| МВР - новости | |
|
+32Goust Birac 1 viko55 Predator1990 Macedonian09 BoyfromKavadarci РИС leopard Braveheart993 darkness totomkd Цане ace89 Mrshajnoski debarska Legija91 Rashid Генерал икс assasian SIG Smrtnikot Зоран Alvar dzole Спенсер Momak od Gjorce ESN JKD Panter mstislav 36 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 14:53 | |
| Јас истрчав и кажав дека имало вакви дешавки и за времето на Југославија и пак си грешка за времето на ЈНА имаше повеќе специјални единици некои постари а некои после се формираа. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 15:34 | |
| - ESN напиша:
- Јас истрчав и кажав дека имало вакви дешавки и за времето на Југославија и пак си грешка за времето на ЈНА имаше повеќе специјални единици некои постари а некои после се формираа.
Искрено но ако јас добро помнам Акцијата радуша беше сигнал за неспособност за неконвенционално војување ! Па прво е создадена Специјалната едница на сојзниот СВР , а по некоај година се создадени и соосдветни републички единици, Во акцијата РАдуша погинатите беа од Воена Полиција , Полицајци и резервисти. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 15:50 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 15:59 | |
| - ESN напиша:
- Јас истрчав и кажав дека имало вакви дешавки и за времето на Југославија и пак си грешка за времето на ЈНА имаше повеќе специјални единици некои постари а некои после се формираа.
Откако ми пиша за радуша,јас не знаев,ама отворив по нет и прочитав.Таму каде што читав,пишуваше дека тогаш,во тоа време,ЈНА и милицијата,немале соодветни едници за таква намена.И таму биле пратени вод/чета не ми текнува сега,од воена полиција,од милицијата, и од територијална одбрана(мислам така се викаше) и се покажала неспремноста,посебно на ТО,бидејќи терористите биле стационирани во некаква пештера или нешто слично,а овие јуришале на нив...потоа терористите во ноќта избегале и се распрскале на сите страни,но локалното население ги издало и сите биле уапсени или поголем дел од нив биле уапсени. И по 3ти пат,поентата ми беше,дека НАШИТЕ единици,во својата историја,НЕМАЛЕ ваков вид на проблем.Се разбираме сега ? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11097
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 18:10 | |
| Каков вид на проблем? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 18:13 | |
| - Alvar напиша:
- Каков вид на проблем?
Урбана борба,со искусна банда. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 21:03 | |
| - JKD напиша:
- Alvar напиша:
- Каков вид на проблем?
Урбана борба,со искусна банда. Бугоинската група се криеше по шуми и правеше заседи. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 21:09 | |
| Дечки, се е ОК што дискутирате, но мислам дека ја згрешивте темата... или отворете си нова во соодветна категорија и ќе ги префрлиме мислењата. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 23:06 | |
| - Frogfoot напиша:
- Дечки, се е ОК што дискутирате, но мислам дека ја згрешивте темата... или отворете си нова во соодветна категорија и ќе ги префрлиме мислењата.
Испричавам се | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 31/5/2015, 23:07 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Alvar напиша:
- Каков вид на проблем?
Урбана борба,со искусна банда. Бугоинската група се криеше по шуми и правеше заседи. Кажи му тоа на ЕСН.Јас само кажав,дека нашиве единици,НЕМАЛЕ ваков проблем во нивната историја.Just that. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
|
| |
| МВР - новости | |
|