| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+28BABUN trpe grozni MarkoMKD Macedonian09 mstislav MakWarrior HoLfElDeR shady3 dzole Panter Iko loran11 Legija91 Mrshajnoski darkness kocov assasian РИС koki.skopje Зоран JKD Цане Alvar Smrtnikot Momak od Gjorce Генерал Macedonian Knight SIG 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 16/12/2014, 19:02 | |
| Пошто имаме членови на форумов што се во МВР и АРМ,може некој да пише дали е вистина за останатите 3 напади ? или некој од тетово/куманово ? дали стварно имало детонации ВО сстаниците,или во близина на станиците ?
И некако не ми се озбилни овие,како може после 5-10 дена или колку поминаа точно не знам,да излезат со соопштение ? | |
|
| |
Цане
Број на мислења : 87
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 16/12/2014, 20:23 | |
| Епа и тоа е чудно, а и ова ако не се лажам второ соопштение му е, со првото го превзедоја нападот на владата. Како и да е доста чудни работи се случија, а кој се како се и дали има нешто или само се крева прашина за џабе, останува да видиме. Само не ми е јасно зошто напаѓа ОНА кога пола од нив се изнапикаја на работа во МВР и АРМ и во еден куп други институции. Ова испаѓа некое незадоволно крило што не успеало да се вработи се буни или пак има во позадина нешто поголемо бидејќи во последно време ниту светската сцена не е така стабилна, а за влијание на Балканот сите од секогаш биле заинтересирани. | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 16/12/2014, 20:38 | |
| Политички мотивирани "напади". ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 16/12/2014, 20:51 | |
| Пред овие случувања имаше тепачки по штабови во ДУИ во Тетово,а имаше у пукање во штабот во Сарај или АрАчиново не се сеќавам точно.
Тогаш се збореше дека военото крило е не задоволно поради тоа што мал дел од нив се во високи функции во партијата и институциите,најмногу фама се креваше околу градоначалничката на Тетово,и поради тоа прави инциденти.
Мислам дека токму тие се истите што прават вакви ствари,а полицијата стои на средина пат поради нормално кој друг ако не,политиката,поради тоа што пробуваат остатокот од ДУИ да ги смират страстите пошто ни на нив не им годат вакви работи.
Тоа е мое мислење,не мора да е точно. | |
|
| |
Цане
Број на мислења : 87
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 16/12/2014, 21:39 | |
| Држи вода и тоа. Како и да е времето ќе покажи. Епа тоа е најголемиот хендикеп што заради политиката МВР и ред други институции не можи професионално да си ја завршат работата и не можи законот да се примени онака како треба. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/12/2014, 13:16 | |
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/12/2014, 13:35 | |
| Ќе да е точно тоа што го зборам јас... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/12/2014, 15:46 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/12/2014, 17:14 | |
| Јас незнам зашто и кај нас не се легализира проституцијата и се отворат објекти во некое подзатскриено место во Скопје, каде ќе бидат сместени овие личности кои ќе одат на лекарски контроли и секој што сака да се "испука" ќе отиде комотно таму, ќе заврши работа, ќе плати и комотно задоволен ќе си отиде без да се плаши дали ќе закачи некоја полова болест. Гледав некаде дали во Хрватска или некоја друга држава, од илегаланата проституција се вртат стотици милиони евра годишно, и се давало предлог за легализирање на таа гранка. Добро би било и кај нас да биде така бидејќи со тоа ќе се полни буџетот од тие пари, и парите од тие даноци на јавните куќи можат да се префрлат во разни институци, еве јас би сакал тие пари да би се префрлеле во МО за да се купи ново оружје и опрема за АРМ |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/12/2014, 17:23 | |
| - HolyTemple напиша:
- еве јас би сакал тие пари да би се префрлеле во МО за да се купи ново оружје и опрема за АРМ
Немој живти се, кај ќе ни биде крајот. Ќе бидеме единствена земја на планетава чии одбрамбен буџет зависи од тоа колку се е**т луѓево. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|