Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Македонија во Балканскиот вртлог

Go down 
+28
BABUN
trpe grozni
MarkoMKD
Macedonian09
mstislav
MakWarrior
HoLfElDeR
shady3
dzole
Panter
Iko
loran11
Legija91
Mrshajnoski
darkness
kocov
assasian
РИС
koki.skopje
Зоран
JKD
Цане
Alvar
Smrtnikot
Momak od Gjorce
Генерал
Macedonian Knight
SIG
32 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 47 ... 90, 91, 92 ... 95 ... 100  Next
АвторПорака
Спенсер

Спенсер

Број на мислења : 214

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 18:14

trpe grozni напиша:
Спенсер напиша:
Не сум ироничен. Тоа треба све да се убие, освен 1-2ца максимум за испитување. Другите сите треба да се стрелале таму на лице место. К*р ме боли за опозициските медиуми, пошто 2-30 заложници се премногу. Утре може да им текне на некои да бараат нивно ослободување и некоја размена на заложници. Ќе се смееме после ќе се чудиме што не снашло.

Значи ако дојде утре тебе некој да те апси, и тебе ќе можат да те убијат, само една рака да ти остават за испитување ??

Се читаш ли ти самиот себеси што пишуваш ??? Тоа што ти го предлагаш е диктатура каде што полицијата е и полиција и обвинител и судија и извршител. Да бидам попрецизен, ова го нема ниту во диктаторните општества, поточно го нема никаде.

И како најважно, ова не се заложници, ова се затвореници, мала разлика меѓу зборовите, ама огромна меѓу поимите, затоа не лупај пред да размислиш нешто.

Види, јас не убив 10тина и ранив 40 македонски полицајци па мене да ме апсат или убиваат !

Немој утре колегите од терористиве да киднапираат наши луѓе и да бараат размена на заложници/затвореници, како и да ги нарекуваш. Мене ради тоа ми е највеќе...

п.с. грешка за изразот, затвореници се нормално.
Вратете се на почетокот Go down
trpe grozni

trpe grozni

Број на мислења : 30

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 18:16

Полициските БТР-и имаат поинаква и потемна шема на фарбање. Под некој агол изгледа како црната боја да е флуоросцентна и дава некој блесав одсјај.
Им укажав за ова на мајсторите во МВР уште кога бев на обука за нишанџија-стрелец на БТР-70 во 2001 година, а тие ми одговорија дека знаеле за проблемот, ама чекаат наредба од „погоре“ за да ја средат работата.
Очигледно наредбата не е до денес дојдена. Glava v zid Glava v zid

Жално е што од десетина вакви машини кои МВР ги има, само третина им се оперативни. Ги исфрлија сите БТР-70 што ги имаа, а ТАБ-71 и БРДМ-2 кои можеби и повеќе ќе користеа во вакви услови на тесни улички и високи тенки ѕидови за пробивање (барем БРДМ-2) ги испратија на сечење и топење.

Не оставија ниту по еден примерок за војниот музеј
trpe grozni

trpe grozni

Број на мислења : 30

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 18:18

Спенсер напиша:

Види, јас не убив 10тина и ранив 40 македонски полицајци па мене да ме апсат или убиваат !

Немој утре колегите од терористиве да киднапираат наши луѓе и да бараат размена на заложници/затвореници, како и да ги нарекуваш. Мене ради тоа ми е највеќе...

п.с. грешка за изразот, затвореници се нормално.

А како знаеш дека баш тие убивале ??? Или ти си нешто род со баба Ванѓа, па се знаеш однапред.

Затоа постои нешто што се вика правна држава, си постои правен процес кои се почитува, сакале ние или не, не се допаѓало тоа или не. Така се чува државата.
BABUN

BABUN

Број на мислења : 133

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 18:20

trpe grozni напиша:
Полициските БТР-и имаат поинаква и потемна шема на фарбање. Под некој агол изгледа како црната боја да е флуоросцентна и дава некој блесав одсјај.
Им укажав за ова на мајсторите во МВР уште кога бев на обука за нишанџија-стрелец на БТР-70 во 2001 година, а тие ми одговорија дека знаеле за проблемот, ама чекаат наредба од „погоре“ за да ја средат работата.

Жално е што од десетина вакви машини кои МВР ги има, само третина им се оперативни. Ги исфрлија сите БТР-70 што ги имаа, а ТАБ-71 и БРДМ-2 кои можеби и повеќе ќе користеа во вакви услови на тесни улички и високи тенки ѕидови за пробивање (барем БРДМ-2) ги испратија на сечење и топење.

Не оставија ниту по еден примерок за војниот музеј
БТР-70 ги исфрлија????
Спенсер

Спенсер

Број на мислења : 214

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 18:24

Преку .!. од оваа наша ПРАВНА држава чичко Трпе ! Е така да знаеш и ти и сите вие што верувате во правда која не постои. Па чекај малце, нели се припадници на терористичката група ? Што сакаш да кажеш, невини се ? Освен 1-2ца, сите требало да бидат стрелани таму на лице место, пошто ти кажав што може да се случи.

Од тие ПРАВНИ работи и следење на процедури, еве до кај стигнавме. Немој сила да употребиш, немој ова немој она, меѓународна заедница ќе ти вика ваков си таков си... мамицата на сите, за еден ден Македонија изгуби 10тина свои синови, а 40тина се ранети.

Некои работи се прават OFF THE BOOK, ви се свиѓало вас тоа или не.
MakWarrior

Број на мислења : 6

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 19:24

Спенсер напиша:
Преку .!. од оваа наша ПРАВНА држава чичко Трпе ! Е така да знаеш и ти и сите вие што верувате во правда која не постои. Па чекај малце, нели се припадници на терористичката група ? Што сакаш да кажеш, невини се ? Освен 1-2ца, сите требало да бидат стрелани таму на лице место, пошто ти кажав што може да се случи.

Од тие ПРАВНИ работи и следење на процедури, еве до кај стигнавме. Немој сила да употребиш, немој ова немој она, меѓународна заедница ќе ти вика ваков си таков си... мамицата на сите, за еден ден Македонија изгуби 10тина свои синови, а 40тина се ранети.

Некои работи се прават OFF THE BOOK, ви се свиѓало вас тоа или не.
потполно се согласувам со тебе брату, требаше сите да ги убијат на лице место и ај со здравје
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 19:46

Арно е што се заврши само не требаше на тој начин Glava v zid

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 20:02

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 20:06

trpe grozni напиша:

БТР-70 МВР? прв пат слушам,иначе пред неполна година од украина дојдоа резервни делови заа 80-те заедно со неколку механичаре од некој ремонтен завот,баш тогаш почнуваше ратот таму
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty10/5/2015, 20:10

Alvar напиша:

Изјавата на Вучич на крај.

Нив караула не може да им се завземе,ама дел од државата може
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 91 Empty

Македонија во Балканскиот вртлог
Вратете се на почетокот 
Страна 91 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 47 ... 90, 91, 92 ... 95 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Македонија во Балканскиот вртлог