Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Единица за Специјални Задачи „Тигар„

Go down 
+47
Цане
darkness
BoyfromKavadarci
Goust
GoranSIR
fantom1
bolee
Rashid
икс
Mrshajnoski
bojan111
losmi
ace89
leopard
Спенсер
makedonija:D
Smrtnikot
BABUN
assasian
ESN
JKD
Panter
Alvar
alexmkd
Legija91
Macedonian Knight
tose
misko alfa
beowulf
shady3
viktor
tigar
IgorM
Zajcef
Momak od Gjorce
Subzero
volcko1
TigerMKD
Wolf
Тигар
Profesionalec
Davormkd
Зоран
Генерал
SIG
Makedon
AlexGreat
51 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 36 ... 69, 70, 71 ... 85 ... 100  Next
АвторПорака
bolee

Број на мислења : 8

Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty30/11/2015, 01:12

Zdravo momci pozdrav do site imam edno prashanje kako se stanuva pripadnik na esz dobro bi bilo koj ja znae taa problematika da mi objasni detalno od pocetok do kraj.Blagodaram
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty30/11/2015, 01:24

bolee напиша:
Zdravo momci pozdrav do site imam edno prashanje kako se stanuva pripadnik na esz dobro bi bilo koj ja znae taa problematika da mi objasni detalno od pocetok do kraj.Blagodaram

Треба да си припадник на МВР,да се пријавиш на интерните конкурси кога ќе ги пушти единицата,да поминеш физички психички тестови,и сега некој викаат дека имаат селективен ЕСЗ,други викаат дека немаат,но едно е сигурно,дека имаат најдолга обука или иста по траење како ЕСН,6 месеци +9 месеци специјализација...
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty30/11/2015, 19:28

Да се биде припадник на ЕСЗ е регулирано со закони и правилници. Таму стои дека треба да имаш одредено искуство (1 или 2 години) во МВР и доброволно да се пријавиш за работа во ЕСЗ. Потоа постојат физички, психо, лекарски и други проверки. По ова следува обуката. Оние кои успешно ќе ја поминат добиваат решение за работа во ЕСЗ.

Но праксата покажа нешто друго. Момци со завршена основна обука за полицаец ( курс за полицајци ) директно беа примени во Единицата. Се разбира дека во текот на курсот беа селектирани т.е поминаа одредени проверки.

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty30/11/2015, 23:23

Генерал напиша:
Да се биде припадник на ЕСЗ е регулирано со закони и правилници. Таму стои дека треба да имаш одредено искуство (1 или 2 години) во МВР и доброволно да се пријавиш за работа во ЕСЗ. Потоа постојат физички, психо, лекарски и други проверки. По ова следува обуката. Оние кои успешно ќе ја поминат добиваат решение за работа во ЕСЗ.

Но праксата покажа нешто друго. Момци со завршена основна обука за полицаец ( курс за полицајци ) директно беа примени во Единицата. Се разбира дека во текот на курсот беа селектирани т.е поминаа одредени проверки.

Познавам такви,и малку ми е чудно како на сред обука почнуваат да работат,веројатно се во позадина на акциите но сепак работат...твое мислење за такво нешто ?
Panter

Број на мислења : 452

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty1/12/2015, 18:35

Жарко Кузмановски
Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 2hyi25x
Panter

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty1/12/2015, 18:37

Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 24o819d
Panter

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty1/12/2015, 18:38

bolee

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty3/12/2015, 01:08

Fala za informaciive inace sto sodrzi toj selektiven test sto go zborite ? sto pravat ?
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty3/12/2015, 19:15

bolee напиша:
Fala za informaciive inace sto sodrzi toj selektiven test sto go zborite ? sto pravat ?

Прво имаш склекови, стомачни, згибови и трчање. Оние норми што беа за прием на курсот за полицајци. 55 склека, 60 тина стомачни, 10 згиба, 3200 метри трчање за 13:30. Ова се минималните. Колку подобар резултат толку подобро. Потоа селективен од 24 дена ( доколку има ). Е таму - масакар. Twisted Evil

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty3/12/2015, 19:59

Generale ovoa so stomacnite sklekovite trcanjeto i zgibovite site mi go kazhuvaat toa vekje go znam
Ama ova sto sodrzi tamu selektivniot test tie 24 dena Smile
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 70 Empty

Единица за Специјални Задачи „Тигар„
Вратете се на почетокот 
Страна 70 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 36 ... 69, 70, 71 ... 85 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Слики "Единица за специјални задачи ТИГАР"
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ОМОН - Руска полициска единица за специјални намени
» „Бадем„ (Egoc) и „Единица 504„ - Израелски специјални воени единици
» 1/35 ГАЗ Тигар, Крим 2014. Звезда