Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 15:32
Не треба да крвариш ни за едните ни за другите, јас не сум, нити сум бил некогаш член ниту на СДСМ ниту на ДПМНЕ, но сепак кога мислам дека е потребно да се излезе на улица да се протестира, излегувам, никој не ми се јавува по телефон да ми каже излези на улица и фрлај со камења по полиција. А причини денес за да се протестира има еден милион, убиството на Нешковски е само еден момент од целата приказна. А и тоа е повеќе од доволно за да падне оваа ненародна и аздисана власт.
______________________ Si vis pacem, para bellum
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 15:35
Alvar напиша:
Не треба да крвариш ни за едните ни за другите, јас не сум, нити сум бил некогаш член ниту на СДСМ ниту на ДПМНЕ, но сепак кога мислам дека е потребно да се излезе на улица да се протестира, излегувам, никој не ми се јавува по телефон да ми каже излези на улица и фрлај со камења по полиција. А причини денес за да се протестира има еден милион, убиството на Нешковски е само еден момент од целата приказна. А и тоа е повеќе од доволно за да падне оваа ненародна и аздисана власт.
испочитувај ме бар,и прочитај што ти реплицирав
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 15:37
Те испочитував не се секирај.
JKD
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 15:43
Alvar напиша:
Те испочитував не се секирај.
за репли немаш ништо ?
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 15:53
Дијалог на глуви, немам што да ти пишам. Џабе ќе штракам по тастатура. Но еве, наместо реплика, тука е фино е забележан моментот кој тоа реши од мирен протест (колку што може да биде мирен секој протест, нормален декор се јајца и патлиџани) да го направи насилен, и како се трга на командата од Горде која стоеше позади кордоните, скриена кај влада.
JKD
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 16:43
хаха,ко прво не ни иде алфата накај горде.Ко второ немаше причина да тргнат да ги тепаат ? сериозен ли си ? глуви сме ама имаме очи читаме,можеш да реплицираш.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 17:54
Alvar напиша:
Бев во 2011 година да протестирам за Нешковски, тогаш протестите не беа насилни како овие вчера, траеа секој ден, медиумиве Сител и Канал 5 биле организирани од СДСМ, мене тогаш гајле ми беше од кои биле организирани, а стоката кој го уби Мартин заврши таму каде што требаше. Не можам да помислам да бев јас на местото на таткото на Мартин, имаше психички да скренам и би можел да направам некоја беља, со голи раце би му ја откинал главата на таа свиња, бил во ЕСЗ гневот на еден човек не може никој да го контролира.
Еве и да падне оваа власт, која ќе дојде за доброто на Македонија, СДСМ или која ајде кажи?
JKD
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 20:09
37:45 да се дружимо.
JKD
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 23:15
JKD
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/5/2015, 00:12