Според планот за модернизација 2019 - 2028 , после 2025 треба да се опремува уште еден пешадиски батаљон , мислам дека треба да ги откачиме САД и СТРАЈКЕРИТЕ и да земеме нешто поевтино а сепак квалитетно , мислам да го следиме примерот на Латвија , Финска , Германија и некои други кои досега наземаа околу 700 оклопни транспортери ПАТРИЈА 6/6 и Естонија која зема 100на турски АРМИ 6/6 за околу 1 милион евра парче ПАТРИА 6/6 https://www.youtube.com/watch?v=_dIaJHP4Rgs АРМА 6/6 https://www.youtube.com/watch?v=qxTE50DXWLQ
Nemoze da otkazis nesto so e dogovoreno i so za nekolku meseci ke pocne da se isporacuva. Se slagam deka treba da se nabavi nesto poeftino a sepak dobro ima varianti eden kup , ama so namaluvanjeto na budzetot tesko bi se slucilo toa. Ke bide kako i do sega , po nekoja donacija i toa e toa.
Не мислев овие нарачаниве СТРАЈКЕРИ , да ги откажуваме , мислев идниот по план пешадиски батаљон што треба да се опремува од 2025 до 2028година , така сти во планот за опремување од 2019 до 2028година , ЈЛТВ и СТРАЈКЕРИТЕ не коштаат околу 330 милиони долари , а ПАТРИАВА И АРМАВА 6/6 ако би земале пак 54 комада би коштале до 65 милиони евра и некое возило поевтино од ЈЛТВ , до 120 милиона евра би имале опремен втор пешадиски батаљон , заборавив да напишам ЛЕСЕН .
Не мислев овие нарачаниве СТРАЈКЕРИ , да ги откажуваме , мислев идниот по план пешадиски батаљон што треба да се опремува од 2025 до 2028година , така сти во планот за опремување од 2019 до 2028година , ЈЛТВ и СТРАЈКЕРИТЕ не коштаат околу 330 милиони долари , а ПАТРИАВА И АРМАВА 6/6 ако би земале пак 54 комада би коштале до 65 милиони евра и некое возило поевтино од ЈЛТВ , до 120 милиона евра би имале опремен втор пешадиски батаљон , заборавив да напишам ЛЕСЕН .
Nema pari za plati i nadomestoci za toa so sme go odrabotile od januari pa ne znam do koga ke trae toa a ne da nabavuvaat za drug bataljon so e plateno do sega ke stigne i nesto so ostanalo use 1/2 rati da platat oti moraat.. a ovie do pred 2 meseci pepel go napraile budzeto a ovie sega prioritet i e mvr taka da tesko deka neso novo ke ima vo armijata narednite godini ama zatoa ke ima vo mvr od donacii ima stignato neso od turcija vo volcite a se ceka od italija isto da stigne za volcite panciri slemovi uniformi takvi raboti ama i toa e vo neznacitelna brojka poso e samo za niv
Читам тие пари за одвоенос од фамилија околу 14 иљадарки ги укинале , друго нешто да не ви укинале , иначе на министерот му беше ПОЛНА уста како ќе ви се врати достоинството . Не ми замерајте што одврема навреме пишувам постови во контекст , КАКО ДО ПОДОБРА АРМИЈА , зошто навистина сакам армијата да биде солидно опремена , а војниците добро згрижени и платени за својата работа. Патем не слушнав полицијата да излезе на терен и да гаси пжари .
Полна му е устата, да не пишам со што. Абе иста багра се сите, само навистина не ми е јасно каде живеат, се однесуваат како да сме во Луксембург или Сан Марино... изолирани и опкружени со благодет, а не во еден од најризичните региони во Европа со потенцијал да пукне секој ден. Касно ќе се сетат, стандарно... а они нек се занимаваат со гаќите и хулахопките на Бисера Антоанета недела дена. Ненормална работа бе.
Читам тие пари за одвоенос од фамилија околу 14 иљадарки ги укинале , друго нешто да не ви укинале , иначе на министерот му беше ПОЛНА уста како ќе ви се врати достоинството . Не ми замерајте што одврема навреме пишувам постови во контекст , КАКО ДО ПОДОБРА АРМИЈА , зошто навистина сакам армијата да биде солидно опремена , а војниците добро згрижени и платени за својата работа. Патем не слушнав полицијата да излезе на терен и да гаси пжари .
ne se ukinati tie pari tuku namesto od 7mi do 10ti vo mesecot da gi pustat2 meseci gi pustat na kraj na mesecot i ne se 14 000 tuku 12 i neso sitno ama prekuvremenite saati rabota vo nedela praznik nokni so ni se od strazi tereni i dezurstva od januari ne ni se plateni oti nemalo pari a toa so go namalija budzetot za 36milioni plus doprinese uste poveke