Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 15:07
gol_den_phantom69 напиша:
Alvar напиша:
Хермелинете не знам уште колку се останати во функционална состојба, на јас да носам одлуки (lol), би ги освежил и ремонтирал со помош на германците, и би ги пренаменил во возила за Полиција/ЕБР (riot control) како дополна на израелските Волф-ови и БТР-и, гранична полиција. Она за кое ТМ-170 и беа првично наменети во Западна Германија.
Ова секако под услов да се заменат со соодветни борбени оклопни возила. Пр. нашите би требало да побараат од оние користени Oshkosh M-ATV мрап-и кои ги добија Хрватска (негде 150 парчиња), Полска, Романија и др.
Kolku imame nie hermelini tolku i mvr ima vkupno 200+ ispravnosta na tie u mvr ne znam kakva e a za kaj nas nema da komentiram od opravdani pricini ama i tie so se "rasipani" se za sitni raboti na golem del akomulatori falat pa so kabli gi palime i ne gi gasime do deka ne se zavrse se.
Која брука човече, до толку се плебејци не знаат обични акумулатори да набават.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 15:07
Ма се е јасно, на времето и Хамерите главен проблем им беа акумулатори. Ебати државата ако ти застанат оружени сили ради батерии.
______________________ Si vis pacem, para bellum
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 15:20
Alvar напиша:
Ма се е јасно, на времето и Хамерите главен проблем им беа акумулатори. Ебати државата ако ти застанат оружени сили ради батерии.
A koj ti kaza deka ima i za niv ? 🫣 5 lezat pod hangari samo za akomulatori a tip top ispravni se
Alvar
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 15:24
Така разбрав пред некоја година, во моментов не знам како е... но можам да предпоставам. Како и за кола, најевтина е таа што се вози... ако ја стаиш на трупци што се вика, тури пепел.
P.S. Срамота е да бараме донација и за акумулатори мме.
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 15:28
Не е срамота и србите на времето бараа донација на акумулатори и гуми .
gol_den_phantom69 likes this post
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 16:18
Alvar напиша:
Така разбрав пред некоја година, во моментов не знам како е... но можам да предпоставам. Како и за кола, најевтина е таа што се вози... ако ја стаиш на трупци што се вика, тури пепел.
P.S. Срамота е да бараме донација и за акумулатори мме.
Paa momentalno so se romanija na misija ima oklopni hamvinja i na 2 otkazale akomulatorite i nasite nemale pa se sozalile portugalcite i ni dale od nivnite
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 16:21
Аууу , брука .
Alvar
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 18:18
gol_den_phantom69 напиша:
Paa momentalno so se romanija na misija ima oklopni hamvinja i na 2 otkazale akomulatorite i nasite nemale pa se sozalile portugalcite i ni dale od nivnite
Леле, леле... We Are NATO!
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 22:10
Jas imam sto pati kazano pak ke kazam , red e da dojdat lugje da go vodat MO i Armijata koj sto stvarno zasluzuvaat , se profesionalci i koj sto znaat da si ja rabotata rabotata , i so nema da dozvoluvaat vakvi smeski i bruki , momentalno MO e katastrofa vodeno od momentalnata struktura , redno e da dojde minister za odbrana koj sto ima poznavanje od odbrana barem 50% a ne 0 , i koj sto nema da dozvoluva da se dava helikopteri , avioni , tenkovi , BTR , bezbroj municija , delovi i red drugi raboti , i na kraj za se toa da dobieme 36 dzipovi koj sto se proizvedeni za vo Afganistan i 40 kamioni , za razlika od toa so hrvatska dade duplo po malce a dobi nogu poveke od nas , nie usvari ne sme nikoj faktor nitu vo Evropa nitu vo Nato i za toa na kraj dobivame toa so dobivame , banana ...
Alvar
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 22:27
Тоа е реалноста, ситна боранија.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)