Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)

Go down 
+9
Goust
SIG
Momak od Gjorce
Alvar
D21g
gol_den_phantom69
BoyfromKavadarci
РИС
ESN
13 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 34 ... 65, 66, 67, 68, 69  Next
АвторПорака
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty1/9/2024, 12:16

РИС напиша:
Приметуваш дека САД ,откако помогнаа да сеопреми Штипскиот ЛПБГ , кој патем го прават да војува некаде за НИВНИ ИНТЕРЕСИ , прекинаа со парични донации и некоја половна опрема , а имаат што да донираат .
Америте донираа опрема во Кичево и Тетово само не се знае и никој не кажува. Се однесува за лична пешадиска опрема.

BoyfromKavadarci and gol_den_phantom69 like this post

Вратете се на почетокот Go down
t34t55

Број на мислења : 35

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty1/9/2024, 17:44

Се шинале 😅

gol_den_phantom69 likes this post

BoyfromKavadarci

Број на мислења : 624

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty1/9/2024, 18:39

Bas me interesira noviot minister so najavi ke pravele demek revizija za se so sme dale do sea na Ukrajna , mislam deka generalno se imame dadeno i neznam uste so ostana da im se dade Very Happy a za vozvrat dobivme of trite pogolemoto taka vikaat kaj nas ..... A zamislete koja beda dme , donirame helikopteri,avioni,tenkovi,artilerija,bombi a ni doniraat panciri i shlemovi Very Happy Very Happy i nekoja scania od 1989
РИС

Број на мислења : 2555

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty1/9/2024, 18:48

ГРАДОВИТЕ , БМП 3 , МТ- ЛБВ , и ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА , сеуште им немаме дадено .
Инаку министерот за другата година предлага буџет на одбраната од 2,30 , ама незнае дали министерката за финансии ќе му прифати , или ќе прифати па на пола година ќе ги префрла на полиција .
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty1/9/2024, 19:55

Не се баш 4.7% кои ги одвојува Полска, но подобро отколку 1.7% колку беа порано
gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

Број на мислења : 635

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty1/9/2024, 22:09

Alvar напиша:
Не се баш 4.7% кои ги одвојува Полска, но подобро отколку 1.7% колку беа порано
ako prifatat 2.3% od bdp toa ke bide super ako e realno poso 2.05 bese 327miliona 2.3% ke bide okolu 370miliona so ke e super ama ke videme vremeto ke kaze 🙂
РИС

Број на мислења : 2555

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty1/9/2024, 22:37

Па голема рата имаат за хеликоптерите , последна рата за МИСТРАЛ , ако не ја стопирале набавката за беспилотни , за нив некоја сума , некои поситни работи што не ги знаеме , може и за турците некоја рата .
BoyfromKavadarci

Број на мислења : 624

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty1/9/2024, 22:49

Jas kolku so znam Grad se dadeni isto taka i raketi za niv , e sea neznam samo dali se del dadeni ili site.Ne mi e krivo za avionite i onaka bese djubre toa so godini na milost i nemilost ostaveno. Ama za grad,za mi24 , za tenkovite i te kako mi e krivo. Kako moze
ungarija,ceska,slovacka,slovenija,srbija,romanija site imaat sovetsko oruzje i go odrzuvaat , a nie ne sme mozele bilo staro zelezo toa i najdobro bese da go dademe na ukrajna , cekaj be kako go izmislivte toa
Novata vlada nikade nema najaveno nitu vo programa nivna bilo kakva nabavka na bilo kakvo oruzje , ja gledav nivnata programa za odbrana nemaat nisto. Prethodnata vlada predviduvase sekoja godina po malo pokacuvanje na budzetot i za toa napravia plan za nabavka do 2028 , a ovie sega go namalia , so znaci mozno e i planot za nabavka da go smenat a so toa avtomatski budzetot ili ke go namalat ili ke ostane vakov kakov so e . A deka ke go pokacat na 370 milioni nema teoretski sansi , rebalansot e vekje donesen na budzetot.
gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

Број на мислења : 635

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty1/9/2024, 23:01

BoyfromKavadarci напиша:
Jas kolku so znam Grad se dadeni isto taka i raketi za niv  , e sea neznam samo dali se del dadeni ili site.Ne mi e krivo za avionite i onaka bese djubre toa so godini na milost i nemilost ostaveno. Ama za grad,za mi24 , za tenkovite i te kako mi e krivo. Kako moze
ungarija,ceska,slovacka,slovenija,srbija,romanija site imaat sovetsko oruzje i go odrzuvaat , a nie ne sme mozele bilo staro zelezo toa i najdobro bese da go dademe na ukrajna , cekaj be kako go izmislivte toa
Novata vlada nikade nema najaveno nitu vo programa nivna bilo kakva nabavka na bilo kakvo oruzje , ja gledav nivnata programa za odbrana nemaat nisto. Prethodnata vlada predviduvase sekoja godina po malo pokacuvanje na budzetot i za toa napravia plan za nabavka do 2028 , a ovie sega go namalia , so znaci mozno e i planot za nabavka da go smenat a so toa avtomatski budzetot ili ke go namalat ili ke ostane vakov kakov so e . A deka ke go pokacat na 370 milioni nema teoretski sansi , rebalansot e vekje donesen na budzetot.
za 2025ta e toj predlog i taka kaza ministerot deka ke bara 2.30 ama i so 2.15 ke bil zadovolen ako odobri finansii a za novi nabavki i planovi ako ima i ako se pravat ke doznaeme mart/april 2025ta ama se ova e edno golemo "ako" 🙂

BoyfromKavadarci likes this post

Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty2/9/2024, 14:38

Началникот на Генералштабот, генерал-мајор Сашко Лафчиски, оствари средба со г. Халук Ѓунѓор, претседател на Турската одбранбена индустрија.

https://www.facebook.com/Armija.Republika.Severna.Makedonija/posts/pfbid02JtBUfyxtoCSD5LDDTyDji48o1kn9v5hAnFsV2q6gnXW1Jw1F9WomvzwAAqB4rngl

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 66 Empty

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)
Вратете се на почетокот 
Страна 66 of 69Отиди на страна : Previous  1 ... 34 ... 65, 66, 67, 68, 69  Next
 Similar topics
-
» Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)