Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Doomsday Preppers на македонски начин

Go down 
+12
Smrtnikot
Sammael
tose
assasian
Legija91
Генерал
shady3
Momak od Gjorce
Зоран
JKD
Alvar
SIG
16 posters
Отиди на страна : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
АвторПорака
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

Doomsday Preppers на македонски начин Empty
ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 20:17

Дечки сакам да набавам маскирна униформа...преку оние кинескине сајтови.

Која мислите дека е подобра за нашево поднебје, односно западна Македонија? Мултикамот (посветлата или потемната верзија?) или МАРПАТ-от?

Исто така поседувам и од онаа што ја должеа полицајците 2001 година, нова џилит, како ја споредувате неа во однос на останативе погоре?
Вратете се на почетокот Go down
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11099

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 20:37

Би рекол MARPAT подобро би се вклопил во нашава вегетација... но од друга страна имаш и едно 5-6 варијации на Multicam.

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 20:38

Frogfoot напиша:

Која мислите дека е подобра за нашево поднебје, односно западна Македонија? Мултикамот (посветлата или потемната верзија?) или МАРПАТ-от?

Исто така поседувам и од онаа што ја должеа полицајците 2001 година, нова џилит, како ја споредувате неа во однос на останативе погоре?

За каде би ја носел ? освен лов ?
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 21:18

Frogfoot напиша:

И што ќе ти е жити се? Во град не смееш да одиш во маскирна униформа, ќе ти се налепи полиција како магнет уште од дома кога ќе излезеш на улица. Единствено ако се занимаваш со аирсофт или нон стоп идеш во планина. Јас имав незгодни ситуации облечен во маскирна од глава до петици. Јас имав пред две години цел комплет униформа (кошула, капа, пантолони, ракавици), АCU Universal (каква што носат ЕБР во град) излегов за на Водно со неа два три пати и веќе никогаш, и ја продадов.
Прва работа првиот полициски службеник кога ќе те сретне облечен во неа ќе те легимитира и ќе те замара, а прво што ќе ти каже е цитирам: "Каде си излегол вака, да не ќе идеш во војна". Ќе имаш незгодни ситуации посебно на места како Водно, а низ Скопје да не збориме. А и на места каде што има гранична полиција или војска. Ако ти зе сосема трета намена, тоа е друга работа. Мој совет, земи маскирни пантолони и зелена кошула, или обратно, така нема да бидеш "малтретиран и испрашуван", нема да привлекуваш многу внимание.

А комплет маскирни униформи имаш во Микеи и арми шоп кај Влада. Нема потреба да набавуваш од кинески сајтови. Оди во тие продавници и ќе си пробаш број кој ти пасува, а вака ако наралаш знај дека на пример амерички L е европски XL, или европски XL e кинески L. Така да не можеш да знаеш кој број да нарачаш. Мој совет ти е тоа, ем ќе погодиш број, ќе заштедиш време и пари. Сеа твој избор е како сакаш.
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 22:00

HolyTemple напиша:
Frogfoot напиша:

И што ќе ти е жити се? Во град не смееш да одиш во маскирна униформа, ќе ти се налепи полиција како магнет уште од дома кога ќе излезеш на улица. Единствено ако се занимаваш со аирсофт или нон стоп идеш во планина. Јас имав незгодни ситуации облечен во маскирна од глава до петици. Јас имав пред две години цел комплет униформа (кошула, капа, пантолони, ракавици), АCU Universal (каква што носат ЕБР во град) излегов за на Водно со неа два три пати и веќе никогаш, и ја продадов.
Прва работа првиот полициски службеник кога ќе те сретне облечен во неа ќе те легимитира и ќе те замара, а прво што ќе ти каже е цитирам: "Каде си излегол вака, да не ќе идеш во војна". Ќе имаш незгодни ситуации посебно на места како Водно, а низ Скопје да не збориме. А и на места каде што има гранична полиција или војска. Ако ти зе сосема трета намена, тоа е друга работа. Мој совет, земи маскирни пантолони и зелена кошула, или обратно, така нема да бидеш "малтретиран и испрашуван", нема да привлекуваш многу внимание.

А комплет маскирни униформи имаш во Микеи и арми шоп кај Влада. Нема потреба да набавуваш од кинески сајтови. Оди во тие продавници и ќе си пробаш број кој ти пасува, а вака ако наралаш знај дека на пример амерички L е европски XL, или европски XL e кинески L. Така да не можеш да знаеш кој број да нарачаш. Мој совет ти е тоа, ем ќе погодиш број, ќе заштедиш време и пари. Сеа твој избор е како сакаш.  

Баш си малер.
Нај добро си идеш ко мене у трењерка + пивски стомак никој жив око не ти фрла.

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 22:14

Laughing Laughing Laughing 

Униформата ми е за во Сирија иначе, таму планирам да одам да се борам на страната на ИСИЛ на кој деновиве баш и не му оди нешто, па реков каков човек сум ако не помогнам на некој во мака.

Прашав за камуфлажата, не прашав дали треба или не, ти зошто ја купи тогаш на пример  Smile 

Те разбирам што сакаш да ми кажеш и во право си, но немам намера низ град да ја носам туку низ планина.

Башка, препер сум, складирам и чекам!  Very Happy 
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 22:16

Frogfoot напиша:

Laughing 

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 22:24

Alvar напиша:
Frogfoot напиша:

Laughing 

Големи а неозбилни.
Ова некој вирус да несе шири.

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 22:31

Еј види ги...се смеат  Laughing 

Абе најсериозно..играјте си мајтап вие ама when the shit hits the fan, don't say we didn't warn you!

Да знаете само какво складиште имам направено на тајна локација и имам складирано храна, према планот за трошење, отприлика за 6 месеци изолиран живот на 6-8 лица.

afro 
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин EmptyСре 05 Фед 2014, 22:36

Ќе ти треба група за да имаш поголеми шанси да преживееш.  Smile 
Башка, чувај место и за мене... добар стрелец сум со пушка.  Twisted Evil 

ПишувањеПредмет: Re: Doomsday Preppers на македонски начин   Doomsday Preppers на македонски начин Empty

Doomsday Preppers на македонски начин
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 12Отиди на страна : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next