| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+28BABUN trpe grozni MarkoMKD Macedonian09 mstislav MakWarrior HoLfElDeR shady3 dzole Panter Iko loran11 Legija91 Mrshajnoski darkness kocov assasian РИС koki.skopje Зоран JKD Цане Alvar Smrtnikot Momak od Gjorce Генерал Macedonian Knight SIG 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 17:19 | |
| Имаше ли дебата за овој грб? Чива идеја и иницијатива е да се смени државниот грб преку ноќ? Зошто не се донесе нов грб после осамостојувањето на Македонија? Како ќе го менуваат уставот (повторно) без опозиција во парламент? Која е цената/пазарот со коалициониот партнер за да помине ова решение во парламент? Дали е ова приоритет и од пресудно значење за државата во моментот? Во кој период од Македонската државност лавот бил службен/државен симбол? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 17:28 | |
| Дечки, чил аут... децата ќе пораснат и ќе сфатат, еден ден. | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 17:36 | |
| еве ти разловечко http://documents-mk.blogspot.com/2009/08/blog-post_26.htmlеве илинденско Не знам што е договорот меѓу коалицијата,не ме ни интересира.За да има референдум за грб,треба да го има претходно тоа во закон,во устав.Такво нешто нема.Зошто сега,а зошто да не ? што е битно па чива е идејата за да се смени грбот,и како знаеш дека е преку ноќ ? не е ни донесена одлука ко прво.Кој ја тера опозицијата да си ги лади дома 6 месеци а да прима плата,не ти смета тоа ? зошто мора да е од пресудно значење за да се смени грбот на Македонија ? еве ти за сите години.Можеби википедија не е веродостоен извор,но сликите се тие и лесно може да се провери дали е вистина тоа што е напишано. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 17:51 | |
| Хм, добро. Како што рече фрог, ќе бидете зрели луѓе некогаш па поинаку ќе гледате на работите. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 21:01 | |
| Ако годините ти се мерилост за зрелост,тоа кажува колку си ти зрел.Ти образложив со примери,и од немај-каде се фати за годините.
Ама ајде нема врска,нека ти е. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 21:35 | |
| Напротив, твоите три последни поста... синко, се флагрантен показател на твојата (не)зрелост.
Но ако, ти само продолжи со лични навреди во дискусиите, баш ме интересира колкаво е трпението на админстраторот и модераторите. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 21:39 | |
| Каде сум навредил ? и пази што збориш,синко на детето твое да викаш | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 22:21 | |
| - JKD напиша:
- Каде сум навредил ? и пази што збориш,синко на детето твое да викаш
ЏКД Имаш 19 години од авион се гледа и кога некој постар ке ти се обрати со тие зборови не значи дека те потценува. Сите постови ти провејува некаква дрскост , не мора да си вулгарен. Се надевам не свакаш како постари другари , мада по години можеби сум врсник со татко ти. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 22:39 | |
| Па он нема 50 години па да ми вика сине,макар и да има толку сигурно нема да ме вика сине,па и на форум.Работата е во тоа што се докажувавме за грбот,откако виде дека му изнесов факти почна да збори дека сум не зрел и дека ќе сум сфател,а ни он сам не знае што треба да сфатам иако убаво го објаснив моето мислење. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/12/2014, 23:10 | |
| Ok imaj u vid ova e mesto za druzhba ! AKo se zakarame ne shto ke lici. On ne s e ubeduzvashe so tebe okolu grbot tuku deka ovoj nastan ima dnevno politicka tezhina koja nema vrska so ustav zhelbi itn , itn, Aj bidi raat momce Odgovara vaka . ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|