| Конкурси за вработување во МВР | |
|
+40Macedonian09 Macedonian Knight Генерал bojan1006 Drettica darkness gunner warior Gjole^Stolarot wezzy ZokiFifty Rashid ESN икс Спенсер petarbt Panter Nikolce Trajkovski Букефал nikolce jakimovski Зоран Simona Ancevska minceski Kristijankiko dekikb Goran695 milo0710 asdasd12312345 Dimche.Trpeski IgorM viston Braveheart993 assasian JKD Smrtnikot ace89 tose Momak od Gjorce Цане SIG 44 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ZokiFifty
Број на мислења : 14
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 7/6/2015, 17:48 | |
| - JKD напиша:
- И те како им требаат...тоа е сигурно.Посебно по единиците,пошто не влагаат сите во единиците од сите конкурси..
Од првиот и вториот имаше по единиците, за тигар сигурно влагаа од првиот, а од вториов за тигар сигурно, а за ебр не сум сигурен ама мислам и таму влагаа. | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 7/6/2015, 17:55 | |
| Во ЕБР примија цела нова чета...ЕСЗ зимаа помал број,но и нормално е. | |
|
| |
ZokiFifty
Број на мислења : 14
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 7/6/2015, 17:57 | |
| - JKD напиша:
- Во ЕБР примија цела нова чета...ЕСЗ зимаа помал број,но и нормално е.
Ајде, ајде да се надеваме годинава октомври ноември дека ќе има, ако знае некој на форумов посигурно ќе каже ваљда. | |
|
| |
Rashid
Број на мислења : 80
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 26/6/2015, 10:05 | |
| Od slednata nedela 6 tima idat na praksa, ostanatite vo septemvri. Kosuli, maici, pantolani, kapi, kravati ima AMA konduri nemaaaa... da se nadevame deka do vtornik kje podelat ______________________ For alt vi har. Og alt vi er. Unanimi cum ratione.
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 26/6/2015, 11:40 | |
| паа ни на претходните немаше.Сами си носеа од дома,за тоа од мактел ги заебаваше саше аналитико,дека биле во опинци Ама тоа за дур се во ЦО,а за на терен нормално дека ќе нема,кога еден припадник дава чизми на 5 свои роднини,и тоа по 2 пара,треба некако тоа да се сопре,или веќе ако даваат да даваат само оние на повисок степен што се да имаат поголема слобода,вака обичен полицаец опремува по 2-3 братучеди со чизми. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 26/6/2015, 18:20 | |
| Ало бе луѓе, вие имате инфо каква е состојбата во полицијата? Не само што не добиваат по 2 пара, туку и со тој 1 пар и лете и зиме шпартаат некогаш. На зима додуша и чизми имаат ми се чини. Пантолоните со години им се исти, уште со зимски шетаат по ова време. Кошулите... дај не кажувајте нешто што немате инфо од прва-втора рака. Тешки да им даваа по еден пар нови пантолони и чевли секоја година, крајот кај ќе ни беше. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 26/6/2015, 18:22 | |
| Зборев за чизми,ако за мене се однесуваше ова,а ако беше за членот погоре,и тој самиот кажа дека чизми нема односно обувки. | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 27/6/2015, 08:14 | |
| Обувки нема и не се знае дали ќе има или кандидатите ќе треба сами да си купат. Што се однесува на чизми, мислам дека ги добиваат откако ќе станат полициски службеници. Патем има шпекулации дека од овој конкурс нема да има прием на кандидати по специјалните единици или пак дека дури и да има тие ќе бидат минимални бројки, меѓутоа кружат муабети дека една чета од новата ЕЈРМИ ќе се пополни од овој конкурс. Останува да видиме како ќе биде до крај. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/7/2015, 20:28 | |
| Ме интересира нешто во врска со конкурсов. Од кога ќе те примат, за колку време почнуваш да работиш за плата? Некаде мислам дека прочитав дека 11 месеци трае обуката и за тоа време не те плаќаат. Тоа а за обична полиција или за во единиците?
Друго прашање, дали и за ПФВ е сличен системот? Или тами побрзо се почнува со работа? (Знам дека служење воен рок е задолжително)
Последно прашање, кои се плусевите ако имаш факултет, за работа во војска или полиција, и какви се можностите за напредување во споредба со без факс? |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/7/2015, 20:52 | |
| - MISFIT напиша:
- Ме интересира нешто во врска со конкурсов. Од кога ќе те примат, за колку време почнуваш да работиш за плата? Некаде мислам дека прочитав дека 11 месеци трае обуката и за тоа време не те плаќаат. Тоа а за обична полиција или за во единиците?
Друго прашање, дали и за ПФВ е сличен системот? Или тами побрзо се почнува со работа? (Знам дека служење воен рок е задолжително)
Последно прашање, кои се плусевите ако имаш факултет, за работа во војска или полиција, и какви се можностите за напредување во споредба со без факс? 13 месеци е обуката,за тоа време ти даваат некоја ситна пара ми се чини,после тие 13 месеци ти стапуваш во работен однос,ако го завршиш успешно конкурсот.Кога ќе влезеш во единица,и пројдеш селекција,штом стапиш кон обука,ми се чини дека добиваш плата како веќе да си припадник.Всушност,и си припадник,ама те чека обука. За ПФВ мислам е 6 месеци обуката,и за тоа време не знам дали те плаќаат. Факултет има предност за повисоките командни места,со средно ми се чини дека максимум што можеш да стигнеш е тим лидер.Над тоа треба факс. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР | |
| |
|
| |
| Конкурси за вработување во МВР | |
|