| Снајперско вооружување и снајперизам | |
|
+14MISFIT Alvar Momak od Gjorce Smrtnikot m-r.niceguy debarska mojsejko JKD ESN Goust Legija91 Спенсер Зоран SIG 18 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 14/7/2018, 12:40 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 15/7/2018, 12:33 | |
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 24/7/2018, 17:47 | |
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 29/7/2018, 00:52 | |
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 4/8/2018, 20:44 | |
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 4/8/2018, 21:52 | |
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 4/8/2018, 23:09 | |
| Ме интересира дали нашите учестувуваат,или поубаво да формулирам дали им е дозволено да учествуваат,или ова е само за државите членки на НАТО. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 4/8/2018, 23:12 | |
| - Цитат :
- “…test competitor’s marksmanship skills, physical prowess, and mental agility while engaging in teambuilding competition. The teams are Belgium, Bulgaria, Canada, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Latvia, Lithuania, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovenia, Sweden, United Kingdom and the United States.”
Единствено Шведска и Финска не се членки на NATO од сите овие. Ко за беља токму Шведска е победник на натпреваров. Што се однесува до нашето учество... не знам дали ги канат, плус не знам дали во нашата армија воопшто постојат снајперски тимови. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 6/8/2018, 22:52 | |
| - Alvar напиша:
-
- Цитат :
- “…test competitor’s marksmanship skills, physical prowess, and mental agility while engaging in teambuilding competition. The teams are Belgium, Bulgaria, Canada, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Latvia, Lithuania, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovenia, Sweden, United Kingdom and the United States.”
Единствено Шведска и Финска не се членки на NATO од сите овие. Ко за беља токму Шведска е победник на натпреваров.
Што се однесува до нашето учество... не знам дали ги канат, плус не знам дали во нашата армија воопшто постојат снајперски тимови. ne veruvam deka ima< m-76 je tendzhara ne e sniper! ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 7/8/2018, 01:04 | |
| Се имаат натпреварувано припадници на ЕСЗ во странство и се имаат пласирано на високи места. Интересно што повеќето од нив се бифши припадници на бСН ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам | |
| |
|
| |
| Снајперско вооружување и снајперизам | |
|