Легија, немој да забораваш една работа. Војните секогаш се водат за територија. За ништо друго.
Знам, ама тука зборот беше дека неговото за инвазија е незамисливо. Нема веќе такви сра*а кај нас.Последното што беше 2001та ама не во тој стил плус сите соседи ни се или во ЕУ или на праг договори едно друго затоа ми беше зборот.Плус ние сме ептен ситни и сме пи*кин дим и ништо не би можеле една обична србија да проба нешто, да не збориме за поголемите душмани.
______________________ If you're going throw hell, keep going.
сме избегале од темата навистина, да искористам шанса: Не видов тема со наслов- Преживување во природа исхрана орентирање во просторот палење оган логорување нешто како поранешните извидници ако има кажетеми каде да ја барам,а ако не, да отвориме и да ја збогатиме па можеби преку неја и ке напрвијме некој тим низвидници. поздрав.
Denmark orders APCs from General Dynamics worth $662 million Fri Dec 11, 2015 7:09am EST
Denmark has placed an order for 309 Piranha 5 army personnel carriers (APCs) from General Dynamics in a deal worth $662 million, the defense ministry said on Friday. "This is a historically large investment in modern equipment for our army," Defence Minister Peter Christensen said in a statement. http://www.reuters.com/article/us-denmark-defence-general-dynamics-idUSKBN0TU1D320151211