Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 16:19
Momak od Gjorce напиша:
Леле колкава грешка им е ова со заложнициве... поготово толку голем број. НЕ СМЕЕ да се остават живи овие, ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ. Никако !
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 16:22
Спенсер,ироничен си ? ако не си,размисли што ќе пишуваат опозициските медиуми,овие за #полицискабруталност и ред други срања,ако ги утепале ? што мислиш ?
Спенсер
Број на мислења : 214
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 16:39
Не сум ироничен. Тоа треба све да се убие, освен 1-2ца максимум за испитување. Другите сите треба да се стрелале таму на лице место. К*р ме боли за опозициските медиуми, пошто 2-30 заложници се премногу. Утре може да им текне на некои да бараат нивно ослободување и некоја размена на заложници. Ќе се смееме после ќе се чудиме што не снашло.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 16:45
Спенсер напиша:
Не сум ироничен. Тоа треба све да се убие, освен 1-2ца максимум за испитување. Другите сите треба да се стрелале таму на лице место. К*р ме боли за опозициските медиуми, пошто 2-30 заложници се премногу. Утре може да им текне на некои да бараат нивно ослободување и некоја размена на заложници. Ќе се смееме после ќе се чудиме што не снашло.
фала Богу да се согласиме во нешто...ќе видиш дека сеа ќе има протести да ги ослободат,башка на евентот за 17ти е све на шиптарски,прво на шиптарски па на нашки,а на cover-ot е само на шиптарски напишано...а каква ирониија,протестот е за соживот а Макеоднцине што кликаат гоинг не го ни разбираат текстот
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 16:52
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 16:57
не можам да ги читам веќе србиве,за клик се и свашта ќе напишат,како оние на фб и твит за лајкови.
trpe grozni
Број на мислења : 30
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 17:47
Спенсер напиша:
Значи ако дојде утре тебе некој да те апси, и тебе ќе можат да те убијат, само една рака да ти остават за испитување ??
Се читаш ли ти самиот себеси што пишуваш ??? Тоа што ти го предлагаш е диктатура каде што полицијата е и полиција и обвинител и судија и извршител. Да бидам попрецизен, ова го нема ниту во диктаторните општества, поточно го нема никаде.
И како најважно, ова не се заложници, ова се затвореници, мала разлика меѓу зборовите, ама огромна меѓу поимите, затоа не лупај пред да размислиш нешто.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 17:52
Реално еден заложник е премногу. Инаку јас сум длабоко убеден дека чичко Сем стои позади ова. Каква коинциденција ова да се случи кога Иванов е во Москва. И Франција пред некое време направи нешто што не му одговараше на чичо, па видовте што се случуваше во Париз. Не верувам во случајности во политика.
trpe grozni
Број на мислења : 30
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 17:53
Momak od Gjorce напиша:
БТР ми делува малку опожарено ?
Изрешетаното е Волф, на БТР-от не гледам било какво поголемо оштетување освен искршеното стакло на рефлекторот што може ама и не мора да е од куршум.
Можно е на БТР-от да ми е расипан моторот или некој друг дегект, бидејќи истите слабо се одржуваат. Ги оживуваат само кога ќе дојде до поголемо сра**.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 18:05
И мене ми изгледа предниот дел како да горел малку, ама можеби сум навикнат на шминканиот БТР што беше на ден на АРМ.