| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|
+28t34t55 KikoTE leopard MISFIT viko55 Macedonian09 1 Braveheart993 Legija91 momo Goust Александра090 semperfi Mrshajnoski Macedonian Knight РИС Alvar Спенсер Зоран Gjole^Stolarot ESN assasian Panter SIG dzole JKD икс IgorM 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
икс
Број на мислења : 81
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 7/7/2015, 22:30 | |
| - dzole напиша:
- Срамота е над 100 луѓе да поминат селективен, тоа е доказ дека нешто не е во ред.
За жал пропадна нај елитната, нај дисциплинираната, нај подготврната единица во РМ. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 7/7/2015, 23:48 | |
| Не драматизирајте...пропаднала, тикви со расол. Можеби дел ќе ги распределат и во Ренџери или логистика... пСО не е само „Волци„. | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 8/7/2015, 19:42 | |
| ne tresete zeleni ne e propadnata najelitnata voena specijalna edinica VOLCITE uste od kandidatite ke padnat ili ke se otkazat doprva gi ceka pekol koj ke trae 15 mesecna obuka osnovna i specijalisticka koj ke izdrzi ke bide del od makedonskata elita VOLCI | |
|
| |
dzole
Број на мислења : 21
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 8/7/2015, 20:37 | |
| - Panter напиша:
- ne tresete zeleni ne e propadnata najelitnata voena specijalna edinica VOLCITE uste od kandidatite ke padnat ili ke se otkazat doprva gi ceka pekol koj ke trae 15 mesecna obuka osnovna i specijalisticka koj ke izdrzi ke bide del od makedonskata elita VOLCI
Џабе е, паднува полека митот дека најдобрите и најспремните ја поминуваат селекцијата. 100+ мн се, па што сака нека е. Ако само 10% требаат да ја поминат селекцијата тоа се 30 луѓе, а не 100, ама партија и се е можно | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 8/7/2015, 22:37 | |
| Тоа е факт,но од старт не беше јасен конкурсот,кажаа дека е за ПФВ,па ништо чудно да пополнат места и во обична пешадија од таа селекција...сепак,инструкторите гледале кој-како се снашол,на крајот ќе си земат 10-15 души у ЕСН,дел во ренџери,остатокот ќе иде по други единици... Да се надеваме дека ќе биде така | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 9/7/2015, 04:45 | |
| Нешто многу ми е чудно, до сега немало женски на конкурсот бидејки не се осмелувале да пробаат, а сега неколку завршиле. Не дискриминирам ама кога девојки ги исполнуваат физичките критериуми нешто не е во ред. Сепак е најелитната единица во Република Македонија... Да се надеваме дека Пантер е во право, дека во обуката ќе елиминираат голем број, што не им одговараат на потребите... |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 9/7/2015, 13:36 | |
| Би се изненадил колку жилави женски има... | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 9/7/2015, 13:38 | |
| Има многу жилави женски,ама јас таа што ја знам дека влезе и помина,не е таква.
И,жени има и во ренџери и во логистика,но пСО не е само борбениот состав... | |
|
| |
assasian
Број на мислења : 304
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 9/7/2015, 14:09 | |
| кои волци женски бе сите што завршија таму сите нама да идат у волци , тие што не селектира последнта ноќ 30 + инешти души ти ке идат на обука во волците ,после дел ке идат у ренџери , дел во логистика , дел во штабна чета и тие се специјалци ,може некои во бВП , не тропајте глупости ______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
| |
|
| |
assasian
Број на мислења : 304
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 9/7/2015, 14:12 | |
| - dzole напиша:
- Panter напиша:
- ne tresete zeleni ne e propadnata najelitnata voena specijalna edinica VOLCITE uste od kandidatite ke padnat ili ke se otkazat doprva gi ceka pekol koj ke trae 15 mesecna obuka osnovna i specijalisticka koj ke izdrzi ke bide del od makedonskata elita VOLCI
Џабе е, паднува полека митот дека најдобрите и најспремните ја поминуваат селекцијата. 100+ мн се, па што сака нека е. Ако само 10% требаат да ја поминат селекцијата тоа се 30 луѓе, а не 100, ама партија и се е можно Беше ли на селектвнито да знаеш зашто поминале 100+ ______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
| |
|
| |
| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|