| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 12/8/2015, 17:40 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| |
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 31/8/2015, 21:02 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 31/8/2015, 21:56 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 31/8/2015, 23:24 | |
| Не би ме чудело. Снајперските тимови обично се по двајца, а вториот носи автомат кој може да го стави на грб па да му помогне...
Инаку јас лани имав можност да кренам Фалкон на изложбата на АРМ, во големина и тежина одприлика исти се. И право да ти кажам мене проблем ми беше да ја кренам, а не да ја носам. Во стоечка положба многу треба да се напрегаш за да ја кренеш на рамо за нишанење, ама не е наменета за тоа. |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 31/8/2015, 23:48 | |
| мисфит грешка си ги држев и си "играв" малце со нив и јас и со фалконот и со црната стрела.М93 е долга 169 цм и тешка 16 кг во споредба со фалконот 12 кг. А 4 кг не се малку тоа ти е еден автомат ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 1/9/2015, 02:20 | |
| Како за пример го дадов, дека е ист тип на снајпер, не ме фаќај за збор |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 8/9/2015, 19:46 | |
| ЕСЗ ТИГАР Зошто дојде до прекин на огнот...Какво ми беше чувството после 14 сати константен оган во Арачиново да слушнам наредба - ПРЕКИНИ СО СЕКАКВО ДЕЈСТВУВАЊЕ ОСВЕН ВО САМООДБРАНА!!!???Во сите акции бевме попречувани! Арачиново беше под целосен обрач и мораше да падне!Но до тоа не дојде.По наредба на Врховниот командант и советот за безбедност ТЕРОРИСТИТЕ и нивните СТРАНСКИ ИНСТРУКТОРИ неказнето го напуштија Арачиново.Го имавме селото под контрола во обрач а терорстите на нишан.Битката за Арачиново нема да се памети како пораз на Македонската армија и полиција,туку како срамен пораз на Македонските политичари. | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 11/9/2015, 10:02 | |
| - ESN напиша:
- мисфит грешка си ги држев и си "играв" малце со нив и јас и со фалконот и со црната стрела.М93 е долга 169 цм и тешка 16 кг во споредба со фалконот 12 кг. А 4 кг не се малку тоа ти е еден автомат
И јас на изложба ја имам кренато ама ептен ме занесе за црната стрела зборам треба време да се навикнеш не е тежината толкав проблем како тоа што е гломазна и занесува. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 13/9/2015, 15:24 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
| |