
Број на мислења : 83
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/11/2015, 19:01 | |
| батки немаме ние немодернизирани што корустат штурм? имаме и такви од 8 4 се модернизирани 4 не ама сите се бојадисани | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/11/2015, 19:14 | |
| Не те сваќам што сакаш да кажеш | |
|
| |
debarska
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/11/2015, 20:01 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Не те сваќам што сакаш да кажеш
Македонија не ги модернизира сите ми 24ки само 50% тоест 4 додека другите 4 уште користат штурм само се префарбани ито 2 од модернизираните се александар два јасмин | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/11/2015, 20:12 | |
| Македонија нема 8 туку 12 Ми-24.10 Ми-24В,2 Ми-24К. 2(4) Јасмин 2 Александар,не лета ништо у моментов,а останатите 8 се у аут меѓу овие 8 има два Јасмин... | |
|
| |
debarska
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/11/2015, 20:19 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Македонија нема 8 туку 12 Ми-24.10 Ми-24В,2 Ми-24К.
2(4) Јасмин 2 Александар,не лета ништо у моментов,а останатите 8 се у аут меѓу овие 8 има два Јасмин... знам дека се 12 ама во вингот влегоја 8 и 4 отпишани за резервни делови тогаш и су 25 ги пензионираја а дека не летаат и за то знам као прескапо му било и ќе се штедело ако сме заштеделе за 500 години bel UX 2 ќе сме набавеле од заштедата Aма на крај ке летаме само на симулатори ако не ги пензионираме и нив , | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/11/2015, 20:41 | |
| некогаш(пример наредни 10 години) кога би имале буџет,дали би можеле тие што се аут да се стават во функција ? | |
|
| |
debarska
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/11/2015, 20:47 | |
| и јас брат пукам од мака. секако дека можи русите не создаваа нови ми 35 извршија модернизација на 24 барем така мислам | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/11/2015, 21:51 | |
| - JKD напиша:
- некогаш(пример наредни 10 години) кога би имале буџет,дали би можеле тие што се аут да се стават во функција ?
Mоже од тие 6 комада да се склопат два и да се пратат на ремонт,варијантата Ми-24К се нечепнати,останатите се исчупани сите,на некој цели мотори им фали... За да не се праќаат на редовен ремонт или при откажување на некој од деловите на хеликоптерите во летна состојба се вадени делови од овие... | |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/11/2015, 23:57 | |
| Најдобро е СЕ од МИ-24ките да распродадат и да се купат нови 4 до 6 МИ-28 и во старт а и понатаму да им се обезбеди редовен сервис , ремонт , обучени дисциплинирани пилоти , механичари ...... Инаку темата е полициска а ние праиме муабет за војните хеликоптери . | |
|
| |
debarska
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 7/11/2015, 00:41 | |
| друже ние ми 24 ги имаме ито 12, ние овие не ги одржуваме ми 28 секако дека нема, скапи се, за нас се е скапо шо го гарантира нашиот суверенитет нашата одбрана и шо не му одговара на партијата/ а за темата и на таа другата се е пензионирано така да нема разлика ( сакам да кажам и кај темата за армијата ништо не лета) | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ | |
| |
|
| |
| Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ | |
|