| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+19tose Legija91 Kire1993 Smrtnikot darkness Zajcef Mrshajnoski shady3 gladiator_17 eye triangle beowulf meth Генерал Momak od Gjorce Subzero Зоран Alvar SIG Phalanx 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 2/9/2013, 17:00 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 2/9/2013, 23:16 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 2/9/2013, 23:50 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/9/2013, 14:20 | |
| ГРЧКИ МЕДИУМИ: ВЕНИЗЕЛОС МУ РЕЧЕ „НЕ“ НА НИМИЦ ЗА „ГОРНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“Медијаторот на ОН Метју Нимиц од министерот за надворешни работи Евангелос Венизелос слушна очекуван одговор, кој се однеува на добро познатите грчки позиции за прашањето за името на Македонија, јавуваат грчките медиуми. Како што пренесува дописникот на МИА од Атина, сите грчки медиуми јавија за средбата на Нимиц со Венизелос, истакнувајќи дека грчкиот дипломат на медијаторот уште еднаш му повторил дека неговиот последен предлог од април годинава не е прифатлив за Атина како основа за преговори. Сепак, според „То Вима“, „Атина останува подготвена активно да учествува во преговарачкиот процес со цел изнаоѓање решение кое ќе придонесе за стабилност во регионот и ќе го отвори патот на Скопје кон евроатлантските интеграции“. Весникот пишува дека Внизелос уште еднаш повтори оти Атина нема да преговара за идеи кои, пред се, не содржат географска одредница пред терминот „Македонија“, и второ, кои не се однесуваат на име за секаква употреба. - Според дипломатски извори, шефот на грчката дипломатија го информира Нимиц и за неговите средби со лидерот на ДУИ Али Ахмети и со македонскиот министер за надворешни работи Никола Попоски. Венизелос му нагласил на медијаторот дека на решението за името треба да се гледа во пошироки рамки на соработка во Западен Балкан и оти Атина е подготвена, ако се постигне взаемно прифатливо решение, да и понуди финансиска помош на економијата на Скопје, пишува „То Вима“.Истакнувајќи дека „Нимиц побара взаемно разбирање од Грција и Македонија“, весникот „Етнос“ пишува дека медијаторот сака да ја искористи ситуацијата кога Венизелос и Попоски во исто време ќе бидат во Њујорк кон крајот на септември, за да одржи уште една рунда состаноци. За локалните медиуми уште е значајно и тоа што Венизелос грчките детални забелешки на Нимиц не му ги дал написмено, туку усно. http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=D2AEDDD9ECE8B0488E452B9BCDA76D66Ма дај...финансиска помош? Дали е ова отворен повик за подмитување? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/9/2013, 16:40 | |
| Пффффф... и Грција на некого ќе дава финасиска помош. Смејурија жива. Мислам дека е крајно време да се прекине со оваа фарса нарешена преговори за име, да се тргне конечно од дневен ред, и да се сконцентрираме на реалните проблеми дома. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/9/2013, 16:49 | |
| Не ми е јасно што уште пробуваат да влезат во ЕУ.. ај НАТО океј .. ама еу, не ни треба на стаклени нозе е , уште малку и ке отиде.. а за НАТО.. може да се заврте на исток.. и Русите имаат иста таква организација баеги е голема.. Србите ја разгледуваа и таа можност .. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 11/9/2013, 12:57 | |
| Што се случува, нападната амбасадата во Косово ? Ова шпекулации или ? ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 11/9/2013, 13:14 | |
| - Legija91 напиша:
- Не ми е јасно што уште пробуваат да влезат во ЕУ.. ај НАТО океј .. ама еу, не ни треба на стаклени нозе е , уште малку и ке отиде.. а за НАТО.. може да се заврте на исток.. и Русите имаат иста таква организација баеги е голема.. Србите ја разгледуваа и таа можност ..
Ради инвестициите од запад кои ги очекуваме. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 11/9/2013, 13:19 | |
| Дезинформација е нападот на македонската амбасада во Косово Министерството за надворешни работи на Македонија ги отфрла информациите дека македонската амбасада во Приштина синоќа била цел на напад на тројца хулигани, како што синоќа информираа некои приштински медиуми, а веста утрово ја пренесоа и некои медиуми во Македонија. - Не се случил никаков инцидент, ниту напад на нашата амбасада во Косово. Се работи за дезинформација – велат од МНР, за Плусинфо. http://plusinfo.mk/vest/105550/Dezinformacija-e-napadot-na-makedonskata-ambasada-vo-Kosovo ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
gladiator_17
Број на мислења : 35
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 11/9/2013, 14:29 | |
| http://maktel.mk/kolumni-sredina/item/4749-alooo-vlatchee-ako-sakash-narodot-da-se-mnozhi-potrudi-se-da-ja-sredish-drzhavata-da-se-namali-nevrabotenosta-i-da-se-pokachat-platite-daj-ne-seri-i-ne-glumi-ludilo-jeboteDa se vratime malku na realnosta vo nasava tatkovina... ovie mediumi ni gi preplavija mozocite ( gledam u kanal 5 edna vest, kako u Strusko nemalo tabli na makedonski ) pa togas so kur ne mu go postavite toa prasanje na premierov, se e ebana propaganda na drzavava, a lugeto nemaat so da jadat ( imam 2 sestri, tatko mi na socilajna pomos u pm) a ovoj Vlatko sedi so 3-4 plati tamu gore u sobranie i ni kazuva da se mnozime poveke, u kurac... Vo pocetok mislev deka stvarno ova vlada e za narodot no sum se izlazal, site ke ne ebaat kolku sakaat so vakva populisticka vlada, a gledam u posledno vreme i megafonite Latas, Milenko vrtat nesto okolu imeto ncncnc mame da im ebam platenicka.. se izvinuvam za recnikot no mi pukna filmot veke, pustam tv nikakva kritika samo falbi deka sme ziveele kakko u norveska, a ovoj nasiot narod spie, uste samo da mu aplaudirat ko na onoj maliot buco na severna korea | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|