| Пиштоли и револвери | |
|
+15MISFIT Alvar Goust Reigns Korcula Генерал Zajcef Macedonian Knight ESN Momak od Gjorce SIG Legija91 beowulf Зоран JKD 19 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11128
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/1/2019, 01:11 | |
| Пред некоја недела во Микеи видов дека добиле SIG 2022, Glock 17/19 Gen 5, CZ P10C, новиот CZ SP-01 Shadow 2... како и мене едни од омилените, SIG P226 (со новата дршка). ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/1/2019, 01:42 | |
| Со П226 ми почна љубовта кон сигот, ама 2022 ми е нов омилен пиштол. | |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/1/2019, 04:41 | |
| P2022 го имаат некое време на Камник, мн убави групи правеше, ама не ми прави мерак. Сакам да ги пробам P10 дека многу го фалат и P226 пошто е легендарен на некој начин... ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/1/2019, 11:14 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1595
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/1/2019, 14:20 | |
| Во Зип веќе долго време го има сигот п2022.Со глок 17 ген3 имам пукано пред 4 години а со чз п09 пиштолот според кој се прави новиот п10 исто така имам пукано.На изглед се скоро идентични П09 и П10,разликата е во тоа тоа што П10 има различно чкрапало(петле) и нема ударач кој е надвор,а нишанот е исти.Не ми остави баш некој впечаток П09 и затоа не сакам да го пробам новиот п10.Глокот ми легна и у рака и на срце.Единствено ми останува да пробам некој сиг,или 2022 или 226 па да кажам кој е подобар меѓу сигот или глокот. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/1/2019, 14:32 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/1/2019, 18:08 | |
| - Alvar напиша:
- Пред некоја недела во Микеи видов дека добиле SIG 2022, Glock 17/19 Gen 5, CZ P10C, новиот CZ SP-01 Shadow 2... како и мене едни од омилените, SIG P226 (со новата дршка).
Јас мислев дека зборуваш за стреланата... ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/1/2019, 18:16 | |
| - ESN напиша:
- Во Зип веќе долго време го има сигот п2022.Со глок 17 ген3 имам пукано пред 4 години а со чз п09 пиштолот според кој се прави новиот п10 исто така имам пукано.На изглед се скоро идентични П09 и П10,разликата е во тоа тоа што П10 има различно чкрапало(петле) и нема ударач кој е надвор,а нишанот е исти.Не ми остави баш некој впечаток П09 и затоа не сакам да го пробам новиот п10.Глокот ми легна и у рака и на срце.Единствено ми останува да пробам некој сиг,или 2022 или 226 па да кажам кој е подобар меѓу сигот или глокот.
Како прво петле го викаат ударачот, а не чкрапалото. Како второ P09 има полесно окинување и вади по тесни групи од Глокот. Самиот газда на ЗИП многу го фали. Мене и двата ми прават мерак ама повеќе сум гаѓал со ЧЗто бидејки и на работа имам пиштол со петле за да развијам осет. ЧЗ П10 го фалат многу, дури викаат дека е подобар од Глок 5та ген. ма да сакам сам да ги споредам ако ги нудат на стрелиште... ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1595
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 19/1/2019, 19:13 | |
| - MISFIT напиша:
- ESN напиша:
- Во Зип веќе долго време го има сигот п2022.Со глок 17 ген3 имам пукано пред 4 години а со чз п09 пиштолот според кој се прави новиот п10 исто така имам пукано.На изглед се скоро идентични П09 и П10,разликата е во тоа тоа што П10 има различно чкрапало(петле) и нема ударач кој е надвор,а нишанот е исти.Не ми остави баш некој впечаток П09 и затоа не сакам да го пробам новиот п10.Глокот ми легна и у рака и на срце.Единствено ми останува да пробам некој сиг,или 2022 или 226 па да кажам кој е подобар меѓу сигот или глокот.
Како прво петле го викаат ударачот, а не чкрапалото. Како второ P09 има полесно окинување и вади по тесни групи од Глокот. Самиот газда на ЗИП многу го фали. Мене и двата ми прават мерак ама повеќе сум гаѓал со ЧЗто бидејки и на работа имам пиштол со петле за да развијам осет. ЧЗ П10 го фалат многу, дури викаат дека е подобар од Глок 5та ген. ма да сакам сам да ги споредам ако ги нудат на стрелиште... Кај нас во Берово кога некој спомне петле мисли(се означува) за чкрапалото затоа и јас така го викам , а ударач си е ударач.Шо знам јас подобри резултати со глокот извадив ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
MISFIT
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 19/1/2019, 19:47 | |
| Лошо окинуваш. Single action секогаш ќе биде попрецизен од striker fired. За обука ПП ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери | |
| |
|
| |
| Пиштоли и револвери | |
|