Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„

Go down 
+13
Macedonian Knight
РИС
Braveheart993
momo
Официрче
viko55
Motorola
leopard
Macedonian09
Зоран
MISFIT
ESN
Alvar
17 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 15 ... 23  Next
АвторПорака
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty
ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty27/12/2018, 16:54

Дечките околу знамето, сите 4ца го носат пилотскиот комбилезон Smile

САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Wolf_310

MISFIT

Број на мислења : 281

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty27/12/2018, 17:30

ESN напиша:
MISFIT напиша:
Си видел некогаш да носиме Глок со светло и ласер? Лесно се позајмуваат работи за сликање. Јас лично ја имам дадено мојата купена опрема од камуфлаж за сликање на вежба.
Оружјето односно глокот е лично на припадникот на сликата сум прашувал за тоа Very Happy
Инаку пред 3-4 години кога беше вежбата на пСО во Радожда дел од припадниците на бСН ја носеа оваа пилотска маслинеста униформа. Very Happy

Епа го знам лично припадникот и ти кажувам дека не е негов бидејки нема Глок, туку нешто друго. Поентата ми беше дека на такви сликања се средува за да биде убаво за око, а не да биде прописно. Ти гарантирам дека бСН не користи таква униформа, а ниту ЕСЗ. ЕСЗ и да имаа таква униформа, немаат чисто зелени шлемови и панцири.
Сакам да кажам дека на сликата носат црна опрема и униформа, но изгледа зеленкаста заради позадината.

ESN

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty27/12/2018, 17:43

MISFIT напиша:
ESN напиша:
MISFIT напиша:
Си видел некогаш да носиме Глок со светло и ласер? Лесно се позајмуваат работи за сликање. Јас лично ја имам дадено мојата купена опрема од камуфлаж за сликање на вежба.
Оружјето односно глокот е лично на припадникот на сликата сум прашувал за тоа Very Happy
Инаку пред 3-4 години кога беше вежбата на пСО во Радожда дел од припадниците на бСН ја носеа оваа пилотска маслинеста униформа. Very Happy

Епа го знам лично припадникот и ти кажувам дека не е негов бидејки нема Глок, туку нешто друго. Поентата ми беше дека на такви сликања се средува за да биде убаво за око, а не да биде прописно. Ти гарантирам дека бСН не користи таква униформа, а ниту ЕСЗ. ЕСЗ и да имаа таква униформа, немаат чисто зелени шлемови и панцири.
Сакам да кажам дека на сликата носат црна опрема и униформа, но изгледа зеленкаста заради позадината.
Сега не знам дали на тебе да верувам или на припадник на бСН кој од 2001 е таму Laughing

Motorola

Број на мислења : 64

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty27/12/2018, 17:45

MISFIT напиша:
ESN напиша:
MISFIT напиша:
Оружјето односно глокот е лично на припадникот на сликата сум прашувал за тоа [smiley]https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_biggrin.png[/smiley]
Инаку пред 3-4 години кога беше вежбата на пСО во Радожда дел од припадниците на бСН ја носеа оваа пилотска маслинеста униформа. [smiley]https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_biggrin.png[/smiley]

Vo pravo si plus i oruzjeto shto se prikazuva mnogu retko se koristi skoro site koristat kalashnikov pretezno imash nekolku pushki zadolzeno mp5 dosta se koristeni isto osven ako ne smenile neshto poslednive god. Neznam dali sega pocnale da gi zadolzuvaat novite ak 103 vo tigar

Sent from Topic'it App
Вратете се на почетокот Go down
MISFIT

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty27/12/2018, 18:22

Motorola напиша:
MISFIT напиша:
ESN напиша:
MISFIT напиша:
Оружјето односно глокот е лично на припадникот на сликата сум прашувал за тоа [smiley]https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_biggrin.png[/smiley]
Инаку пред 3-4 години кога беше вежбата на пСО во Радожда дел од припадниците на бСН ја носеа оваа пилотска маслинеста униформа. [smiley]https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_biggrin.png[/smiley]

Vo pravo si plus i oruzjeto shto se prikazuva mnogu retko se koristi skoro site koristat kalashnikov pretezno imash nekolku pushki zadolzeno mp5 dosta se koristeni isto osven ako ne smenile neshto poslednive god. Neznam dali sega pocnale da gi zadolzuvaat novite ak 103 vo tigar

Sent from Topic'it App

Сега и MP5 користат бајаги. Барем јас колку што сум видел. А АК103 не сум знаел дека има знам дека бугарските Кринков ги користат.

Motorola

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty27/12/2018, 18:46

САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 20181217
Mislish na ova ?
Jas zboram za ak-103 a ne za bugarska kopija do pred nekoe vreme gi vadea na izlozbi za otvoren den na tigar.

Sent from Topic'it App
MISFIT

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty27/12/2018, 18:59

Motorola напиша:
САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 20181217
Mislish na ova ?
Jas zboram za ak-103 a ne za bugarska kopija do pred nekoe vreme gi vadea na izlozbi za otvoren den na tigar.

Sent from Topic'it App

Пушката со долга цефка изгледа вака некако, а кратките се како М92 ама бугарско производство со кремаста дрвена облога.
А ваква 103 не сум знаел дека има, а и оваа на сликава не е 7.62, или 5.56 или 5.45...

Motorola

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty27/12/2018, 19:26

http://ak.kalashnikovgroup.ru/card/ak103 vakva imaat i e 7.62x39 bea dosta novi koga gi vidov od togash neznam shto se sluchi so niv . A taa slika prethodno shto ja prative e bugarska kopija na ak 104 krinkov od arsenal bugarija.

Sent from Topic'it App
MISFIT

MISFIT

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty27/12/2018, 19:43

Како што кажав најмногу ги гледам со кратките бугарски(не им знам ознака ама налик на м92), хеклерите и чат пат по некој тавор. Реално да гледаме и нема потреба од долга пушка да користат за во урбана средина...

ESN

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty28/12/2018, 09:25

Генералот на полицијата,Горан и Митко
САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Screen39
Припадничка на единицата
САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 28436210
И една малце постара слика
САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 31712410

ПишувањеПредмет: Re: САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„   САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„ - Page 7 Empty

САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
Вратете се на почетокот 
Страна 7 of 23Отиди на страна : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 15 ... 23  Next
 Similar topics
-
» Единица за Специјални Задачи „Тигар„
» Клубот за специјална обука “Регрут“
» Слики "Единица за специјални задачи ТИГАР"
» GROM (Специјална единица на Полските безбедносни сили)
» ПЕП - Посебна единица на полицијата