| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/2/2015, 22:55 | |
| Со кои девојки специјалци...? | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/2/2015, 22:57 | |
| - JKD напиша:
- Со кои девојки специјалци...?
\Имаше прилог во вест побарај наназад. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11106
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/2/2015, 23:24 | |
| - Зоран напиша:
- Snajperot e CZ 705 Brno.
Не е CZ Зоки, туку Accuracy International AW 7.62х51. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/2/2015, 23:33 | |
| - Alvar напиша:
- Зоран напиша:
- Snajperot e CZ 705 Brno.
Не е CZ Зоки, туку Accuracy International AW 7.62х51. Не знам ми заличе на ЦЗ многу дрвена ми изгледа. Во право си на фулл зголемување се гледаат завртиките .простет моја глупост. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 5/2/2015, 13:57 | |
| ајкурасито снајперите што ги имаме се во две верзии.Едната е во оригиналниот куршум за него 338 лапуа магнум,другата 308 нато. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 5/2/2015, 14:06 | |
| Инаку црните калаши шо ги имаат мвр се и бугарски и украински.Првите шо се земаа пред 2001 беа бугарските после за време на 2001 кога од украина се купуваше воена опрема се купија и калашите.Имам слика од еден припадник на лавовите со украински калаш во калибар 5,45х39 со ред дот нишан.А тоа уште 2001,лавовите беа единствените кои поседуваа вакви со оптички нишани,инаку црните калаши и бугарските и украинските сите единици на мвр ги користат ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 6/2/2015, 21:39 | |
| - ESN напиша:
- Инаку црните калаши шо ги имаат мвр се и бугарски и украински.Првите шо се земаа пред 2001 беа бугарските после за време на 2001 кога од украина се купуваше воена опрема се купија и калашите.Имам слика од еден припадник на лавовите со украински калаш во калибар 5,45х39 со ред дот нишан.А тоа уште 2001,лавовите беа единствените кои поседуваа вакви со оптички нишани,инаку црните калаши и бугарските и украинските сите единици на мвр ги користат
Исти такви имам видено дека носеа курсистите кои беа дел од првиот конкурс за полициски службеници на МВР пред некоја година, меѓутоа без оптички нишан. Е сеа после се распрашав и слушнав дека само ги носеле, а пукале со Застава м70. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 6/2/2015, 21:43 | |
| И јас имам видено дека носат и такви пушки ама со расклоплив кундак,црни,не знам чиви се,ама сум ги гледал дур биле на обука па таму сликани...и тој што го поставив во темата за ЕБР шиптарот,не знам дали ги обучуваат и со тавори да пукаат ама тој се гледаше дека му ја дале опремата колку да се слика пошто во позадина беа обични униформи односно тие зелените.
И 100 пати подобри се тие панталони и кошула неголи униформата на обичните полицајци. | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 6/2/2015, 22:06 | |
| - JKD напиша:
- И јас имам видено дека носат и такви пушки ама со расклоплив кундак,црни,не знам чиви се,ама сум ги гледал дур биле на обука па таму сликани...и тој што го поставив во темата за ЕБР шиптарот,не знам дали ги обучуваат и со тавори да пукаат ама тој се гледаше дека му ја дале опремата колку да се слика пошто во позадина беа обични униформи односно тие зелените.
И 100 пати подобри се тие панталони и кошула неголи униформата на обичните полицајци. Доколку е на селективниот за ЕБР, сигурно дека ги обучуваат со таворите. Е сеа колку што знам за време на курсот имало некои дечишта кои се сликале за време на курсот во Идризово и ставале слики на фејсбук, некако дознале одговорните, па им стигнало на сите писмена опомена. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 6/2/2015, 23:32 | |
| Ќе им стигне и на овие,на инстаграм најдов 2-3ца,ставаат слики од обука за ЈРМ со гас маски,од упади,едно друго....а на овој му дал некој од ебр што му е рода,да се курчи да се слика...ако ги обучуваат,сигурно не ги обучуваат на исто место и оние за обични полицајци и за ебр...малку е не вкусно да ги гледаш како ги обучуваат за во единица,а тебе те обучуваат за полицаец. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
| |
|
| |
| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|