| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+24debarska РИС Gjole^Stolarot Drettica Zajcef assasian leopard Smrtnikot Panter BABUN Iko Генерал Macedonian Knight Mrshajnoski JKD IgorM Legija91 SIG Спенсер Momak od Gjorce ESN Alvar kocov Зоран 28 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/3/2016, 23:12 | |
| Alo decki nemase nikakva akcija nacalnikot od Kumanovo dobil nalog od sudijata i zatoa se prateni da apsat dileri i pocna so golemi zrtvi.Podocna im doslo zasiluvanje i se rasirija borbenite dejstvia. Da bese akcija ke bese isplanirano i nemase ti e da gi iznenadat i od sabajle na gotovs da gi pokosat nasite specijalci!!!Nitu pre pocetokot ako bese akcija nemalo plan nitu po zavrsuvanjeto kako i sekoja AKCIJA uspesna ili ne uspesna vo edinicata nikoj ni komandantot ne dal izvestaj kade pogresile zosto kako imalo tolku raneti i zrtvi koj zatail dr.... | |
|
| |
Гостин Гостин
| |
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 23/3/2016, 07:32 | |
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 23/3/2016, 18:59 | |
| | |
|
| |
Спенсер
Број на мислења : 214
| |
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 24/3/2016, 13:48 | |
| Ако биле погодени со снајпер во глава (.338 LM да речеме), тешко дека би имало доволно материјал за аутопсија. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Спенсер
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 24/3/2016, 13:49 | |
| - JKD напиша:
Факт дека имало бројни пропусти,не знам за командниот кадар,но еве мене нешто што ме зачуди што го видов на снимките од МВР,имаше човек само со фантомка,без шлем,припадник на ЕБР.Јас да сум командир или командант,не би дозволил никој да излезе од база без шлем и панцир на него,и тоа панцир со фулл заштита,и на гениталии и на гз и на рамења.Не ме интересира дали е 20 години у единица или е тазе влезен. За ваква работа дискутиравме на фб нешо на некоја од групите... упад вршат во куќа, без шлем без ништо.. и ми реплицира еден новопечен припадник на ЕБР- СПЕЦИЈАЛЕЦ мислам хелоу... Цитирам -" вие само од дома седите и јадете бурек, а некој жртвува се во својот живот, да знаеш колку имаме направено за државата бла бла бла"... а има 3-4 месеци стаж/решение во ЕБР... Ало дечко, иди на банкомат извади си 35.000 секој месец и не филозофирај, не се фали. Има луѓе без раце и нозе, со 20 години служба со стотици акции- па тие не објаснуваат што направиле за државата.. маникени. Јас 90% од новите во ебр и есз би ги вратил во обична униформа, позорникари на реон.. малце да се спуштат на земја.. како што и требало да почнат, за понатаму да ценат баретка. А не маникени како овие.. | |
|
| |
Спенсер
| |
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 24/3/2016, 17:26 | |
| Мислам имаше и .308... со него ќе остане нешто? Него баш тоа размислував, како може да ги имаат употребувано од толку мала далечина? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |