Има ли доказ дека топовите ги нацелиле протестантите. И да не заборав секоај чест на жената за покажаната храброст .Мирно стоеше пред кордонот. Тоа е мирен не насилен протест. Не ми одговори што значи кинење сопствено знаме. Еве на снимката на телма но како го гаси огнот од контејнерите кој горат.
______________________ Мијак 100 %
Гостин Гостин
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 12:57
Alvar напиша:
@HolyTemple; Zoran. Па дечки, не знам што очекувавте, како мислевте дека се руши недемократски авторитарен режим кој е спремен на се да си ја зачува гнасната криминогена кожичка, со цвеќе!? Нема тоа, умре. Одсега само вака, се до слобода!
Ова е наводно сценариото за 17-ти Мај.
Како бе недемократски режим, кога на избори беа избрани од народот, за што да излезам да ја рушам Владата, а? За Заев и компанијата која е полоша од овие во Влада да си се намести во столчиња, а ние да крвариме за тие после да те заборават. Слушајте ги што изјавуваа овие месеци уназад, се на штета на Македонскиот народ. Извини ама за СДСМ, не крварам. Кога ќе понудат програма како да ми го решат статусот, бидејќи сум невработен и имам 24 години, во Влада уште еднаш ќе кажам се влага со програма, а не со искршени глави.
Еве ти доказ, додека нивните членови се конфротираат со полицијата некои од страна си гледаат сеир (Шекеринска) кои претходно ги подбуцнуваа овие тепачите на полицијата
ВМРО да излезе на протест тоа ќе биде не дај боже, пишав погоре ги гледам нивните реакции не можат да истрпат веќе, а ВМРОвците ти гарантирам имаат многу поблесави и порадикални луѓе од овие вчера, плус 90 посто од бранителите од 2001 се членови на ВМРО, а тие да тргнат према штабот на СДСМ на Бихачка има со голи раце да го урнат, верувај. За помирно решение потребно е смена на некои министери, почнувајќи од Јанкуловска, која време и е веќе да се повлече од МВР и да ја отстапи позицијата на друг, а на МВР потребна и е веќе реорганизација за да не игра лицимерна политика како што кажав погоре со одредени случаеви, како и случајов со Мартин.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 12:57
Како да ти одговорам, па не го кинев јас знамето. Секако дека е за осуда.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 13:07
Alvar напиша:
Како да ти одговорам, па не го кинев јас знамето. Секако дека е за осуда.
Не бе другар и почитуван форумски колега. нени помислив на тебе. Што им беше поентата на киначите а не беа малку. И ова ке го кажам не сум го пишал никаде до сега. Овезбедував команда на Војнопоморска област во Шибеник и ја имам осетено атмосверата ама од друга страна како униформиран ( член на стража во униоформа). Чисто да знаеш а Тоше и Генерал нека ме корегираат ако не е така! Во оној момент кога ке бидат фрлани тешки предмети ( камења , цигли полно шише непознта течност пази сега :::::СТВОРЕНИ СЕ УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ ОГНЕНО ОРУЖЈЕ. тоа што не е пукано е проценка на оној кој ја води операцијата зачуваување на јавен ред и мир. ( да не биде партиски кога ке го пале Бучко жив истото право го имаа полицајцит атоа што не го употребиле е нивна спремност и истрајност па нема трагични последици. И да имаа можност да пукаат со гумени куршуми сачмарка едно цевна ХК-40 . на такви повреди не видов. Така да за 17 оној памфлет фрли го во губре со истите ефективи ке биде и ако акоима повеке луге ке има + солзавец и шок бомби и ефектот ке е ист. Искршени стакла , камења прозорци фасади и на крај што. И да влезат демонстрантите во влада што потоа ?
Alvar
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 13:10
HolyTemple напиша:
Како бе недемократски режим, кога на избори беа избрани од народот, за што да излезам да ја рушам Владата, а? За Заев и компанијата која е полоша од овие во Влада да си се намести во столчиња, а ние да крвариме за тие после да те заборават. Слушајте ги што изјавуваа овие месеци уназад, се на штета на Македонскиот народ. Извини ама за СДСМ, не крварам. Кога ќе понудат програма како да ми го решат статусот, бидејќи сум невработен и имам 24 години, во Влада уште еднаш ќе кажам се влага со програма, а не со искршени глави.
Абе какви избори какви бакрачи, сега веќе сите видовме како дошле битангиве на власт, со закани, уцени, апсења, тепање, опструкција на гласачки места, со фалц документи, со човечиња носени од Пустец од кој секој носел по 10-тина лични карти, со брашно и зејтин за циганите. Дај извадете ја главата од песок, до кога ќе верувате на евтините памфлети на говната од Сител, Анал 5 и МТВ. Ти ја прочита програмата на ДПМНЕ, исполнија нешто од ветеното? Те задолжија со нешто, ти ги исполнија очекувањата? Зошто не си вработен на 24 години ако имаат толку добра програма? Велиш за СДСМ не крвариш, а би крварел за Македонија, или само доколку ДПМНЕ ја води?
HolyTemple напиша:
Еве ти доказ, додека нивните членови се конфротираат со полицијата некои од страна си гледаат сеир (Шекеринска) кои претходно ги подбуцнуваа овие тепачите на полицијата
Да, Шеќеринска, воен стратег од калибарот на Жуков... ги координира демонстрантите што да прават. Немој те молам.
HolyTemple напиша:
ВМРО да излезе на протест тоа ќе биде не дај боже, пишав погоре ги гледам нивните реакции не можат да истрпат веќе, а ВМРОвците ти гарантирам имаат многу поблесави и порадикални луѓе од овие вчера, плус 90 посто од бранителите од 2001 се членови на ВМРО, а тие да тргнат према штабот на СДСМ на Бихачка има со голи раце да го урнат, верувај. За помирно решение потребно е смена на некои министери, почнувајќи од Јанкуловска, која време и е веќе да се повлече од МВР и да ја отстапи позицијата на друг, а на МВР потребна и е веќе реорганизација за да не игра лицимерна политика како што кажав погоре со одредени случаеви, како и случајов со Мартин.
Па нека излезат и ДПМНЕ-вци, сигурен сум за добар сендвич би искочиле и они да протестираат. Сега веќе смена на министри не менува ништо, рибата смрди од главата, а ако главата мисли дека со жртвување на неколку досегашни клучни фигури ќе промени нешто, греши.
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 13:12
Холи темпле ( светол храму) Согласен сум дека Јанкуловска треба да си даде оставка ( тоа го побара дипломатски и Бејли и Германската амбасадорка). Во крајна линија она е одговорна што опремат на мвр е користена незаконски па макар и нејзе највеке ја прислушкувале). Во крајна линија тоа е политичка одговорност а а ако има кривична има и јавно обвинителство. И со едно нешто не се слагам ! ама баш никаконе треба контра митинзи! Треба да сепоколеме брат со брат. Тоа кога ке с еслучи посерии се на М.....а.
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 13:15
MВР
Alvar
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 13:29
Лилјана Поповска ја напушта владината коалиција
ДОМ на Лилјана Поповска и официјално соопшти дека ја напушта владината коалиција.
- На вчерашната седница на Извршниот одбор на ДОМ беше разгледувана политичката ситуација во земјата и беше донесена одлука за излегување од владината коалиција.
Беше заклучено дека со овој чекор ДОМ ќе помогне во разрешувањето на длабоката политичка криза која е закана за стабилноста на Република Македонија. Оваа одлука ќе биде предложена на Централниот одбор што ќе се одржи деновиве. http://a1on.mk/wordpress/archives/486587
Глувците први го напуштаат бродот кој тоне.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/5/2015, 13:33
Многу јасно се гледаше дека фрлаа со бекатонки и стаклени шишшиња.Што да им прават,да ги молат да си отидат ? јас сепак мислам дека беа ПРЕ нежни,за разлика од демократските земји.Во сад се јаде солзавец ради седење и ништо да не правиш,а камоли да маваш по кордон,јадеш пендрек у глава минимум.А нели,она е мајката на демократијата.
Водени топови,па тоа сегде у свет го има,и да им пуштеа вчера ќе имаа зошто да им пуштат,што мислат они ако се татини и мамини синови не смеат да ги тепаат ?
ако има некој студент овде нека каже дали е нормално преполна библиотека навечер у 11 саат,јас мислам дека не е нормално.
а овој од буре весник не знам како воопшто можете да го постирате,кога тој е тотално отиден со паметот,што се не има кажувано тој човек само за да е центар на внимание...ако му веруваме,тогаш и Тоше е жив.
Башка,текстот ако го напишал некој што раоббти 15 години во мвр,тогаш стварно не знам што кадар е...освен за сгс,тоа за специјалците е сосема НОРМАЛНО во СЕКОЈА држава да се прави,да ги остават ако не да влезат и во собрание и во влада ?
и за крај,МИСФИТ,види го пријателчево од школо...малку го тепавме,криво ми е ептен... [img][/img]