Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 8/10/2012, 14:06
Од неодамна го имам ова:
Можам само да се занесувам, демек снајпер ама се покажа бајаги прецизна докај 75 метра. Уште работам на штимањето на рефракторот. Пушката е 16 џила (305 метра во секунда излезна брзина на дијаболата). Имам утепано гавран на некаде 120 метра од слободна проценка, додека ми јадеше од смоквите.
Администрација ако има тема за воздушни пушки префрлете.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 8/10/2012, 15:32
Словенци.
______________________ Si vis pacem, para bellum
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 8/10/2012, 17:28
Добредојде Phalanx
Тема за воздушни пушки и пиштоли немаме, но би било добро слободно да ја отвориш
Поздрав!
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 8/10/2012, 18:24
Phalanx напиша:
Од неодамна го имам ова:
Можам само да се занесувам, демек снајпер ама се покажа бајаги прецизна докај 75 метра. Уште работам на штимањето на рефракторот. Пушката е 16 џила (305 метра во секунда излезна брзина на дијаболата). Имам утепано гавран на некаде 120 метра од слободна проценка, додека ми јадеше од смоквите.
Администрација ако има тема за воздушни пушки префрлете.
Чије производство и што пари е... Воздушно оружје до нова годиан кесе купува без дозвола после ке види ме.
Phalanx
Број на мислења : 16
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 9/10/2012, 09:54
Frogfoot напиша:
Добредојде Phalanx
Тема за воздушни пушки и пиштоли немаме, но би било добро слободно да ја отвориш
Поздрав!
И да знаеш дека ќе отворам, и тоа со задоволство.
@ Zoran, пушката е Ruger Airhawk kalibar 4,5 16J. Има рефрактор кој не може да се извади. Е сега, таа пушка изгледа ќе му ја дадам на внукот а јас ќе земам иста таква само со дополнително iron sights и detachable refractor, со лежиште за ласерски нишан. Таа пушка планирам убаво да ја средам и да ја користам спортски. Претежно на село таму вопланина, за тепање гаврани, многу се имаат накотено и р’шум прават.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 10/10/2012, 12:37
______________________ Si vis pacem, para bellum
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 11/10/2012, 19:42