Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 26/3/2024, 23:26
Skaniite sigurno ne se 2015 , so vakvi kamioni kaj nas drva se raznesuvaat , i se negde 80 ili 90 godina bas po toa znam , ista sasija skros isti visoki za po planini se. A dzipovite mi de em grdi em cudni , osven za dvajca napred pozadi prostorot neznam za sto i koj ke go koristi. A i da dno dna , za toa so dadovme na Ukrajna sto za vozvrat dobivame , bedno i smesno drugo nema da kazam , ama toa e toa , kakva drzava takva corba ke srkame!!
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 26/3/2024, 23:33
Ќе видиме кога ќе стигнат во Штип , другарни Фантом 69 што оценка ќе даде , у какво стање се , која година се , и слично
PetreMakedonski likes this post
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 00:54
Stanjeto ke mu bide solidno od bilo koja zemja vo Evropa da zemis polovno vozilo ke bide solidno , odrzuvano , redovno servisirano za toa ne treba ni gram somnez , no fintata e nasite kolku ke go odrzuvaat istoto....
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 13:00
РИС напиша:
Ќе видиме кога ќе стигнат во Штип , другарни Фантом 69 што оценка ќе даде , у какво стање се , која година се , и слично
Pa vo tekstot pisuvase deka pred da gi pratat gi napraile vo najdobra sostojba so moze, koga ke otidam vo solun da gi doneseme ke vidam kakvi se poso so vozenje ke gi dokarame vo kasarna ama kamionite se 1000% podobri od ivekovcite so sega gi vozime a za dzipovite bas vcera praev moabet kako ke gi koristime poso ovie samo letno vreme se dobri i za na krivolak samo vo letno vreme,odgovorot bese bolje ista nego nista 🫣 a demek site kamioni i dzipovi treba da se kaj nas ama ne veruvam toa ke bide isto kako i jltv so zemaa volcite ivekovcite so se ispravni site ke odat kicevo i hermelinite odkako ke stasaat strajkerite
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 13:13
Хермелинете не знам уште колку се останати во функционална состојба, на јас да носам одлуки (lol), би ги освежил и ремонтирал со помош на германците, и би ги пренаменил во возила за Полиција/ЕБР (riot control) како дополна на израелските Волф-ови и БТР-и, гранична полиција. Она за кое ТМ-170 и беа првично наменети во Западна Германија.
Ова секако под услов да се заменат со соодветни борбени оклопни возила. Пр. нашите би требало да побараат од оние користени Oshkosh M-ATV мрап-и кои ги добија Хрватска (негде 150 парчиња), Полска, Романија и др.
gol_den_phantom69 likes this post
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 13:18
Вака како што гледам, тоа што дадоа од МО за Украина и тоа што се добива е смешки, цела борбена компонента да дадеш за да добиеш некое џипче и камион некој е комично. Ова што го добија е буквално за во ловечко друштво. Ако веќе даваш опрема, се замеруваш со една од постојани членки на безбедност во ООН, барем направи го како што треба. Мене ме чуди што војската таква е нема за сите работи.
gol_den_phantom69 likes this post
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 27/3/2024, 13:39
Alvar напиша:
Хермелинете не знам уште колку се останати во функционална состојба, на јас да носам одлуки (lol), би ги освежил и ремонтирал со помош на германците, и би ги пренаменил во возила за Полиција/ЕБР (riot control) како дополна на израелските Волф-ови и БТР-и, гранична полиција. Она за кое ТМ-170 и беа првично наменети во Западна Германија.
Ова секако под услов да се заменат со соодветни борбени оклопни возила. Пр. нашите би требало да побараат од оние користени Oshkosh M-ATV мрап-и кои ги добија Хрватска (негде 150 парчиња), Полска, Романија и др.
Kolku imame nie hermelini tolku i mvr ima vkupno 200+ ispravnosta na tie u mvr ne znam kakva e a za kaj nas nema da komentiram od opravdani pricini ama i tie so se "rasipani" se za sitni raboti na golem del akomulatori falat pa so kabli gi palime i ne gi gasime do deka ne se zavrse se.
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)