| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+28BABUN trpe grozni MarkoMKD Macedonian09 mstislav MakWarrior HoLfElDeR shady3 dzole Panter Iko loran11 Legija91 Mrshajnoski darkness kocov assasian РИС koki.skopje Зоран JKD Цане Alvar Smrtnikot Momak od Gjorce Генерал Macedonian Knight SIG 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Mrshajnoski
Број на мислења : 237
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 01:30 | |
| | |
|
| |
Mrshajnoski
Број на мислења : 237
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 01:31 | |
| neka im e vecna slavata! POCIVAJTE VO MIR! | |
|
| |
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 02:38 | |
| - JKD напиша:
- КАКО повредиле толку полицајци...веројатно ги фатиле на не-спремно локалните полицајци...од нигде никаде да ти се деси ова..
Локални полицајци не се повредени и загинати. Жртви се припадници на ЕСЗ ЕБР ПЕП, значи тие што биле упатени да НАПАДНАТ. Наместени се, издадени се. Нашите се испратени ДИРЕКТНО во заседа, топовско месо... некој им дојавил на терористиве и они биле спремни. Вејце и Карпалак ни се повторуваат и никој не може да ме убеди во спротивното, не теренот не чинел не знам што не знам како ? Ало ти напаѓаш. Организирај и планирај го нападот според конструкцијата на теренот и сознанијата. Ако куќите се збиени и тесни се уличките, смисли нешто. Нормално е да има повредени, па дури и загинати во вакви акции, но ова е катастрофален исход... Жално за загинатите и нивните фамилии, нека почиваат во мир. Треба да се радуваме ако бројката на погинати е ЕДНОЦИФРЕНА. За ранетите побрзо закрепнување... | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 02:39 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 02:40 | |
| Спенсер, сигурно е дека има загинати и ЕСЗ и ПЕП покрај првиот од ЕБР? Колку загинати од која единица се? | |
|
| |
Спенсер
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 02:45 | |
| Борис, само така пишав.. за ПЕП не знам, така пишав само.. иначе ова е од страната на мвр
Жарко Кузмановски роден 1981 година од Брвеница Тетово,
Ненад Серафимовски роден 1987 година од Зубовце Гостивар, припадник на Единицата за специјални задачи,
Сашко Самојлоски роден 1982 година од Брвеница – Тетово, припадник на Единицата за брзо распоредување,
2ца од ЕСЗ, еден ЕБР... има уште 2ца погинати сигурно, а уште неколкумина се во критична состојба... | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 03:20 | |
| - Спенсер напиша:
- JKD напиша:
- КАКО повредиле толку полицајци...веројатно ги фатиле на не-спремно локалните полицајци...од нигде никаде да ти се деси ова..
Локални полицајци не се повредени и загинати. Жртви се припадници на ЕСЗ ЕБР ПЕП, значи тие што биле упатени да НАПАДНАТ.
Наместени се, издадени се. Нашите се испратени ДИРЕКТНО во заседа, топовско месо... некој им дојавил на терористиве и они биле спремни. Вејце и Карпалак ни се повторуваат и никој не може да ме убеди во спротивното, не теренот не чинел не знам што не знам како ? Ало ти напаѓаш. Организирај и планирај го нападот според конструкцијата на теренот и сознанијата. Ако куќите се збиени и тесни се уличките, смисли нешто. Нормално е да има повредени, па дури и загинати во вакви акции, но ова е катастрофален исход... Жално за загинатите и нивните фамилии, нека почиваат во мир. Треба да се радуваме ако бројката на погинати е ЕДНОЦИФРЕНА. За ранетите побрзо закрепнување...
Ај од фб специјалци никој аир не видел.Сигурно ти не знаеш подобро од командирите на тие единици.Јас ти кажав,прашај кој било кумановец ќе ти каже дека тоа е место е ГУНГУЛА,и дека МОРАЛЕ да чистат од куќа во куќа. Не за џабе се вика ДИВО НАСЕЉЕ и јас зборев за големиот број ПОВРЕДЕНИ припадници,никој не сооопштува од која единица се. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 03:22 | |
| | |
|
| |
Спенсер
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 03:34 | |
| - JKD напиша:
- Спенсер напиша:
- JKD напиша:
Локални полицајци не се повредени и загинати. Жртви се припадници на ЕСЗ ЕБР ПЕП, значи тие што биле упатени да НАПАДНАТ.
Наместени се, издадени се. Нашите се испратени ДИРЕКТНО во заседа, топовско месо... некој им дојавил на терористиве и они биле спремни. Вејце и Карпалак ни се повторуваат и никој не може да ме убеди во спротивното, не теренот не чинел не знам што не знам како ? Ало ти напаѓаш. Организирај и планирај го нападот според конструкцијата на теренот и сознанијата. Ако куќите се збиени и тесни се уличките, смисли нешто. Нормално е да има повредени, па дури и загинати во вакви акции, но ова е катастрофален исход... Жално за загинатите и нивните фамилии, нека почиваат во мир. Треба да се радуваме ако бројката на погинати е ЕДНОЦИФРЕНА. За ранетите побрзо закрепнување...
Ај од фб специјалци никој аир не видел.Сигурно ти не знаеш подобро од командирите на тие единици.Јас ти кажав,прашај кој било кумановец ќе ти каже дека тоа е место е ГУНГУЛА,и дека МОРАЛЕ да чистат од куќа во куќа.
Не за џабе се вика ДИВО НАСЕЉЕ
и јас зборев за големиот број ПОВРЕДЕНИ припадници,никој не сооопштува од која единица се. Јас размислувам логично и реално, а ти како сакаш. Порано со гиго се расправав, не можам сега и со тебе. Видовме командирите колку знаат. Загинати и ранети еден куп, од што знаат нели. Ако знаеле, што не смислиле некој план бе ? Па ти самиот два пати во темава поставуваш прашање ШТО СЕ СЛУЧИЛО, зашто вакви бројки ? | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 10/5/2015, 03:37 | |
| ама јас и ти ли ке кажуваме што и како требало бе ти дали си при себе ? како ти ќе ја организираш борбата ајде кажи ми ? има 2 сценарија според мене,а еве Генерал го сметам како најискусен сигурно ќе каже кој е у право,а тоа е 1.да чистат куќа по куќа(како и што правеле) 2.да гаѓаат со артилерија тенкови хеликоптери
второво немало шанси пошто за тоа треба воена состојба.
Според местото,миљарда пати ти кажав,најлоша населба било НЕ ЗА ЏАБЕ Е ДИВО НАСЕЉЕ ебате,биле наццкани многу куќи,тесни улици,само по главните улици можело да се движат транспортери,по другите улици не можеле,и ради тоа е голем бројот на повредени и загинати припадници. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|