Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Македонија во Балканскиот вртлог

Go down 
+28
BABUN
trpe grozni
MarkoMKD
Macedonian09
mstislav
MakWarrior
HoLfElDeR
shady3
dzole
Panter
Iko
loran11
Legija91
Mrshajnoski
darkness
kocov
assasian
РИС
koki.skopje
Зоран
JKD
Цане
Alvar
Smrtnikot
Momak od Gjorce
Генерал
Macedonian Knight
SIG
32 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 43 ... 82, 83, 84 ... 91 ... 100  Next
АвторПорака
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 03:42

Во инбокс на страната пристигна порака дека најверојатно е загинат и 6-ти припадник на полицијата. Кажано ни е име и презиме, но се додека официјално не се потврди, не можам да го напишам тука.
Вратете се на почетокот Go down
Спенсер

Спенсер

Број на мислења : 214

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 03:44

JKD напиша:
ама јас и ти ли ке кажуваме што и како требало бе ти дали си при себе ? како ти ќе ја организираш борбата ајде кажи ми ? има 2 сценарија според мене,а еве Генерал го сметам како најискусен сигурно ќе каже кој е у право,а тоа е
1.да чистат куќа по куќа(како и што правеле)
2.да гаѓаат со артилерија тенкови хеликоптери

второво немало шанси пошто за тоа треба воена состојба.

Според местото,миљарда пати ти кажав,најлоша населба било НЕ ЗА ЏАБЕ Е ДИВО НАСЕЉЕ ебате,биле наццкани многу куќи,тесни улици,само по главните улици можело да се движат транспортери,по другите улици не можеле,и ради тоа е голем бројот на повредени и загинати припадници.

Јас не кажувам како требало да биде, јас кажав мое мислење. Што се чудиш ти пријател ? Вејце, Карпалак.. нашите луѓе постојано се предавани и местени. Не знам што ти е тука чудно ? Доволно е еден човек да сврти телефон и ете ти ги нашите му отишле на волкот во уста.. што и тоа уставри се случило. Пак ќе кажам, нашите ЗНАЕЛЕ каков е теренот каде што треба да дејствуваат нели ?

Кога веќе го споменуваш Генерал... https://odbrana.forumotion.org/t601p680-topic прочитај го неговото мислење тука.
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 03:47

го прочитав и ти што сфаќаш од тоа бе пријател ? абе чуден си бил ти ептен...

Не кажуваш како требало ама кажуваш твое мислење...како можеш да кажуваш мислење без никакви аргументи ? јас пак ќе ти кажам,ДА знаеле дека има таму завземени позиции од учките,и МОРАЛЕ ДА ИСПРАТАТ СИЛИ ДА ГО ИСЧИСТАТ ТЕРЕНОТ,што тука е предавнички ајде објасни ми ? а дека можеби ги издавале позициите,колку што е можно да ги издавале луѓе од МВР толку е можно да ги издавале и локалното шиптарско население,башка на страната кумановска ратна зона имаше апдејти на секој 5 минути за тоа каде е полицијата,фб да имале учките доволно им е.
Спенсер

Спенсер

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 03:51

Предавнички е тоа што некој им најавил на терористиве дека наши сили се УПАТЕНИ КОН НИВ ! Треба да цртам ли ??? Си пишал на претходните страни, нашите биле фатени неспремни ? Не може нашите да се неспремни, во случајов терористие може да биле не спремни, зашо нашите напаѓале. Ама најверојатно, терористиве биле спремни и подготвиле дооообар пречек.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 03:54

Спенсер напиша:
Предавнички е тоа што некој им најавил на терористиве дека наши сили се УПАТЕНИ КОН НИВ ! Треба да цртам ли ??? Си пишал на претходните страни, нашите биле фатени неспремни ? Не може нашите да се неспремни, во случајов терористие може да биле не спремни, зашо нашите напаѓале. Ама најверојатно, терористиве биле спремни и подготвиле дооообар пречек.  

Аиии не ми се верува еј...кога ти доаѓаат дома гости,кој е спремниот бе ти или гостите ? кој спрема трпеза ? нормалне ли си бе брат бе што зборуваш...од локалното население се збори дека биле издадени од населението таму,и приметиле дека нешто се спрема,они дошле тука,они се спремните,која е таа логика тој што напаѓада е по спремен од тој што се брани ?!
Спенсер

Спенсер

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 03:57

Не те разбрав што сакаш да кажеш, полека објасни, земи воздух Mad
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 03:59

Frogfoot напиша:
Во инбокс на страната пристигна порака дека најверојатно е загинат и 6-ти припадник на полицијата. Кажано ни е име и презиме, но се додека официјално не се потврди, не можам да го напишам тука.

срцево ми се кине после видеото што го видов на форумов,како доживува напади во амбулатното возило...не можам да заспијам у пичку матер,толкав гнев имам у мне од сево ова што го гледам што се случува...прееска бевме кај другар,татко му само што се врати од терен...биле под фул борбена опрема на нив,и кога поминавме покрај станицата имаше полицајци во фулл борбена опрема...рампите спуштени...многу језиво.На бензинска имаше пуштено тивка и тажна музика,многу ежеше...а гледам сите фб патриоти се у град се пијанчат и веселат,кур ги боли,и после ќе ми дрват муда на фб за лајкови да собираат...ќутекот од рајот излегол,не сметам дека сме полициска држава ама после сето ова што го гледам,треба да сме.

За протестот на 17 мај(НЕ ЗБОРАМ ЗА ПОЛИТИКА) отворете на фб,ќе се зачудите...прво на шиптарски е напишано #протесте a после на Македонски,и сликата е само на шиптарски напишана,соживот не знам што,а испод сликата 100 коментари со голема аљбанија,доле пцујат македонија,македонци пцујат шиптари...не знам што е со нашиов народ како може да е толку испран у тоа паметот,не разбираат ни што пишува на сликата,ама важно ставиле going
Mrshajnoski

Mrshajnoski

Број на мислења : 237

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 04:10

ministerkata na novinarsko prasanje odgovori deka imale zoznanija i akcijata ja spremale nekolku denovi, i imale operativni soznanija deka se dobro vooruzeni no nemale detalni informacii kolku i sto. ili so drugi zborovi vo 5 sabajle sakaa da gi iznenadat i da gi poapsat no bea iznenadeni.  I brodec bese tesno no snajperistite si ja zavrsija rabotata. a voedno slusnav deka prvi vlegle EBR a ne ESZ. A PEP gi mobiliziraa okolu pladne. eden moj komsija e vo pep i okolu 11 casot bese tuka.
Спенсер

Спенсер

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 04:12

Mrshajnoski напиша:
ili so drugi zborovi vo 5 sabajle sakaa da gi iznenadat i da gi poapsat no bea iznenadeni.

Па да, терористите 24/7 се на своите позиции нели, чекаат некој да ги нападне... од неколку дена што се таму, неколку дена МВР спремаат акција, и баш денот кога во 04/05 напаѓаат нашиве- терористите се на позиции и ги изненадиле нашите. пф...

Мене многу ме интересираат коментарите на момците кои денес беа/ се уште се во Куманово.. што ќе кажат они, како директни учесници.
Mrshajnoski

Mrshajnoski

Број на мислења : 237

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty10/5/2015, 04:13

Спенсер напиша:
Mrshajnoski напиша:
ili so drugi zborovi vo 5 sabajle sakaa da gi iznenadat i da gi poapsat no bea iznenadeni.

Па да, терористите 24/7 се на своите позиции нели, чекаат некој да ги нападне... од неколку дена што се таму, неколку дена МВР спремаат акција, и баш денот кога во 04/05 напаѓаат нашиве- терористите се на позиции и ги изненадиле нашите. пф...

Мене многу ме интересираат коментарите на момците кои денес беа/ се уште се во Куманово.. што ќе кажат они, како директни учесници.
Toa znaci deka nekoj gi informira pogresno me razbra
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 83 Empty

Македонија во Балканскиот вртлог
Вратете се на почетокот 
Страна 83 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 43 ... 82, 83, 84 ... 91 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Македонија во Балканскиот вртлог