Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/8/2015, 12:14
И така почна новиот циклус на насилство по скопските улици. Ако некој требало да јаде ќутек, тоа се тие труповите од ФК Вардар. Шкупи да ти земе бод, па треба у г* да си праен.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/8/2015, 12:20
Секако имате приметено, дека кога има истепани албанци, во нивните медиуми секогаш има фотографии и видеа од истите, со име и презиме. Кога има истепани и избодени македонци, во најдобар случај има иницијали. Сакале да признаеме или не, не им сме дораснати на пропаганда.
* Настанов земете го со трошка сол, воопшто нема да ме чуди да има и некаква политичка заднина... со оглед дека ни иде врела есен, а дефокусирање на јавност мора да има, а што е подобро од спирала на меѓуетнички судири.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/8/2015, 13:09
Двајца Велешани нападнати и повредени во Скопје
Двајца се повредени откако биле нападнати ноќеска после полноќ на улицата Никола Парапунов во Скопје од неколку непознати лица. Физички биле нападнати Н.И.(24) и Џ.И.(24) од Велес со тврди предмети, а им било оштетиле и возилото по што напаѓачите избегале. Тие се пренесени во Градската болница „8-ми Септември“ каде им е укажана лекарска помош. http://plusinfo.mk/vest/36162/dvajca-veleshani-napadnati-i-povredeni-vo-skopje
Каменуван воз во Скопје
Каменуван е патничкиот воз што сообраќал на релација Табановце-Скопје, вчера околу 21.35 часот, во близина на „Пивара“ во Скопје. При тоа е скршено едно прозорско стакло, а повредени лица нема. http://plusinfo.mk/vest/36163/kamenuvan-voz-vo-skopje
Очекувам во текот на денов да се наполнат рубриките на црна хроника.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/8/2015, 14:07
убаво ги збумбариле,барем не видов некој избрцан,што од мене имаат големо БРАВО.
Бидејќи кога и да имаат они нападнато,МОРА да има барем еден избоден...а тоа е доказ за нивната "храброст"
leopard
Број на мислења : 583
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/8/2015, 14:28
Одамна делам мислење дека,на несовесни навивачи треба да им се забрани пристап на стадиони,сали,па кој сака нека биде.Вчерашниот исход мислам дека е преблаг,неврзано дали се наши или нивни.Вчера одам да прошетам малку со детето и сопруга,паркирам кола кај спортска медицина.Гледам ЕБР 1 вод,ајде си викам ради утакмицава во приправност.Одам накај влада слушам навивање од ридот од кај музејот на Кале,пошто не ги пуштија на стадион,гледам групи од 7-8 па до 20 луѓе возраст од 15 до 35 години шетаат се дерат демек навиваат,а во превод цело време навредуваат,ова се случуваше на потег,Влада,Плоштад(вклучително и самиот плоштад)градски парк,делот од кејот 13 Ноември кај кафичите.Јас незнам како не дојде до поголем инцидент,затоа што реално,тоа не беше навивање.Е сега останува машки да си го истрпиме делот кој доаѓа како освета.Мене ми е жал само што ќе настрадаат деца од другата страна на Вардар,оние што тепале и онака се на сигурно,среќа што школската година не е почната инаку ќе имаше куршлус.
Последната промена е направена од leopard на 10/8/2015, 14:35. Мислењето е променето 1 пати
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/8/2015, 14:33
X2
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/8/2015, 14:34
и вака и така тие напаѓаат и без да си ги рчнал во блиско минато,ама дека се кне,кне се...ќе памти и ќе врати кога-тогаш...
leopard
Број на мислења : 583
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/8/2015, 14:41
Другар верувам дека и тебе ,како и мене,како и сите тука на форумов,не воспитале,кога гледаш дека има некаде проблем да се оддалечиш,т.е да си гледаш своја работа,е на другата страна е обратното.Тоа мора да го признаеме,истото е сплет на друга култура и ниво на развиток на општество.Што за нас во моментов е погубно,
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/8/2015, 23:00