| Пиштоли и револвери | |
|
+15MISFIT Alvar Goust Reigns Korcula Генерал Zajcef Macedonian Knight ESN Momak od Gjorce SIG Legija91 beowulf Зоран JKD 19 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 13/2/2015, 16:26 | |
| Па тој SP01 бил расклиман пошто сите пукале со него, дека е многу добар Инаку би сакал да купам пиштол, ама рано ми е сега може за некоја година кога ќе се вратам од Словенија, ако воопшто се враќам... |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 13/2/2015, 16:51 | |
| Па солиден пиштол е СП-01 ... веројатно е доста користен таму како пиштол за учење... | |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 13/2/2015, 17:20 | |
| - Frogfoot напиша:
- На муабетов со ЧЗ 75, Бео ти Лабуништа полагаше? Таму се ми се чини дека пукав со СП-01... некако расклиман тој доста ми гледаше штознам... сакам јас кога крцка од робусност
Во Штип полагав јас. Таму пукавме со ЦЗ99 и ЦЗ99 компакт. | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 13/2/2015, 17:35 | |
| Марче па како ќе стануваш специјалец а не знаеш дали ќе се враќаш од словенија ? што бараш таму седи тука,нели Македонија ни е се | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 13/2/2015, 17:47 | |
| МВР ми е крајна опција, во Словенија одам на пилотска школа. Тоа ако/кога ќе завршам во план ми е CZ75 Сега, од кај ќе го купувам е друга работа, а и слушам имало некој курс, по кој ќе смеам како пилот да носам пиштол со мене на било кој лет, со некоја титула како "маршал" или незнам што, ама има време П.С. Какви се законите за носење оружје преку граници? Претпоставувам за каде и да одам ќе треба по пошта да го пратам а пред тоа за во таа држава треба да имам дозвола или? |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 13/2/2015, 17:53 | |
| no comment | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 15/2/2015, 19:58 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 15/2/2015, 22:10 | |
| Ефтино го земал а и муницијата српскиов викинг | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/2/2015, 22:01 | |
| Ме интересира,пример,добивам дозвола за пиштол,и дали смеам да купам повеќе пиштоли,ете ми се свиѓале,сум имал пари,или со дозволата смееш само еден пиштол да имаш,има ли ограничување пример не знам,само 3 да имаш,или мора ако сакаш нов,другиот да го продадеш за да купиш друг ? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11128
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 24/2/2015, 17:18 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери | |
| |