| САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ | |
|
+13Macedonian Knight РИС Braveheart993 momo Официрче viko55 Motorola leopard Macedonian09 Зоран MISFIT ESN Alvar 17 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 27/12/2018, 16:54 | |
| Дечките околу знамето, сите 4ца го носат пилотскиот комбилезон ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 27/12/2018, 17:30 | |
| - ESN напиша:
- MISFIT напиша:
- Си видел некогаш да носиме Глок со светло и ласер? Лесно се позајмуваат работи за сликање. Јас лично ја имам дадено мојата купена опрема од камуфлаж за сликање на вежба.
Оружјето односно глокот е лично на припадникот на сликата сум прашувал за тоа Инаку пред 3-4 години кога беше вежбата на пСО во Радожда дел од припадниците на бСН ја носеа оваа пилотска маслинеста униформа. Епа го знам лично припадникот и ти кажувам дека не е негов бидејки нема Глок, туку нешто друго. Поентата ми беше дека на такви сликања се средува за да биде убаво за око, а не да биде прописно. Ти гарантирам дека бСН не користи таква униформа, а ниту ЕСЗ. ЕСЗ и да имаа таква униформа, немаат чисто зелени шлемови и панцири. Сакам да кажам дека на сликата носат црна опрема и униформа, но изгледа зеленкаста заради позадината. ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 27/12/2018, 17:43 | |
| ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Motorola
Број на мислења : 64
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 27/12/2018, 17:45 | |
| - MISFIT напиша:
- ESN напиша:
- MISFIT напиша:
- Си видел некогаш да носиме Глок со светло и ласер? Лесно се позајмуваат работи за сликање. Јас лично ја имам дадено мојата купена опрема од камуфлаж за сликање на вежба.
Оружјето односно глокот е лично на припадникот на сликата сум прашувал за тоа [smiley]https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_biggrin.png[/smiley] Инаку пред 3-4 години кога беше вежбата на пСО во Радожда дел од припадниците на бСН ја носеа оваа пилотска маслинеста униформа. [smiley]https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_biggrin.png[/smiley] Епа го знам лично припадникот и ти кажувам дека не е негов бидејки нема Глок, туку нешто друго. Поентата ми беше дека на такви сликања се средува за да биде убаво за око, а не да биде прописно. Ти гарантирам дека бСН не користи таква униформа, а ниту ЕСЗ. ЕСЗ и да имаа таква униформа, немаат чисто зелени шлемови и панцири. Сакам да кажам дека на сликата носат црна опрема и униформа, но изгледа зеленкаста заради позадината. Vo pravo si plus i oruzjeto shto se prikazuva mnogu retko se koristi skoro site koristat kalashnikov pretezno imash nekolku pushki zadolzeno mp5 dosta se koristeni isto osven ako ne smenile neshto poslednive god. Neznam dali sega pocnale da gi zadolzuvaat novite ak 103 vo tigar Sent from Topic'it App | |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 27/12/2018, 18:22 | |
| - Motorola напиша:
- MISFIT напиша:
- ESN напиша:
- MISFIT напиша:
Оружјето односно глокот е лично на припадникот на сликата сум прашувал за тоа [smiley]https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_biggrin.png[/smiley] Инаку пред 3-4 години кога беше вежбата на пСО во Радожда дел од припадниците на бСН ја носеа оваа пилотска маслинеста униформа. [smiley]https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_biggrin.png[/smiley] Епа го знам лично припадникот и ти кажувам дека не е негов бидејки нема Глок, туку нешто друго. Поентата ми беше дека на такви сликања се средува за да биде убаво за око, а не да биде прописно. Ти гарантирам дека бСН не користи таква униформа, а ниту ЕСЗ. ЕСЗ и да имаа таква униформа, немаат чисто зелени шлемови и панцири. Сакам да кажам дека на сликата носат црна опрема и униформа, но изгледа зеленкаста заради позадината. Vo pravo si plus i oruzjeto shto se prikazuva mnogu retko se koristi skoro site koristat kalashnikov pretezno imash nekolku pushki zadolzeno mp5 dosta se koristeni isto osven ako ne smenile neshto poslednive god. Neznam dali sega pocnale da gi zadolzuvaat novite ak 103 vo tigar
Sent from Topic'it App Сега и MP5 користат бајаги. Барем јас колку што сум видел. А АК103 не сум знаел дека има знам дека бугарските Кринков ги користат. ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Motorola
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 27/12/2018, 18:46 | |
| Mislish na ova ? Jas zboram za ak-103 a ne za bugarska kopija do pred nekoe vreme gi vadea na izlozbi za otvoren den na tigar. Sent from Topic'it App | |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 27/12/2018, 18:59 | |
| - Motorola напиша:
Mislish na ova ? Jas zboram za ak-103 a ne za bugarska kopija do pred nekoe vreme gi vadea na izlozbi za otvoren den na tigar.
Sent from Topic'it App Пушката со долга цефка изгледа вака некако, а кратките се како М92 ама бугарско производство со кремаста дрвена облога. А ваква 103 не сум знаел дека има, а и оваа на сликава не е 7.62, или 5.56 или 5.45... ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Motorola
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 27/12/2018, 19:26 | |
| http://ak.kalashnikovgroup.ru/card/ak103 vakva imaat i e 7.62x39 bea dosta novi koga gi vidov od togash neznam shto se sluchi so niv . A taa slika prethodno shto ja prative e bugarska kopija na ak 104 krinkov od arsenal bugarija. Sent from Topic'it App | |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 27/12/2018, 19:43 | |
| Како што кажав најмногу ги гледам со кратките бугарски(не им знам ознака ама налик на м92), хеклерите и чат пат по некој тавор. Реално да гледаме и нема потреба од долга пушка да користат за во урбана средина... ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ 28/12/2018, 09:25 | |
| Генералот на полицијата,Горан и Митко Припадничка на единицата И една малце постара слика ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ | |
| |
|
| |
| САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ | |
|