Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Конкурси за вработување во МВР

Go down 
+40
Macedonian09
Macedonian Knight
Генерал
bojan1006
Drettica
darkness
gunner
warior
Gjole^Stolarot
wezzy
ZokiFifty
Rashid
ESN
икс
Спенсер
petarbt
Panter
Nikolce Trajkovski
Букефал
nikolce jakimovski
Зоран
Simona Ancevska
minceski
Kristijankiko
dekikb
Goran695
milo0710
asdasd12312345
Dimche.Trpeski
IgorM
viston
Braveheart993
assasian
JKD
Smrtnikot
ace89
tose
Momak od Gjorce
Цане
SIG
44 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 77 ... 84  Next
АвторПорака
Спенсер

Спенсер

Број на мислења : 214

Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty7/10/2015, 01:37

bojan1006 напиша:
Фрштат бицепси низ форумов Smile

Муабет си правиме и кажуваме мислење, никој нит покажува бицепси, или сила или нешо слично- ако алудираш на тоа. Smile
Вратете се на почетокот Go down
bojan1006

Број на мислења : 10

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty7/10/2015, 08:10

Мала шала Wink
Macedonian09

Macedonian09

Број на мислења : 105

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty18/10/2015, 13:15

Спенсер напиша:

Шо им се може ? Ја таквите ги викам гревови. Smile До вчера не знаеа што е пиштол а што пушка, а денес ќе ми продаваат муда за бубрези како се опасни и сакаат да бидат специјалци. Немој молим ти се.

Јас такви слики, амблеми, календари воени книги собирам и имам од мои 10 години. Ден денес ги имам и ги чувам, и ги зголемувам материјалите. Па никаде не сум се фалел и слично. Слика на хи5 и фб имав пред  5-6 години..  Календарите и амблемите што тие ги објавуаат сега, јас ги сликав и ги ставав на нет. Smile  Али нека им биде, нека се филмаат малце. Кога можат "мафијашите" низ маало да се филмаат со ране и со тото рина, нека се филмаат и овие. Смешни и малоумни.

Немој да мислиш дека им љубоморам. Од една страна сум горд и среќен што не сум меѓу нив. Јас поинаку ги замислував овие работи и мојот сон. Ама штета што живеам во македонија. Smile

Јеби га пријателе, некој од мал ќе биде обучуван и единствена цел ќе му биде да загине во битка за татковината, а некое мрсулче што до вчера пиштол само на ране и скарфејс има гледано сега ќе биде полицаец. Алкохоличари, пропалици, слабичи (или како да се изразам поинаку...) се примија во МВР од сега која мајка сина изгубила во полција га пронашла треба да биди... „Испод униформе много је дебила“....
Спенсер

Спенсер

Број на мислења : 214

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty18/10/2015, 14:17

Уноформата (и полициската и армиската) порано претставувала чест, гордост, доверба, лојалност.. ! Сега, мене ми е срам да напишам што претставува униформата... Smile Нека им е со лесно на тие што ја носат, и барем 1% нека тежнеат кон она што било и значело порано.
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty18/10/2015, 18:26

Macedonian09 напиша:
Спенсер напиша:

Шо им се може ? Ја таквите ги викам гревови. Smile До вчера не знаеа што е пиштол а што пушка, а денес ќе ми продаваат муда за бубрези како се опасни и сакаат да бидат специјалци. Немој молим ти се.

Јас такви слики, амблеми, календари воени книги собирам и имам од мои 10 години. Ден денес ги имам и ги чувам, и ги зголемувам материјалите. Па никаде не сум се фалел и слично. Слика на хи5 и фб имав пред  5-6 години..  Календарите и амблемите што тие ги објавуаат сега, јас ги сликав и ги ставав на нет. Smile  Али нека им биде, нека се филмаат малце. Кога можат "мафијашите" низ маало да се филмаат со ране и со тото рина, нека се филмаат и овие. Смешни и малоумни.

Немој да мислиш дека им љубоморам. Од една страна сум горд и среќен што не сум меѓу нив. Јас поинаку ги замислував овие работи и мојот сон. Ама штета што живеам во македонија. Smile

Јеби га пријателе, некој од мал ќе биде обучуван и единствена цел ќе му биде да загине во битка за татковината, а некое мрсулче што до вчера пиштол само на ране и скарфејс има гледано сега ќе биде полицаец. Алкохоличари, пропалици, слабичи (или како да се изразам поинаку...) се примија во МВР од сега која мајка сина изгубила во полција га пронашла треба да биди... „Испод униформе много је дебила“....
Ти од мал си обучуван ?
Macedonian09

Macedonian09

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty18/10/2015, 18:32

JKD напиша:
Macedonian09 напиша:
Спенсер напиша:

Ти од мал си обучуван ?

Кога живееш во воена фамилија, и имаш страшна желба да го наследиш твојот татко, твојот дедо... Да ги достигниш успесите на твоите братучеди на сите твои блиски... Така започнува се, боречки вештини, добивање литература од родителите, воспитување... Кога живееш во таков круг се околу тебе сакаш да надминеш, посветуваш часови на тоа... Никогаш не му се обраќај на никој што не го познаваш со сарказам не знаеш кој стои зад другата страна на мониторот... Ne!
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty18/10/2015, 18:46

Macedonian09 напиша:
JKD напиша:
Macedonian09 напиша:
Спенсер напиша:

Ти од мал си обучуван ?

Кога живееш во воена фамилија, и имаш страшна желба да го наследиш твојот татко, твојот дедо... Да ги достигниш успесите на твоите братучеди на сите твои блиски... Така започнува се, боречки вештини, добивање литература од родителите, воспитување... Кога живееш во таков круг се околу тебе сакаш да надминеш, посветуваш часови на тоа... Никогаш не му се обраќај на никој што не го познаваш со сарказам не знаеш кој стои зад другата страна на мониторот... Ne!

Па тоа не е обучување како што го нарекуваш ти,туку начин на живот,кој го живеат многумина.Не си единствен.
Macedonian09

Macedonian09

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty18/10/2015, 18:58

JKD напиша:

Па тоа не е обучување како што го нарекуваш ти,туку начин на живот,кој го живеат многумина.Не си единствен.

Да речиме лошо се изразив, сепак јас до тоа што имам пристап и се што ме учеле ретко кој има така да можеме да продолжиме да зборуваме во ПП. Да не ја затрупуваме темата непотребно.
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11100

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty14/12/2015, 14:28

Горката вистина за новите вработени во МВР од другите општини

Веќе поминаа скоро три години,тежок период откако ја поминавме обуката во “Идризово“, овој временски период само ние знаеме како се издржува во туѓ град, разделени од сите другари,пријатели и од топлиот дом во кој ти е целото семејство и имаш храна, некој што се грижи за тебе и што те гледа како солза на дланка. Во поголем дел фамилијарни колеги со штотуку новороденчиња кој за нив не можеме да се грижиме бидејќи по НЕЧИЈА или волја на некој бездушен, некој кој ни две минути не излегол од канцеларија и не видел ни малку од она што го доживуваме и се случува околу нас…на некој кој не стави да работиме тука во Скопје, пишува во писмото од вработени во МВР во последните две години, чиј идентитет е познат на А1он, но нивна желба е да останат анонимни. Следува интегралнот текст.

Целиот овој период молчевме со надеж и лажна утеха дека еден ден ќе му текне на тој некој, ќе не сожали и ќе рече “доста беше и тие треба да живеат“. Ќе кажеме дел од нештата кои ни се случуваат и ова со намерна цел е анонимно бидејќи не сакаме да настрадаме во овај хаос.

Вие што не ставивте тука, вие бездушни луѓе дали знаете дека ова повеќе не може да го поднесеме, ние сме државни службеници кои служиме за државата, за вас, за сите нас и за жал наместо мотивација и насмевка на лицата ние добиваме ..револт, нервоза, демотивација за полициската работа. Ние при свои домови, храна и семејства, не ставивте по ваша волја и наше незнаење во Скопје со оваа плата да плаќаме кирија при свој дом, сметки, храна при што во договорот за работа во МВР сте обврзани сето тоа да ни го надоместите, но наместо тоа ни кратите прекувремени работни часови, ако сме на работно време за празник, ние младите или ние што наши татковци или роднини не се на некоја функција, тој ден сме слободни, ние гревчињата од другите места на живеење кои едвај преживуваме со сите овите тегоби и трошоци.

Покрај сето сето тоа ќе го спомнам и старешинскиот кадар (има исклучоци и да има даде ним Бог здравје) но овие останатите ни се ситат на сето ова, па и затоа ни следуваат санкции и казни од 3 до 6 месеци по 15% на плата што значи дупла кирија. Сето ова се сведува некои од нас да се одлучуваат да патуваат по 2, 3 или 4 часа од местото на живеење, и сето тоа на наш товар. Притоа, доколку се задоцни на “развод“ 3-5 минути, пак следуваат санкции и викање од типот “што ми е гајле ако не си од Скопје, тоа е твој проблем” или “што не си тргнал порано,ќе имаш службена белешка за ова”, а ти си тргнал од Охрид, Ресен, Битола, Прилеп и многу други градови да не именуваме, дури и по 190, 230 километри, си станал во 2 ноќе да се спремиш за од 6 да дојдеш на работа и дури во ноќните часови да се вратиш пак дома, што значи 15 часа активност. Кажете после сето ова, како да имаш мотив и да сакаш да превземеш нешто кога не си поддржуван од своите и си препуштен сам на себе за на крај да бидиш казнет.

Да напоменаме на тие што сме плава полиција и што е нормално, ни следува целосна нова опрема, ново оружје и облека, ние униформа купуваме од постари колеги со сопствени средства, оружјето ново што ни следува или стои во магацин,или ќе го земе некој “филан човек” или старешина, а нас гревчињата најчесто ни следува оружје старо 30 години, панцир шлем-нефункционален и многу други работи, кои мора да ги носиме на терен.

Еве, пак ќе речам сето ова го трпиме, ќе се снајдеме или како и да е, но како да ја трпиме неправдата за ние што сме од други живеалшта и со присилба седиме тука во Скопје. Некој ќе рече “па што не се откажеш ако не ти е добро или не сакаш да работиш таму во Скопје”? Па како да се откажам кога од никаде немам. Јас немам да платам за кирија, а МВР ме обврзува да платам 5000 евра за да напуштам. Сето ова решивме да го кажеме за да знаете сите дека не ни е нам “мед и млеко“ тука, дека ние работиме за да платиме кирија и да преживееме, па ако мислиме за тие што имаат деца и жена да дојдат да живеат во еден стан, дури тогаш ќе умреме за јадење. Вака или така, кој што седи тука се знае од 3 до 5 цимери напикани во едно станче, од дома кој како има зимница и удри на студентски живот, а на терен треба да си спремен за секаква работа па дури и повеќе од 15 часа активност.

Сакаме да апелираме до сите да се направи анкета за нас кој што сака да се врати во местото на живеење да му се овозможи тоа, или да добиваме патни трошоци и одвоен живот, или последното да се укине плаќањето за тие што сакаат да се откажат и да продолжат со нормален живот, а не КРПЕН ЖИВОТ

П.С “Еден човек кој чува верно куче чувар, доколку не го одгледува добро и не го храни добро, како очекува од тоа куче да го брани него?

Со почит, анонимно од страна на нововработените две генерации 2013/2014 и 2014/2015, за кои на конкурсите не беше наведено дека ќе работиме во Скопје и сега сме извисени и приморани на оваа мачна состојба.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty14/12/2015, 15:46

Мислам дека и за претходните конкурси,беше јасно нагласено дека е за СКОПЈЕ.Како и да е,ако не било така,тогаш на овој конкурс,беше ЈАСНО И ГЛАСНО кажано,колку се примаат за Скопје,колку за останатите градови,и јасно и гласно те прашуваа да кажеш за каде се пријавуваш(кој град).Од сигурни извори,знам дека неколку дена пред да се донесе официјална потврда кој влегол,за Скопје примаа околку 450 кандидати,а од СКОПЈЕ со живеалиште,беа околу 250-280 души.Останатото,беа пишани од други градови за Скопје.И сега,и тие ли за година дена ќе се бунат зашто работат во Скопје ?
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 71 Empty

Конкурси за вработување во МВР
Вратете се на почетокот 
Страна 71 of 84Отиди на страна : Previous  1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 77 ... 84  Next
 Similar topics
-
» Конкурси за вработување во МВР