Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/8/2024, 23:11
Морам да признам дека после ребалансов и одземање на 36 милиони евра од буџетот на одбраната , кај мене спласна потајниот оптимизам дека работите во АРМ ќе тргне на подобро , да имаме задоволни војници и опремена армија . Среќа што некои нарачки се веќе скоро исплатени со пари па ќе имаме среќа да ги видиме догодина . За хеликоптерите се потурна работата , ама незнам што стана со дроновите , како и да е доста песимистичка иднина на АРМ .
gol_den_phantom69 likes this post
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 22/8/2024, 23:44
Читав ВИКИПЕДИЈА за АРМ , пристојно напишана , со пар утки бар по мене , пишува дека сеуште имаме овие ПВО за од рамо, СТРЕЛА 1 , од овие троцевците ,над 30 комада , иако јас знам дека имаме 12тина , она што ме изненади е што кај хаубицава БОРАН пишува дека сме нарачале 18 комада , со опција бројот да се зголеми до 36 комада , можеби лага , можеби вистина , сегашниот број на старите 105ки е 36 , сите треба да се заменат .
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 23/8/2024, 07:22
РИС напиша:
Читав ВИКИПЕДИЈА за АРМ , пристојно напишана , со пар утки бар по мене , пишува дека сеуште имаме овие ПВО за од рамо, СТРЕЛА 1 , од овие троцевците ,над 30 комада , иако јас знам дека имаме 12тина , она што ме изненади е што кај хаубицава БОРАН пишува дека сме нарачале 18 комада , со опција бројот да се зголеми до 36 комада , можеби лага , можеби вистина , сегашниот број на старите 105ки е 36 , сите треба да се заменат .
wikipediia nema vrska skoro nisto ne e tocno pat 20mm 3trocevni ne znam kolku ima ama ednocevni ima baagi
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 10:15
Денас примопредаја на турска донација за армијата во касарна Илинден , па да видиме дали е вредно да излегуваат во јавност .
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 11:25
РИС напиша:
Денас примопредаја на турска донација за армијата во касарна Илинден , па да видиме дали е вредно да излегуваат во јавност .
pa vi kazav so e panciri slemovi uniforma quad copteri dronovi nokni viziri i vrski aselsan
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 11:49
Мислам пиша дека итаљаните тоа ќе донираа?
______________________ Si vis pacem, para bellum
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 11:52
Alvar напиша:
Мислам пиша дека итаљаните тоа ќе донираа?
da i italjanite baska toa P.s za narednata godina e dogovoreno od turcija pogolema donacija na ubavi raboti zdravje koga ke gi donesat ke vidite
Alvar
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 13:10
Имаше сега по вестиве снимки од презентацијата на турската донација, дронови, комуникациска опрема, ноќни визири... гледам и нови униформи носеа некои од волците, но не беа мултикам.
______________________ Si vis pacem, para bellum
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 13:20
Alvar напиша:
Имаше сега по вестиве снимки од презентацијата на турската донација, дронови, комуникациска опрема, ноќни визири... гледам и нови униформи носеа некои од волците, но не беа мултикам.
Turska uniforma komplet isto so nosat turskite vojnici
Alvar
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/8/2024, 13:28
Значи македонски аскер? Уште црвен фес да им турат, ионака бордо беретки носат волците.
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)