Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 12:35
gol_den_phantom69 напиша:
РИС напиша:
Норвешкиот министер за одбрана денес во посета на Македонија , да видиме дали ќе се оствари донацијата .
Nad 70vozila ke bidat oklopno borbeni vozila i transportni t.e kamioni
Deneska se donirani ? I ova e fakticki za toa so dadovme oruzje na Ukrajna taka ?
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 13:08
BoyfromKavadarci напиша:
gol_den_phantom69 напиша:
РИС напиша:
Норвешкиот министер за одбрана денес во посета на Македонија , да видиме дали ќе се оствари донацијата .
Nad 70vozila ke bidat oklopno borbeni vozila i transportni t.e kamioni
Deneska se donirani ? I ova e fakticki za toa so dadovme oruzje na Ukrajna taka ?
Do kraj na 2023 "treba" da stignat ke videme za brzo so ke bide
SIG and BoyfromKavadarci like this post
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 16:13
Министерот за одбрана покрај најавата на донација на над 70 возила , најави соработка и со инжинерство батаљон , можеби ќе ни дадат инжинериска опрема и машини , и обука а можеби и опрема за алпинизам . Што можеме да се надеваме од возила , ИВЕКО ЛМВ ома купено 170 , првите 60 кои ги употребуваше во Авганистан им се отпишани , нас не интересира втората транша од 47 возила , што ја купиле ИВЕКО ЛАВ 3 , , тие си ги планираа за резерва , ама изгледа го сменија планот , 14 донираа на Украина , ваљда останатите 33 ќе ги донира на Македонија .Најновата купена транша ИВЕКО ЛАВ 4 што има значителни подобрувања на возилото ќе си ги користи Норвешка . Скании има три типа разни варијанти и тоа 93 , 113 и 143 и од нив по моја предпоставка ќе ни дадат над 40 возила .
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 18:20
Што бидна со одлуката за набавка за хеликоптери нели требаше да ја објават пред месец дена,или чекаат нашиве донација за А4 формат да ја испечатат
Последно инфо што го имам е дека ќе се иде на Блек-(К)Хок
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 18:26
Американски или Полски ? Момак , што е со тебе , порано беше многу активен ,и даваше некои информации , во последно врема се изгуби .
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 18:35
РИС напиша:
Американски или Полски ? Момак , што е со тебе , порано беше многу активен ,и даваше некои информации , во последно врема се изгуби .
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 19:43
Momak od Gjorce напиша:
Што бидна со одлуката за набавка за хеликоптери нели требаше да ја објават пред месец дена,или чекаат нашиве донација за А4 формат да ја испечатат
Последно инфо што го имам е дека ќе се иде на Блек-(К)Хок
Nema pari
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 19:59
Нек побараат од другарот Али и фамилијата, како и од Груби... ионака таму се државните пари.
______________________ Si vis pacem, para bellum
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 20:59
Jas pa slusnav deka amerikancite, logicno, go forsiraat UH-60, sepak nasite poveke bile za EC-145 zainteresirani (poradi ekonomski faktori). Ke vidime sto ke ispadne...
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 25/9/2023, 21:13
Јас на почетокот мислев САД ќе ни донираат 2 УХ 60 , а ние ќе купиме уште 6 .
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)