| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|
+28t34t55 KikoTE leopard MISFIT viko55 Macedonian09 1 Braveheart993 Legija91 momo Goust Александра090 semperfi Mrshajnoski Macedonian Knight РИС Alvar Спенсер Зоран Gjole^Stolarot ESN assasian Panter SIG dzole JKD икс IgorM 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 2/9/2015, 20:55 | |
| | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 2/9/2015, 23:23 | |
| - Спенсер напиша:
- Panter напиша:
- Dali e istiot koj e vo UBK sega aktuelen za prisluskuvanjeto?
Началникот на 5-та управа Горан Груевски.Istiot Goran li e ovaj desno do Marjan koj e sega vo UBK? http://www.plusinfo.mk/vest/14859/n...gruevski-doktoriral-na-temata-prislushkuvanje
Јас мислам дека е тој. Командант на волците во 2006та год. После тоа е префрлен во МВР. a od koja god bese postaven za komandant na volcite pred nego bese BLAZO>? | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 3/9/2015, 00:25 | |
| - Panter напиша:
- Спенсер напиша:
- Panter напиша:
- Dali e istiot koj e vo UBK sega aktuelen za prisluskuvanjeto?
Началникот на 5-та управа Горан Груевски.Istiot Goran li e ovaj desno do Marjan koj e sega vo UBK? http://www.plusinfo.mk/vest/14859/n...gruevski-doktoriral-na-temata-prislushkuvanje
Јас мислам дека е тој. Командант на волците во 2006та год. После тоа е префрлен во МВР. a od koja god bese postaven za komandant na volcite pred nego bese BLAZO>? http://burevesnik.org/index.php/ekskluzivno/item/446-i-taka-natamu procitajte go tekstot za zal del e tocno go imam cueno i od dr luge za ovaj necovek goran grueski i napredokot vo negovata kariera takov covek go postavija da bide na vrvot od makedonskata elita VOLCI dali ostanaa Makedonski cel dzag ni ja upropastuva drzavata....i se pocituvani od opsestvoto kako bogovi... | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 3/9/2015, 01:25 | |
| а може ли некој(сериозно) да ми објасни,ЗОШТО се плаќа провизија ? пример,јас имам компанија за производство на врвно оружје,ми доаѓаат од Србија да купат,се договараме,и они викаат,плати ми провизија ? зошто да им плаќам провизија ? се слушаа провизии и во бомбите...логично ми е да плати државата на компанијата,а не компанијата да плаќа на државата(купувачот) ? | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/9/2015, 02:46 | |
| Тоа се случува веројатно во сите земји, само некаде подискретно некаде апла, како кај нас.
Провизијата ја плаќа фирмата ако насети дека оној со кого преговара е корумпиран и му дава кеш под маса за да овај купи плус одредена количина на оружје, опрема и др. производи. Или пак договараат зделка, и корумпираниот, за да ја склучат, бара некој процент за него. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/9/2015, 14:36 | |
| Мислам дека текстот заслужува да се постави директно на форумов, во случај ако колумната се "изгуби" во архивите... |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/9/2015, 15:46 | |
| И покрај обуката за армиски специјалци, не ги вработиле (видео) 24 потенцијални армиски специјалци остануваат на улица откако Министерството за одбрана реши да не потпише договор со нив, без да им објасни кои се причините. Тие се сомневаат дека и покрај успешно поминатата обука и сертификатот кој им било кажано дека им гарантира влез во армијата, нивните места ги добиле лица како што велат по партиска или рамковна линија. http://telma.com.mk/vesti/i-pokraj-obukata-za-armiski-specijalci-ne-gi-vrabotile ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/9/2015, 16:19 | |
| | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/9/2015, 16:30 | |
| ПС-ЕСН ќе падне болен сега...кога ќе види дека и тука фатила "пајажината"... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 4/9/2015, 19:20 | |
| Ја реков нешто пред некоклу месеци ама ај,после ке се застрелувалат на стража... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
| |
|
| |
| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|