Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 13:39
Не ми се допаѓа тоа што се носи униформа на туѓа држава, некако многу делува... вазалски.
______________________ Si vis pacem, para bellum
ESN and gol_den_phantom69 like this post
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 19:08
За сите специјалци е донирана униформа или ? Алвар можеш да најдеш нешто подетално за дроновите и слика од донираат униформа .
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 22:32
Фантом69 , у тоа догодина донацијата од турска ќе има нешто огнено и возила , само кажи ДА или НЕ
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 31/8/2024, 03:21
gol_den_phantom69 напиша:
Alvar напиша:
Мислам пиша дека итаљаните тоа ќе донираа?
da i italjanite baska toa P.s za narednata godina e dogovoreno od turcija pogolema donacija na ubavi raboti zdravje koga ke gi donesat ke vidite
Italijanite isto ke doniraat panciri shlemovi licna uniforma ? So toa ke se pokrijat valjda site pripadnici na volcite , samo so nema da bidat site so ista oprema , ne veruvam deka turskata i italijanskata oprema se isti..logicki taka go svakjam P.S. dali znae nekoj strucnjak kakva marka na dron e da go proguglame ? ))
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 31/8/2024, 12:05
BoyfromKavadarci and gol_den_phantom69 like this post
BoyfromKavadarci
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 31/8/2024, 17:12
Fala na infoto , dobar e , ima ubavi raboti , sam da se vrati na lokacija ako izgubi signal , sam da sletuva poletuva , kamera ima jaka isto taka ... Toa e del so uspeav da prevedam od turski.Edino mi e cudno ima samo 30 minuti avtonomija na let , toa mi e nekako malku , ama sepak da ne bideme neblagodarni ajde )))
РИС likes this post
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 31/8/2024, 17:45
Абе не е проблемот дали е квалитетен , проблемот е истите овие работи можевме да ги купиме и комплетно да ги опремиме специјалците со 36 милиони евра што ги префрлија од одбрана на полиција , од Турција очекувам покрупни и поскапи работи како донација , џипови , камиони , инжинерски машини , па и оние минофрлачи на џипови што ги најави ФАНТОМ 69 , а и нашиве има што да купат Турција , оклопни транспортери , џипови , камиони .
BoyfromKavadarci
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 1/9/2024, 03:31
Ovaa donacija od turcija se najavuva dobri 3 godini , jas ocekuvav deka ke bide nesto po krupno vozilo ili kamion , usvari izleze licna uniforma koa so treba da ja nabavime a ne da cekame da ni donira nekoj. Nema nisto da nabavime , ke stigne samo toa so e dogovoreno i plateno , moze da dobivame samo nekoja donacija , za zal toa e realnosta.
РИС likes this post
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 1/9/2024, 10:45
Приметуваш дека САД ,откако помогнаа да сеопреми Штипскиот ЛПБГ , кој патем го прават да војува некаде за НИВНИ ИНТЕРЕСИ , прекинаа со парични донации и некоја половна опрема , а имаат што да донираат .
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)