Со Струкери за декларираната борбена единица би биле задоволни или сакате и ОХ-58 ?
Са страјлери да , Иначе од хелиокоптери сакам бел УХ-1 е лепота . Штета што грчките кој ни ги донираа не летаат често акко порано. Значи ја би белл.
______________________ Мијак 100 %
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: АРМ - новости 8/10/2015, 15:13
Брука за МО и АРМ само 580 се пријавиле,на претходниот бевме 1000,иначе јас на овој не се пријави знајќки го крајниот исход како и секогаш,a гледам не сум бил единствен...
Министерството за одбрана објави јавен оглас за прием на професионални војници во Армијата на Република Македонија на кој се пријавија над 580 лица. Помеѓу пријавените кандидати има лица од сите етнички заедници во Република Македонија и над 30 лица се припадници на женскиот пол. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1061286867217330.1073741994.344092632270094&type=3
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: АРМ - новости 8/10/2015, 15:32
што сакаш да кажеш со ова крајниот исход ? ќе ги праќаат и овие на селективен така ? ако издржиш веројатно ќе влезеш,е сега да,каша попара направија со тоа што ги праќаат сите,и оние за обичен војник и оние за пСО...да останеше исто како порано,односно другачија селекција да е за обичен војник,а селективниот само за оние кои сакаат да идат во пСО,тогаш не верувам да има мучки...
Momak od Gjorce
Предмет: Re: АРМ - новости 8/10/2015, 15:37
Сакам да кажам ако немаш грб нема да се вработиш,сакаш биди рамбо,сетисе на оние 25 кој го завршија селективниот добија сертификат и не ги вработија.Наводно ке ги вработеле на следниов,ама што мене не ми се верува.По оваа линија мал број на пријавени кандидати,а во меѓу време заврши +1 група на доброволно.Башка пред избори и уште х причини
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: АРМ - новости 8/10/2015, 15:42
а нели ве прашуваа на самите проверки физички,за каде конкурираш,дали обичен војник или пСО ? зошто сите ги праќаат на селективен ? зошто не направат некој друг начина на проверка за обичен војник,па да распоредат како што треба,а не сите на селективен...па така арнаутите што ќе се пријават за пСО,ќе ги дочекаат со "широки раце" и уште на прв ден ќе ги натераат да се откажат,а останатите нека влезат обичен војник..и така ќе има место во ПСО и за луѓе како тие 25 души..
Momak od Gjorce
Предмет: Re: АРМ - новости 8/10/2015, 15:45
Тоа иди во МО и АРМ прашај,а кого да пречекаат со раширени раце кога се е поврзано,иначе проверките се исти и за спец. и за родови служби,само пливање +