Предмет: Re: 30 Години Независност - Дефиле на АРМ и МВР 9/9/2021, 17:07
Зоран likes this post
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: 30 Години Независност - Дефиле на АРМ и МВР 9/9/2021, 17:55
Шекеринска ја сокри моменталната каква таква моќ на АРМ , Т-72 , БМП-2 , ГРАД , ПЛАМЕН , БесТрзајните топови , ИГЛА , СТРЕЛА-10 , и уште некои работи кои не ги знам .
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: 30 Години Независност - Дефиле на АРМ и МВР 9/9/2021, 23:02
Од пробата неколку дена порано, штракнати со мобилен...
______________________ Si vis pacem, para bellum
Зоран likes this post
Alvar
Предмет: Re: 30 Години Независност - Дефиле на АРМ и МВР 9/9/2021, 23:02
Зоран likes this post
Alvar
Предмет: Re: 30 Години Независност - Дефиле на АРМ и МВР 9/9/2021, 23:03
gol_den_phantom69
Број на мислења : 634
Предмет: Re: 30 Години Независност - Дефиле на АРМ и МВР 12/9/2021, 00:29
Momak od Gjorce напиша:
Дефилево покажа само колку фурни леб треба да изедеме за да постигнеме НАТО стандард,што борбена што неборбеда опрема и техника...
Можеше да се извадат БТР-70/80,БМ-21,Игла на Хамви,или гасеничари на влечни возови,не мора БМП-2,МТ-ЛБ,или Т-72 ете Леонидас ако фураат HATO стандарди
Но можеше и да не направат ништо од ова,така да едено браво за настанов...
btr povleceni od upotreba mt lb leonidas m113 isto za drugite top secret
gol_den_phantom69
Број на мислења : 634
Предмет: Re: 30 Години Независност - Дефиле на АРМ и МВР 12/9/2021, 00:31
Momak od Gjorce напиша:
За дефилево имам да кажам само едно,СРАМОТА...
Организација 0,цел приод до дефилето беше блокиран од полиција,освен за оние кој резервирале столче со сертификат за вакцина,не ми е јасно зашто ама зашто кога настанот не е во затворен простор или касарна,туку во центар на град,и кога сите тротораи низ кое поминуваше дефилето можеа да бидат полни од народ,ова испадна како дефилето да се прави само за одреден број на луѓе,и тоа 50% од гостите беа некој главатари и луѓе во одела...
Еден од припадниците неа МВР ми вика па ова е направено за да го гледате од дома на ТВ а не да доаѓате овде...
На крај успеавме да се собереме кај пешачкиот на ул.Македонија,имаше околу 200 души,но тука више дефилето од возила шибаше,капак на се беше што дефилето каснеше,се стемни па кој напрај "добра" фотка напрај..
Голем поздарв до гардистите кој кога не видоа и беа отоздравени со аплауз почнаа да лупаат строев чекор,Леопардите и Шкорпионите кој не одпоздравија,и шоверите на армиските хермелини кој почнаа да свират,и нормално "раја" се запали,а и самите припадници осетија дека тука се свој меѓу својте,а не таму пред главатарите...
Друго нејкам да коментирам...
Edinstveno nie skorpionite vikavme za makedonija neznam dali slusnal nekoj
Зоран likes this post
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: 30 Години Независност - Дефиле на АРМ и МВР 12/9/2021, 08:34
И , преносот на телевизија , катастрофа , режисерот и камерманите требаше само да изгледаат неколку војни паради за да научат како се врши пренос од парада
Зоран likes this post
Sponsored content
Предмет: Re: 30 Години Независност - Дефиле на АРМ и МВР