Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 6/3/2021, 18:29
Ај не ситничете , важно има што да носат , не се голи и боси , ете следува нова набавка на униформа , белки ќе се воведе ред ..
Зоран likes this post
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 6/3/2021, 22:11
РИС напиша:
Ај не ситничете , важно има што да носат , не се голи и боси , ете следува нова набавка на униформа , белки ќе се воведе ред ..
Белки а? Одговорот на ова е-НИКОГАШ. Не е работата да има шо да носат,битно е тоа што се носи да е добро и квалитетно,а не еден пар униформа да чини 3900 денара,еден пар чизми да чини 4000 денари. Да мора припадникот да си купува чорапи,маици,топла облека и уште што не од свои пари. Ете лично за самиот себе ќе кажам. Армијата ми има дадено само еден пар тенки чорапи,4 крпи,4 маици,едно пододело,еден пар ски маица и хеланки,2 пара ѕиври,2 пара блузи на долги ракави и еден џемпер.А колку си имам купено и пари дадено.......дури самиот не знам колку пари имам потрошено на опрема/облека која ми е неопходна. Претходно го имам ова кажувано и пак ќе го кажам,да ти се плукнам на држава која во нејзината историја нема обезбедено ниту еднаш оганоотпорна униформа ниту за АРМ ниту за МВР.
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/3/2021, 18:59
И ракавици за бокс почнаа да им донираат,следно е вајда ашовчиња од здружение на земјоделци
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/3/2021, 19:07
Ајдеееееее.... да отворат жиро сметка за донации, или со SMS пораки до опрема.
______________________ Si vis pacem, para bellum
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/3/2021, 19:21
Znači ova preogja vo tragikomedija.
t34t55
Број на мислења : 35
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/3/2021, 20:31
Кој е плачко да не се вработвит во АРМ.Ако сакате пари и убава облека отворете си бизнис чим сте толку паметни и знајте све шо требит,војник се знајт за шо служит ако сакате манекени сте го згрешиле местото.
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/3/2021, 21:17
Poleka re Vasile... kaj se zasile?
Pretpostavuvam togaš deka po sandali, so kopje i štit odiš na rabota. Vo sprotivno, ne si mažište. Thank you for your service, sir!
Inaku, na forumov ima dosta vojnici čii komentari gi čitaš. Ne e valjda deka vojskite što ne živeat od donacii se manekenski. Ti vo koja edinica si i zošto ne sakaš pari?
t34t55 likes this post
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 9/5/2021, 16:46
Special Forces from #NorthMacedonia and 10th Special Forces Group - Airborne perform Close-Quarters Battle (#CQB) drills during Trojan Footprint 21 on May 4 2021. Trojan Footprint 21 is Special Operations Command Europe's annual exercise to demonstrate proficiencies, assess the readiness and lethality of our respective forces, and to continue improving interoperability with allies and partners. (U.S. Navy photo by LT Rob Kunzig) https://www.facebook.com/SOCEUR/posts/10158301078488196
______________________ Si vis pacem, para bellum
Goust
Број на мислења : 137
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/5/2021, 09:38
t34t55 likes this post
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 13/5/2021, 19:38