Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Македонија во Балканскиот вртлог

Go down 
+28
BABUN
trpe grozni
MarkoMKD
Macedonian09
mstislav
MakWarrior
HoLfElDeR
shady3
dzole
Panter
Iko
loran11
Legija91
Mrshajnoski
darkness
kocov
assasian
РИС
koki.skopje
Зоран
JKD
Цане
Alvar
Smrtnikot
Momak od Gjorce
Генерал
Macedonian Knight
SIG
32 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 81 ... 100  Next
АвторПорака
Гостин
Гостин

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 13:56

JKD напиша:
и за крај,МИСФИТ,види го пријателчево од школо...малку го тепавме,криво ми е ептен...

Ама пак си го слави неговото знаме...
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 14:08

изрод бе изрод,секташ...малце му беше ќотек,2 месеци не идеше од страв у школо,па ај си викаш греота е...требаше секој ден да го тепаме,за вакви не треба милост.

Иначе "наш" е.

чичо Зоки,не работат пораките,не можам да вратам...
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 14:19

JKD напиша:
изрод бе изрод,секташ...малце му беше ќотек,2 месеци не идеше од страв у школо,па ај си викаш греота е...требаше секој ден да го тепаме,за вакви не треба милост.

Иначе "наш" е.

чичо Зоки,не работат пораките,не можам да вратам...

А знамето што го носи чие е, на брат му?

Инаку и мене ме зезаат пораките, никако да сфатам како работат...
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 14:29

Alvar напиша:
@HolyTemple; Zoran. Па дечки, не знам што очекувавте, како мислевте дека се руши недемократски авторитарен режим кој е спремен на се да си ја зачува гнасната криминогена кожичка, со цвеќе!? Нема тоа, умре. Одсега само вака, се до слобода!

Ова е наводно сценариото за 17-ти Мај.

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 6eQd832

Дечки,ако се решиле(те) да ја рушите така,тогаш треба да сте спремни да јадете и пендреци и ќотек и водени топови и гумени куршуми.Веќе ако зимате пример од насилни буткања на влади низ светот,веројатно знаете дека неизбежен дел од таквите работи е и отпор и од другата страна.Ти како член на одбрана форум долгогодишен,треба да ти е јасно како ден дека тоа им е работа на тие дечки,и дека не може да ги мавате 2 саата они да ќутат,и после кога ќе тргнат АБЕ ЗОШТО МАВАТЕЕЕЕ ПРЕДАВНИЦИИИ УБИЈЦИИИИ.
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 14:32

JKD напиша:
Многу јасно се гледаше дека фрлаа со бекатонки и стаклени шишшиња. Што да им прават,да ги молат да си отидат ? јас сепак мислам дека беа ПРЕ нежни,за разлика од демократските земји.Во сад се јаде солзавец ради седење и ништо да не правиш,а камоли да маваш по кордон,јадеш пендрек у глава минимум.А нели,она е мајката на демократијата.

Бекатон фрлаа дури откако кордонот тргна да ги растура протестот кој до тој момент беше ненасилен. Врз владата од стиропор се фрлаа јајца, патлиџани, компири, зелки (еквивалент на тие што седат во неа) и празни шишиња со вода. Жандармиве се нежни само кога протестираат шипци, пошто им го имаат стравот... очигледно наши деца им е полесно да ги маваат со пендреци.
Да имавме 10% од демократскиот капацитет на САД ќе бевме среќни.

JKD напиша:
Водени топови,па тоа сегде у свет го има,и да им пуштеа вчера ќе имаа зошто да им пуштат,што мислат они ако се татини и мамини синови не смеат да ги тепаат?

Дел од тие деца ги тепаа пред родителите кои се обидуваа да ги заштитат, неколку родители заедно со нивните деца завршија во притвор и сеуште не се пуштени. Ако ова е нормално за тебе, не знам што да ти кажам.

JKD напиша:
ако има некој студент овде нека каже дали е нормално преполна библиотека навечер у 11 саат,јас мислам дека не е нормално.

Одамна не сум студент, но знам дека читалната во библиотеката "Браќа Миладиновци" работи 24 часа и е речиси во секој период од денот и ноќта полна. Особено во период на испитни сесии.

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 14:41

JKD напиша:
Дечки,ако се решиле(те) да ја рушите така,тогаш треба да сте спремни да јадете и пендреци и ќотек и водени топови и гумени куршуми.Веќе ако зимате пример од насилни буткања на влади низ светот,веројатно знаете дека неизбежен дел од таквите работи е и отпор и од другата страна.Ти како член на одбрана форум долгогодишен,треба да ти е јасно како ден дека тоа им е работа на тие дечки,и дека не може да ги мавате 2 саата они да ќутат,и после кога ќе тргнат АБЕ ЗОШТО МАВАТЕЕЕЕ ПРЕДАВНИЦИИИ УБИЈЦИИИИ.

Да, во секоја борба за слобода мора да се дадат и жртви. Победниците во таа слобода потоа ќе имаат чист образ и ќе одат исправено, додека оние кои поддржувале корумпирани диктатори и убијци ќе се кријат во дупка засрамени. Обично така бива.

Верувам дека голем дел од оние кои демонстрираа немаат ништо против Полицијата (вклучувајќи ме и мене), па затоа најдобро е истата да се тргне, и да го остават народот сам да се справи со таа гнасна банда, а ако веќе народот нема полиција и армија... редно е и тие да не се кријат позади истите како најдолни кукавици. Smile

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 14:46

океј,ајде да прелистаме малку видеа.еве го првото што ТИ го стави,каде што насловот е-полицијата тепа. до 4та минута полицијата не мрда.Што прави мирниов народ,сам можеш да видиш.

еве ти уште едно видео. полицијата стои.

ова е мала причина за да тргне и да тепа ?

и ако мавал 2 саата со бекатонки,не треба да го тепа дека е со татко му дојден ? тоа е твоето размислување ? не треба да ги приведе ако се фамилија ?

во читална да,ама јас како што знам,треба да имаш легитимација за да влезеш,не може кој сака да влага веројатно.Така и ги фатиле,кој нема легитимација нема што да бара таму,значи дека се пиккнал од протестите.Значи утре кој сака може да мава кордон,оди скриј се во продавница,набутајте се 100 души и не смее полицијата да ве приведе,бруталност е тоа ?

и за крај,еве како почна.Јас мислам дека ги фатија не сремни,се гледа мало присуство на полиција на почеток на протестот.

мене ме интересира...каде беа фамилијта не ѓеро,каде беа теткиве и бабиве,дедовциве и чичковциве,на протестот против талат,смилковско,убиството на Ангел,протестот за Кале...зарем тоа не е жално,зарем за тоа не треба да се протестира ? па Македонскиот народ и останатите народи во Македонија,имаат видено 10 пати по големо зло од шиптарите,неголи од полицијата.За смртни случаеви јас знам само за овој,од преголема сила дека е загинат некој,а од шиптариве колку деца имаат погинато од нивно преголемо тепање-бодење-пукање ? ама не,тие што протестираа на тие протести беа хулигани дебили кретени,а овие се фаци со селфиња по 300 лајка и борци за демократија.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 14:52

Alvar напиша:
JKD напиша:

Да, во секоја борба за слобода мора да се дадат и жртви. Победниците во таа слобода потоа ќе имаат чист образ и ќе одат исправено, додека оние кои поддржувале корумпирани диктатори и убијци ќе се кријат во дупка засрамени. Обично така бива.

Верувам дека голем дел од оние кои демонстрираа немаат ништо против Полицијата (вклучувајќи ме и мене), па затоа најдобро е истата да се тргне, и да го остават народот сам да се справи со таа гнасна банда, а ако веќе народот нема полиција и армија... редно е и тие да не се кријат позади истите како најдолни кукавици. Smile

Да не би било смешно би било трагично Very Happy а зошто пример не се одбере начинот да се протестира мирно,голем број,и да се бараат избори под контрола на ЕУ ? да си течат судски процеси исто под нагледување на ЕУ и за разговорите што-дали е вистина,и за зајко од каде-зошто-како стигнал до разговорите,а на избори да си одбере народот ? или тоа не го размислуваш ? Very Happy

очекуваш полицијата поради разговори да напушти работа ? од што ќе живее тој народ ? ѓеро и зајко ќе им дадат пари ? премногу рано е за такви работи,не сме украина,ама очигледно одиме натака.

И не мислиш ли дека ем алку не етички,зајко да бистри политика на случајов со Мартин,после 4 години од неговата смрт ? тоа прво не е ни христијански,треба да се остави да почива во мир..после тоа,не е ниту етички за родителите.Не е етички ниту да се крие убиството,ама оние за кои беа наменети бомбите,кажуваат во нив дека не може да се сокрие убиство дека е дебилно да се крие дека мора да се расчисти.Ако си реален а не обоен,веројатно ќе го сфатиш тоа.Е сега боли и рамнодушноста во нивните разговори,тоа е факт.Но не верувам дека па биле потресени дуи или сдсм за смртта на тоа дете,тие луѓе се сите такви,и не само они,секој што успеал повеќе во животот(на овој или оној начин) нема душа во него,пошто како вика 50 цент, love gonna kill you Very Happy

немој само да ми кажеш дека зајко ова го направи од жал или од борба за демократија...верувам дека си препаметен,само емоциите те надвладуваат Very Happy едина причина зошто ги објави е да привлече кон себе симпатии од луѓето,бидејќи ако едното јајце смрди,другото и да не ти се свиѓа ќе го изедеш.И второ,за да подгрее атмосфера за протестите на 17ти.Сега тек ќе следуват за шиптарите бомби,а како што гледаме нашиве протестанти се расположени да се гушкаат со нив,па тогаш ќе се спојат заедно и ќе протестираат.

Интересно ќе биде да се видат слики од голема аљбанија,и наши тетки и баби и соученици под знамето гушнати со луѓе забрадени и мутирани деца,кои пеат алах акбар aplauz
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 15:10

Alvar напиша:
Велиш за СДСМ не крвариш, а би крварел за Македонија, или само доколку ДПМНЕ ја води?

Да, Шеќеринска, воен стратег од калибарот на Жуков... ги координира демонстрантите што да прават. Немој те молам.

Па нека излезат и ДПМНЕ-вци, сигурен сум за добар сендвич би искочиле и они да протестираат.
Сега веќе смена на министри не менува ништо, рибата смрди од главата, а ако главата мисли дека со жртвување на неколку досегашни клучни фигури ќе промени нешто, греши.

Што ми дале и ВМРО за да идам да се тепам и да крварам за нив, за што истите за после да се возат со скапи автомобили и да се фалат со нивните ајфони, да те гледаат како си облечен, да ти се фалат какви далавери правеле, и да те гледаат како примитивец кој се тепаш, а тоа го правиш за нив? Гревовите и циганите за уши кои ќе излагаат на гласање, заканите за отказ ако не излезеш на некој митинг?
Или пак да идам да се тепам за "божјиот човек" од Муртино кој го боли таквото за тие таквите кои сега одреден процент ќе се тепаат за него, кој прво ќе јадел живи луѓе, па ќе пукал, па ќе бркал од чистачка до директор за тимски да влезат, или за таканаречените "револуционери" со облека од 500 евра на нив, а половина од нив кои ќе завршат факултет ќе избегаат од Македонија, за тоа ли да излезам? Има една убава реченица која ќе ја кажам: "Каква опозиција таква власт"

Дај жити се не биди наивен, за да потпалиш запален народ не ти треба да бидеш генерал. Еве ти пример. Во 2008 кога имаше протести и кога ја гаѓавме Грчката Амбасада, ЕБР не бркаше по партизанска, односно не избрка од близина на Грчка Амбасада и застанавме кај Соборна Црква, и тогаш згреши еден џип од ОПСЕ да помине меѓу нас, и почна првиот ред во кој бев и јас да го пропушти, а во меѓувреме удираа со раце по него, и некој викна "удри по него" и почнаа со камења и шипки да го кршат и овој даде гас и избега. Ако бил некој се сеќава.
Поентата ми е не ти треба да бидеш генерал да потпалиш напалена толпа.

Излагаат членовите на ВМРО за сендвич, членовите на СДСМ за што излагаат, или они своеволно излагаат и ги возат како господа, бидејќи не биле како ВМРОвците да ги возат како стока. Така?

Едно ме нервира, на трагедијата на тоа семејство некој си собира политички поени, и СДСМ и ВМРО а не дај боже некој да ја доживее истата судбина на семејството на Мартин.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty6/5/2015, 15:16

https://www.facebook.com/donplayaa.sinkata/videos/484712775014262/ е и ваков да го мавнам јас еднашка ќе нема да стане 2 дена,а камоли припадник на ЕБР...и овој ќе ми води револуции.ОК,се разбравме. lol!
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 63 Empty

Македонија во Балканскиот вртлог
Вратете се на почетокот 
Страна 63 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 81 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Македонија во Балканскиот вртлог