| АРМ - новости | |
|
+32DesertFox ace89 MarkoMKD икс loran11 CAMOUFLAGE Спенсер IgorM Gjole^Stolarot Цане Birac tose minceski Wolf BABUN Iko assasian Dejan N Panter leopard Smrtnikot ESN JKD Генерал shady3 dt71 Legija91 РИС SIG Alvar Зоран Momak od Gjorce 36 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: АРМ - новости Нед 29 Мар 2015 - 21:44 | |
| Момак значи 40 склека и 50 стомачни и да истрчаш за 16 минути 3.2 ?ова е минимумот ?
сакаш да кажеш дека можно е да ги направат и припадници на ПСО односно ете ренџери пошто за БСН мора да ги пројдеш сите 24 дена,и овие што би влегле и не би издржале 12 дена на селективниот ? и како тоа викаш во овие 3 единици,кога пСО е уствари ренџери и волци,која е третата единица ? | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| |
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости Нед 29 Мар 2015 - 22:03 | |
| јас мислев тие што се тегет,се постари припадници/командири во БСН и РБ....океј фала ти на објаснување,по трет пат бидејќи чекав да ми потврдиш за да му пишам на другаров,пошто е тој истиот што ми кажа дека пукал со зоља во војска | |
|
| |
икс
Број на мислења : 81
| Предмет: Re: АРМ - новости Пон 30 Мар 2015 - 0:35 | |
| - JKD напиша:
- А зошто воопшто шофер да минува селективен ? мислиш на шофер-да разнесува оружје,храна ? или мислиш шофер што ќе вози хамви и слично ? не сфаќам ?
Мислев на шофер шо ке вози хамви и слично,но и некој кој ке ја коси тревата,ке му носи кафе на командантот,ке му купува бурек на командирот идр...... | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости Пон 30 Мар 2015 - 0:52 | |
| цц,што изнакажа сега...за тоа не титреба ни селективен ни обука ни ништо.Зборам за делот носење јадење на командирот. | |
|
| |
assasian
Број на мислења : 304
| Предмет: Re: АРМ - новости Пон 30 Мар 2015 - 14:04 | |
| физичките критериуми се за 40 склека , 50 стомачни и трчање 3200метри за 16м. и 35с. е сеа за псо бараат максимѕм пошто рекоа има ранг листа и кој си правел максимум ке има котира погоре на листата а за макс. треба да направич 75 склека ти носи 100 поени, 80 стомачни ти носи 100 поена , трчање под 13 и 30 носи 100 поена и физичкиот дел носи 300 поени а тестовите IQ i општобразовен носат 25 поени вкупно се на се 325 поени може да се земе од тестовите физички +IQ+општообразовен после иде пливање нема норма треба само да испливаш 50метри и на крај селективен 24 дена и веке не е како порано ако издржиш пола идеш у ренџери туку треба сите 24 дена да се издржат па после те распределувааат дали ВОлци или РЕнџери ______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости Пон 30 Мар 2015 - 16:12 | |
| да не се пријави ? и според мене подобро е како што било,сепак и 12 дена да ги издржиш не се малку...но они си знаат нигде не се спомнува воена полиција,за неа ќе има ли некад конкурс,сигурно тие припадници не можат вечно да работат таму...веројатно повеќето се пред пензија | |
|
| |
икс
| Предмет: Re: АРМ - новости Пон 30 Мар 2015 - 18:16 | |
| - JKD напиша:
- цц,што изнакажа сега...за тоа не титреба ни селективен ни обука ни ништо.Зборам за делот носење јадење на командирот.
И според мене не треба, али со 12 дена селективен тоа е Кој сака нешо поише нека си издржи 24 дена | |
|
| |
икс
| Предмет: Re: АРМ - новости Пон 30 Мар 2015 - 18:23 | |
| Иначе до кај е селекцијата на кандидатите за пфв, тие шо не се пријавиле за специјална ,а прошле се кога ке ги викаат за работа?Другар еден конкурираше, па затоа прашувам. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости Пон 30 Мар 2015 - 18:27 | |
| како кажуваш,како 1 ден да е...па и 1 ден да издржиш на таков селективен е успех,а не 12. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: АРМ - новости | |
| |
|
| |
| АРМ - новости | |
|