| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
bolee
Број на мислења : 8
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 30/11/2015, 01:12 | |
| Zdravo momci pozdrav do site imam edno prashanje kako se stanuva pripadnik na esz dobro bi bilo koj ja znae taa problematika da mi objasni detalno od pocetok do kraj.Blagodaram | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 30/11/2015, 01:24 | |
| - bolee напиша:
- Zdravo momci pozdrav do site imam edno prashanje kako se stanuva pripadnik na esz dobro bi bilo koj ja znae taa problematika da mi objasni detalno od pocetok do kraj.Blagodaram
Треба да си припадник на МВР,да се пријавиш на интерните конкурси кога ќе ги пушти единицата,да поминеш физички психички тестови,и сега некој викаат дека имаат селективен ЕСЗ,други викаат дека немаат,но едно е сигурно,дека имаат најдолга обука или иста по траење како ЕСН,6 месеци +9 месеци специјализација... | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 30/11/2015, 19:28 | |
| Да се биде припадник на ЕСЗ е регулирано со закони и правилници. Таму стои дека треба да имаш одредено искуство (1 или 2 години) во МВР и доброволно да се пријавиш за работа во ЕСЗ. Потоа постојат физички, психо, лекарски и други проверки. По ова следува обуката. Оние кои успешно ќе ја поминат добиваат решение за работа во ЕСЗ.
Но праксата покажа нешто друго. Момци со завршена основна обука за полицаец ( курс за полицајци ) директно беа примени во Единицата. Се разбира дека во текот на курсот беа селектирани т.е поминаа одредени проверки. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 30/11/2015, 23:23 | |
| - Генерал напиша:
- Да се биде припадник на ЕСЗ е регулирано со закони и правилници. Таму стои дека треба да имаш одредено искуство (1 или 2 години) во МВР и доброволно да се пријавиш за работа во ЕСЗ. Потоа постојат физички, психо, лекарски и други проверки. По ова следува обуката. Оние кои успешно ќе ја поминат добиваат решение за работа во ЕСЗ.
Но праксата покажа нешто друго. Момци со завршена основна обука за полицаец ( курс за полицајци ) директно беа примени во Единицата. Се разбира дека во текот на курсот беа селектирани т.е поминаа одредени проверки. Познавам такви,и малку ми е чудно како на сред обука почнуваат да работат,веројатно се во позадина на акциите но сепак работат...твое мислење за такво нешто ? | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 1/12/2015, 18:35 | |
| Жарко Кузмановски | |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 1/12/2015, 18:37 | |
| | |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 1/12/2015, 18:38 | |
| | |
|
| |
bolee
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/12/2015, 01:08 | |
| Fala za informaciive inace sto sodrzi toj selektiven test sto go zborite ? sto pravat ? | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/12/2015, 19:15 | |
| - bolee напиша:
- Fala za informaciive inace sto sodrzi toj selektiven test sto go zborite ? sto pravat ?
Прво имаш склекови, стомачни, згибови и трчање. Оние норми што беа за прием на курсот за полицајци. 55 склека, 60 тина стомачни, 10 згиба, 3200 метри трчање за 13:30. Ова се минималните. Колку подобар резултат толку подобро. Потоа селективен од 24 дена ( доколку има ). Е таму - масакар. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
bolee
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/12/2015, 19:59 | |
| Generale ovoa so stomacnite sklekovite trcanjeto i zgibovite site mi go kazhuvaat toa vekje go znam Ama ova sto sodrzi tamu selektivniot test tie 24 dena | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
| |
|
| |
| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|