| МВР - новости | |
|
+32Goust Birac 1 viko55 Predator1990 Macedonian09 BoyfromKavadarci РИС leopard Braveheart993 darkness totomkd Цане ace89 Mrshajnoski debarska Legija91 Rashid Генерал икс assasian SIG Smrtnikot Зоран Alvar dzole Спенсер Momak od Gjorce ESN JKD Panter mstislav 36 posters |
|
Автор | Порака |
---|
dzole
Број на мислења : 21
| Предмет: Re: МВР - новости 16/5/2015, 20:10 | |
| Што е финтава со странава на МВР не ја отвара подолго време?
Дечки кај можам да најдам информации за ЕБР и Тигриве? Мислам за структура, мисија, задачи такви работи? | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: МВР - новости 16/5/2015, 20:36 | |
| Тоа се класифицирани информации, едино ако имаш пријател на висока позиција во тие структури па да ти каже. Ама не верувам дека ќе ти каже
Инаку јас да би бил во тие единици нема ни под разно да кажам, дури ни на семејството дома, за такви работи. А ни на форумов не треба да се спомнуваат вакви работи, бидејќи има несакани луѓе кои го надгледуваат форумов, дали разузнавачи или недобронамерни, небитно. Ова многу пати го апелирам и до членовите кои се активни и кои изнесуваат информации кои не се за во јавност.
|
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11097
| Предмет: Re: МВР - новости 16/5/2015, 21:35 | |
| X2 ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
dzole
| Предмет: Re: МВР - новости 16/5/2015, 22:02 | |
| - HolyTemple напиша:
- Тоа се класифицирани информации, едино ако имаш пријател на висока позиција во тие структури па да ти каже. Ама не верувам дека ќе ти каже
Инаку јас да би бил во тие единици нема ни под разно да кажам, дури ни на семејството дома, за такви работи. А ни на форумов не треба да се спомнуваат вакви работи, бидејќи има несакани луѓе кои го надгледуваат форумов, дали разузнавачи или недобронамерни, небитно. Ова многу пати го апелирам и до членовите кои се активни и кои изнесуваат информации кои не се за во јавност.
А како не класифицирани, огромен број на специјални единици на полиција и војска низ светов имаат ставено што задачи извршуваат, кои им е делокругот на работење, мисијата на единицата и слични работи Така да не држи вода ова твоево | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: МВР - новости 16/5/2015, 23:46 | |
| Зашто не држи вода?
Тие што сакаат нека ставаат, не ме интересира за нив. Кај нас таква е ситуацијата поради многу причини, да не ги набројувам сега. |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 17/5/2015, 00:24 | |
| Просто е како Боза Русиај има 100.000 специјалци па може да става шеми имиња слики тактики. ( Слично и Америка , Кина и д ане редма и со нив не можеме да си го мериме чивмерак е поголем). Ние имаме 2 елитни единици. 1) Армија ПСО 2) Полиција ЕСЗ крај краева ако не те мрзи и таму( на нивните сјатови ) ина некој шеми кој без соодветна академиај можеме сите ние 3 дена да ги гледаме и пак да не ни е јасно. еве со еден потег ја што најдов ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
dzole
| Предмет: Re: МВР - новости 17/5/2015, 11:30 | |
| - HolyTemple напиша:
- Зашто не држи вода?
Тие што сакаат нека ставаат, не ме интересира за нив. Кај нас таква е ситуацијата поради многу причини, да не ги набројувам сега. Отиди на страната на нашата армија и види што се пишува за единиците, па после збори, а странава на полиција не ја отвора ама сигурен сум дека и таму има. Некад се гинело за да се дознае структура на некоја единица, сега со 2ва клика имаш се за неа. Не барам доверливи информации туку чисто работи што се достапни | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: МВР - новости 17/5/2015, 11:36 | |
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 17/5/2015, 12:52 | |
| тие основни информации се давааат за сите единици,во темата за ПСО,има цел реферат за историја,задачи,мисија на единицата,обука и слично.Тоа нема зошто да е тајност. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: МВР - новости 17/5/2015, 13:12 | |
| Ako. znae nekoj od nas, togas ne e tajna. So isklucok na samite pripadnici. P.S. Vcera vidov okolu 5 polni Pinzgaueri so policiska pratnja kaj zelen pazar pominuvaa. I nemojte da mi kazete deka i ova e tajna |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
|
| |
| МВР - новости | |
|