Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 5/7/2023, 02:45
Ako se anti-drone puski, ic ne me budete
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 13/7/2023, 22:23
Досега неколку пати министерката а вчера и премиерот а и некои други ја спомнуваат Германија како голем донатор или земја од која купуваме оружје , ама досега не сум слушнал дека нешто сме купиле од Германија , ШТО ПРОПУШТАМ ?
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 13/7/2023, 22:25
Вистината.
gol_den_phantom69 likes this post
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 13/7/2023, 22:43
Мора да има нешто , еве најавава од Норвешка за донација борбени и товарни возила беше изненадување .
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/7/2023, 11:28
РИС напиша:
Мора да има нешто , еве најавава од Норвешка за донација борбени и товарни возила беше изненадување .
Znaci prvicnite informacii so gi dobiv koga prv pat doniravme na ukraina bea deka od germanija ke ima pogolema donacija na vozila e sea kakvi i vo koj broj ne znam znaete kako e kaj nas duri imase i za 4 tenka leopard 2 da dobieme za obuka pa pokasno uste 12 taka na tenkistite i bese kazano ama najverojatno e smeneto toa..
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/7/2023, 12:15
Оваа информација ги менува работите , мислам дека нема да ни дадат тенкови , туку ќе ни дадат нешто што ние овде во муабетите го отпишавме , сепак би пречекал со претпоставката, ама мислам дека сите ќе бидеме пријатно изненадени .
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/7/2023, 15:09
РИС напиша:
Оваа информација ги менува работите , мислам дека нема да ни дадат тенкови , туку ќе ни дадат нешто што ние овде во муабетите го отпишавме , сепак би пречекал со претпоставката, ама мислам дека сите ќе бидеме пријатно изненадени .
Bi bil iznenaden samo ako norvezanite ni dadat cv90 se drugo nema da me iznenadi
РИС likes this post
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/7/2023, 16:18
pošteno.
gol_den_phantom69 likes this post
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 17/7/2023, 14:52
Од 8те хеликоптери , еден ќе биде медицински , другите сите иста конфигурација , за транспорт , гасење пожари и слично , набавена е комуникациска опрема за возилата .
D21g
Број на мислења : 122
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 17/7/2023, 17:47
Значи воздушна поддршка ќе немаме, ќе треба да се молиме громови да удираат по душманите.
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)