| Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка | |
|
+10Генерал Зоран beowulf volcko1 SIG Alvar jak kocov AlexGreat Тачка 14 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 2/7/2012, 15:06 | |
| - Цитат :
- Едноставно, прецизноста се намалува бидејќи тој дел е наменет само за испалување на тромблонска мина
Сега сериозно... критично е кога зрното ја напушта цевката. Затоа сите пушки имаат разбијач на пламен, односно, дел што ги усмерува гасовите (кои се побрзи од зрното) така да не му пречат и да не ја дестабилизираат неговата траекторија. Е токму тоа овој додаток не го прави. Нему намената не му е да ги разбие гасовите, туку да биде лежиште на тромблонската мина, па кога зрното излетува од устието на цевката (адаптерот) тоа е опкружено со гасови, кои му ја пореметуваат стабилноста и така влијаат на прецизноста. Ова е мислење кое го има на првата страна од темата од колегата „Јак„ во врска со тромблонскиот додаток. Инаку, ќе побарам низ темиве и ќе ти кажам каде е, но сигурен сум дека го спомнувавме. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 2/7/2012, 15:10 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 2/7/2012, 15:13 | |
| - Frogfoot напиша:
- Еве ја темата, „подцевни гранатофрлачки во АРМ„ - во подфорумот Безбедносни сили на РМ.
https://odbrana.forumotion.org/t50-topic Кажи ми како да закачам документ од фолдер на мојот комјутер на форумов. Се работи за документ за продажба на оружје од Македонија за САД |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 2/7/2012, 15:18 | |
| Единствено можеш да прикачиш слика, ако се работи за документ може да ти дадам е-маил да ми го пратиш документот па да го прикачам на некој од сервисите кои пружаат таква можност за прикачување на документи, .пдф, ворд или слично. ?
Или пак со принт-скрин ако успееш како слика да го прикачиш.
П.С: Провери во пораки, имаш порака. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 2/7/2012, 15:40 | |
| - Frogfoot напиша:
- Единствено можеш да прикачиш слика, ако се работи за документ може да ти дадам е-маил да ми го пратиш документот па да го прикачам на некој од сервисите кои пружаат таква можност за прикачување на документи, .пдф, ворд или слично. ?
П.С: Провери во пораки, имаш порака. Не може да префрла, направив print screen на табелите за да ги закачам на Image Stock, мора да имам акаунт да ги прикажам, а за која порака мислиш? Инаку немало за ПАПовките, туку за м48, бидејќи овој документ е од 2005 година |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 2/7/2012, 15:54 | |
| Немора да имаш акаунт на imageshack. Можеш само да ги прикачиш и го копираш direct link-от. и го ставаш тука, ме разбираш како? | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 2/7/2012, 15:59 | |
| - HolyTemple напиша:
- Frogfoot напиша:
- Единствено можеш да прикачиш слика, ако се работи за документ може да ти дадам е-маил да ми го пратиш документот па да го прикачам на некој од сервисите кои пружаат таква можност за прикачување на документи, .пдф, ворд или слично. ?
П.С: Провери во пораки, имаш порака.
Не може да префрла, направив print screen на табелите за да ги закачам на Image Stock, мора да имам акаунт да ги прикажам, а за која порака мислиш?
Инаку немало за ПАПовките, туку за м48, бидејќи овој документ е од 2005 година Ти пратив порака во инбокс тука. Види од мени-то горе треба со жолти букви да ти пишува ПОРАКА :<3: | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 2/7/2012, 16:11 | |
| 1 tabela Еве успеав некако, овде нема за ПАПовките, а овие двете табели интересни за гледање 2 табела |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 2/7/2012, 16:12 | |
| - Frogfoot напиша:
- HolyTemple напиша:
- Frogfoot напиша:
П.С: Провери во пораки, имаш порака.
Не може да префрла, направив print screen на табелите за да ги закачам на Image Stock, мора да имам акаунт да ги прикажам, а за која порака мислиш?
Инаку немало за ПАПовките, туку за м48, бидејќи овој документ е од 2005 година Ти пратив порака во инбокс тука. Види од мени-то горе треба со жолти букви да ти пишува ПОРАКА :<3: Не покажува ништо, иначе еве се снајдов |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11113
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 10/7/2012, 00:53 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка | |
| |
|