Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Единица за Специјални Задачи „Тигар„

Go down 
+47
Цане
darkness
BoyfromKavadarci
Goust
GoranSIR
fantom1
bolee
Rashid
икс
Mrshajnoski
bojan111
losmi
ace89
leopard
Спенсер
makedonija:D
Smrtnikot
BABUN
assasian
ESN
JKD
Panter
Alvar
alexmkd
Legija91
Macedonian Knight
tose
misko alfa
beowulf
shady3
viktor
tigar
IgorM
Zajcef
Momak od Gjorce
Subzero
volcko1
TigerMKD
Wolf
Тигар
Profesionalec
Davormkd
Зоран
Генерал
SIG
Makedon
AlexGreat
51 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 62 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 19:57

Alvar напиша:
JKD напиша:
Значи,бугарската е ? и не се разбирам нешто многу од оружје,но овие пушки ми изгледаат некако...застарени.А Тигрите ги преставуваат како најелитна полициска единица,па мислам дека не би требало да ги користат овие пушки,на снимките со новите простории ги видов со М-4ки ако не се лажам...зарем немаат доволно за целата единица ? и имам неколку пати видено,и пред суд,и низ град,со вакви се шетаат...ако неможеме да ги следиме другите во поглед на авијација и оклопни возила,барем оружјето да ни е од понова генерација..

За намената претпоставувам дека им се соодветни. Со оглед дека се во 7.62х39mm, за CQB имаат поголема моќ од 5.56х45mm.
М4-ките за сликање им се позајмени од ПСО веројатно. Инаку ЕСЗ "Тигар" користи и други автомати како на пр. H&K MP5A3 со Aimpoint оптика и B&T придушувачи.
Е тие така напимпани изгледаат ептен "модерно".  Smile 

Еј многу лошо ако ги позајмуваат за сликање...што е тоа CQB? но чим ги користат повеќе краткиве каалаши,значи дека ги немаат во доволен број останатите..
Вратете се на почетокот Go down
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 19:59

CQB - Close Quarter Battle

Alvar

Број на мислења : 11106

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 20:08

JKD напиша:
Еј многу лошо ако ги позајмуваат за сликање...што е тоа CQB? но чим ги користат повеќе краткиве калаши, значи дека ги немаат во доволен број останатите..

Не би се секирал многу за ЕСЗ, мислам дека се сосема добро опремени. Wink 

Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 9wGhrHl

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 20:16

Alvar напиша:
JKD напиша:
Еј многу лошо ако ги позајмуваат за сликање...што е тоа CQB? но чим ги користат повеќе краткиве калаши, значи дека ги немаат во доволен број останатите..

Не би се секирал многу за ЕСЗ, мислам дека се сосема добро опремени. Wink 

Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 9wGhrHl

Дај боже,но доколку ги имаат во доволен број пушкиве,зошто не би ги носеле постојано со нив ?знам дека алфите и пеп ги носат тие кратки калаши,но тие се да речеме,под ЕБР и ЕСЗ,па некако ќе пројдат,ама и овие две најелитни единици кога ќе ги видам со такви пушки...а опремата на нив модерна..малку не иде Very Happy мислам дека сега алфите ќе добијат некое подновување,поради тоа што станаа единица..
Генерал

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 20:21

Оружјето и опремата се бира во согласност со конкретната мисија. Затоа овие единици имаат разни типови на оружје.

Alvar

Број на мислења : 11106

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 20:29

Од каде знаеме што носат при извршување на задачи пријателе? Во зависност од задачата, се бира и вооружувањето и опремата... сепак ова не е Counter Strike за да мораат да изгледаат според не знам какви мерила. Ионака ЕСЗ не можеме да ги забележиме по улица или во патрола... не се единица од тој тип. Wink 
Секако, не велам дека нема простор за нивно доопремување... секогаш треба да се одвојуваат средства за овие единици. Како полициските, така и армиските.

edit: генерал ме претекнал.  Smile 

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 20:45

Alvar напиша:
Од каде знаеме што носат при извршување на задачи пријателе? Во зависност од задачата, се бира и вооружувањето и опремата... сепак ова не е Counter Strike за да мораат да изгледаат според не знам какви мерила. Ионака ЕСЗ не можеме да ги забележиме по улица или во патрола... не се единица од тој тип. Wink 
Секако, не велам дека нема простор за нивно доопремување... секогаш треба да се одвојуваат средства за овие единици. Како полициските, така и армиските.

edit: генерал ме претекнал.  Smile 

Точно,но јас кажувам од она што сум ги видел на улица,не од што сум одел со нив во акција Very Happy и барем за секојдневна употреба,кога нема акција,можат да им најдат боље оружје и да ги заменат тие пушки,тоа ми беше муабетот,а факт е дека имаат и треба да имаат различни оружја,поради тоа се и единица Very Happy ме интересира,дали инспекторите имаат право и должат пушка,или сепак не ? ако да,сигурно е онаа на полицајците,односно мислам истава пушка за која зборуваме,ако не се лажам..?
Генерал

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 21:14

ЈКД мора да го промениш ставот за овие работи. Остави ги филмските сцени. Не ми е јасно како тоа за акција не знаеш ама за секојдневна употреба да се набавеле подобри? Каква е таа секојдневна употреба и зошто би им требале подобри во тој случај а не за во акција?

Инспекторите должат лично вооружување како и сите Овластени Службени Лица ОСЛ.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 21:31

Генерал напиша:
ЈКД мора да го промениш ставот за овие работи. Остави ги филмските сцени. Не ми е јасно како тоа за акција не знаеш ама за секојдневна употреба да се набавеле подобри? Каква е таа секојдневна употреба и зошто би им требале подобри во тој случај а не за во акција?

Инспекторите должат лично вооружување како и сите Овластени Службени Лица ОСЛ.

бидејќи самиот ти пиша дека користеле различни оружја,во зависност од акцијата/потребата,но тие оружја ги зимаат само кога ја прават таа одредена акција,сигурно не носат од секое оружје во багажникот,па кое ќе има потреба-тоа го зимаат.И сакав да кажам за тие кратките калаши,кои што ги користат дали за основно оружје или за некаква си намена,без арзлика не е ни битно,би требало да им се купат по асални пушки од тие кратки калаши.Ете тоа сакав да го кажам,незнам дали јас не сум јасен кога пишувам или ти не ме разбираш,или несакаш да ме разбереш..
assasian

assasian

Број на мислења : 304

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty23/1/2014, 22:07

JKD напиша:
Значи,бугарската е ? и не се разбирам нешто многу од оружје,но овие пушки ми изгледаат некако...застарени.А Тигрите ги преставуваат како најелитна полициска единица,па мислам дека не би требало да ги користат овие пушки,на снимките со новите простории ги видов со М-4ки ако не се лажам...зарем немаат доволно за целата единица ? и имам неколку пати видено,и пред суд,и низ град,со вакви се шетаат...ако неможеме да ги следиме другите во поглед на авијација и оклопни возила,барем оружјето да ни е од понова генерација..

не е до оружјето , до човекот е кој го користи , дали е модерно , шминкано црно бело , и сл не е важно
оружјето не убива луѓе, луѓето убиваат луѓе

ПишувањеПредмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„   Единица за Специјални Задачи  „Тигар„ - Page 24 Empty

Единица за Специјални Задачи „Тигар„
Вратете се на почетокот 
Страна 24 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 62 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Слики "Единица за специјални задачи ТИГАР"
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ОМОН - Руска полициска единица за специјални намени
» „Бадем„ (Egoc) и „Единица 504„ - Израелски специјални воени единици
» 1/35 ГАЗ Тигар, Крим 2014. Звезда