| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
viktor
Број на мислења : 7
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/1/2013, 17:35 | |
| Veke sportuvam boks, koja zadaca ja imaat volcite, a koja tigrite ? -Ako moze odgovor | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/1/2013, 18:37 | |
| - viktor напиша:
- Veke sportuvam boks, koja zadaca ja imaat volcite, a koja tigrite ? -Ako moze odgovor
Нај просто кажано антитеророизам.. со тоа што едните имаат полициски задачи , а другит армиски секој со своите специфики. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/1/2013, 23:26 | |
| - viktor напиша:
- Zdravo na site, nov sum na ovoj sajt i imam 14 godini, sakam da bidam vo specijalnata edinica volci ili tigri sto treba da napravam ponataka uste sum vo osnovno uciliste.. ima li nekoe sredno koe bi trebalo da zavrsam za vo ovie edinici ve molam odgovor
Да се биде дел од овие единици основно е да имаш работно искуство во АРМ или МВР зависно од тоа во која единица сакаш. Критериум за АРМ е да имаш одслужено воен рок и да ги поминеш сите тестирања. За во МВР сега за сега не е потребно да имаш одслужено воен рок, ама исто така има тестирања. Тестирањата се: физички тестови, психо тестови, здравствени прегледи, безбедносни проверки итн. Кога ќе се вработиш во АРМ или МВР како редовен припадник, треба да помине одреден времески период па да конкурираш за специјалните единици. При конкрирањето имаш посебни физчки, лекарски, психо тестирања. Она што ти е плус е доколку имаш познавања од области кои се интересни за овие единици. Тоа се боречки вештини, стрелаштво, нуркање итн. Уште си мал за да конкурираш, но не си мал да почнеш со подговотвки. Ти препорачувам да спортуваш, да читаш стручна литература, да се занимаваш со активности кои ќе ти бидат од корист кога ќе дојде моментот да конкурираш. Значи продолжи со бокс ( што се однесува до мене можеш да одбереш некоја друга боречка вештина но ок. ), зачлени се во некое планинарско друштво, извидничи одред или некоја слична организација. Сето тоа ќе ти биде од корист верувај. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
viktor
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/1/2013, 00:57 | |
| Generale blagodaram za informacijata, Dali Specijalcite koristat nekoi od ovie borecki vestini: Aikido, karate, kik box i slichno, veruvajte mnogu ja sakam ovaa profesija, pukanje so ognegni oruzja i branenje na svojatata tatkovina od neprijateli, i pomaganje na narodot na RM. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/1/2013, 12:06 | |
| Карате или Кикбокс ќе биде најдобро. Да не се искршиш тренирајќи кик-бокс, тренирај си карате и уживај | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/1/2013, 16:21 | |
| Во овие единици не се тренираат класично боречките вештини. Мислам на тоа комплетно тренирање на една вештина. Се тренираат работи од повеќе боречки вештини кои може да се употребат во одредени ситуации. Каратето е боречка вештина која мене лично не ми е природна за т.н улична борба. Кик-боксот е феноменална боречка вештина за зголемување на издржливоста и физичка подготовка. Боксот те ограничува само на употреба на раце, а сите знаеме дека тоа не е доволно во реални ситуации. Она што е проблем кај сите овие вештини е тоа што се ограничуваат само на удари, а тоа не е доволно за овие единици. Во Специјалните единици кај нас, многу внимание се обрнува на Џудото. Ова е останато од минатиот систем. Израелската Крав Мага е класична воена боречка вештина. Потоа Аикидото , Нинџицуто и Џиу-Џица се одлични боречки вештини затоа што се изучуваат и зафати. Во Џиу-Џицото особено внимание се обрнува на борбата на партер, односно борба на земја што е многу корисно во реални ситуации. Ако си од Скопје имаш безброј клубови каде можеш да тренираш некои од овие боречки вештини. Ќе ти советувам некои: Карате се знае каде - Недеви, Бразилско Џиу-Џицо, Jeet Kune Do но и ММА во The Strongest ( имаат клубови во повеќе населби во Скопје како и во Велес ). Се надевам дека ти помогнав. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
viktor
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/1/2013, 21:19 | |
| Значи Џудото е најкорисно, дали знаете некој Џудо клуб во скопје во лисиче каде има, и има ли удари со нозе сепак со цел да го бутнеш партнерот во џудото? | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/1/2013, 23:14 | |
| - viktor напиша:
- Значи Џудото е најкорисно, дали знаете некој Џудо клуб во скопје во лисиче каде има, и има ли удари со нозе сепак со цел да го бутнеш партнерот во џудото?
Во Џудото се користат зафати. Станува збор за солидна вештина но јас сум повеќе за Аикидо или MMA. ММА е мешани боречки вештини што е навистина корисно во пракса. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
shady3
Број на мислења : 113
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/1/2013, 23:54 | |
| Во Скопје имаш неколку клубови за џудо, од кои (Далеку!) најдобар ти е Миоки. Контакт за повеќе информации Тука . | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 4/1/2013, 14:12 | |
| А колку би ми помогнало Реално Аикидо во животот и за влез во некоја ваква единица? | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
| |
|
| |
| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|