Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 23/1/2014, 22:12
JKD напиша:
Генерал напиша:
ЈКД мора да го промениш ставот за овие работи. Остави ги филмските сцени. Не ми е јасно како тоа за акција не знаеш ама за секојдневна употреба да се набавеле подобри? Каква е таа секојдневна употреба и зошто би им требале подобри во тој случај а не за во акција?
Инспекторите должат лично вооружување како и сите Овластени Службени Лица ОСЛ.
бидејќи самиот ти пиша дека користеле различни оружја,во зависност од акцијата/потребата,но тие оружја ги зимаат само кога ја прават таа одредена акција,сигурно не носат од секое оружје во багажникот,па кое ќе има потреба-тоа го зимаат.И сакав да кажам за тие кратките калаши,кои што ги користат дали за основно оружје или за некаква си намена,без арзлика не е ни битно,би требало да им се купат по асални пушки од тие кратки калаши.Ете тоа сакав да го кажам,незнам дали јас не сум јасен кога пишувам или ти не ме разбираш,или несакаш да ме разбереш..
тие кратки калаши се за блиска борба , и 501 Соколи го користат , бдејки малата должина им оди во прилог , со сета опрема на нив падобрани , панцири , ранци и сл ., значи оружјето се бира според тоа каква е единицата и нејзината намена и во каква акцијата се пуштаат убаво горе кажаа
______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
Legija91
Број на мислења : 1330
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/1/2014, 01:08
assasian напиша:
не е до оружјето , до човекот е кој го користи , дали е модерно , шминкано црно бело , и сл не е важно оружјето не убива луѓе, луѓето убиваат луѓе
Во право си друже. Дај му на неук човек 100 години стара пушка, пак ќе те убие.Без разлика дали си ти специјалец со м4-ка, ако е така пишано од големио батка горе.
______________________ If you're going throw hell, keep going.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/1/2014, 02:12
Не реков ништо такво јас дека не е добра,или незнам што...туку дека за една НАЈ елитна единица како што ја претставуваат ЕСЗ на полицијата,би требало да имаат и посовремено оружје,кое што би им било повеќе стандардно отколку селектирано за некоја акција..тоа беше муабетот,и ако се толку добри што не се сликаат со нив за календари,или кога ги снимаат ? пошто е срамота да се сликаат со нив,криминалциве и терористиве имаат подобро оружје од тоа...
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 27/1/2014, 19:38
Кратките на тигрите калашникови се од бугарскиот арсенал лично во моите раце сум го држал.М92 ги користат војната полиција,соколите,исто така додека не ги расформираа ги користеаше и рисовите.ЈКД момче не се секирај ти за есз тие се најплатените специјлаци во мк,и не се секирај и за нивната опрема пошо имаат и тие многу оружја кои не се за покажување.Немора се да излезе у јавност
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
JKD
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 27/1/2014, 19:41
ESN напиша:
Кратките на тигрите калашникови се од бугарскиот арсенал лично во моите раце сум го држал.М92 ги користат војната полиција,соколите,исто така додека не ги расформираа ги користеаше и рисовите.ЈКД момче не се секирај ти за есз тие се најплатените специјлаци во мк,и не се секирај и за нивната опрема пошо имаат и тие многу оружја кои не се за покажување.Немора се да излезе у јавност
Добро,дај боже да е така
JKD
Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 5/2/2014, 22:35