| АРМ - новости | |
|
+32DesertFox ace89 MarkoMKD икс loran11 CAMOUFLAGE Спенсер IgorM Gjole^Stolarot Цане Birac tose minceski Wolf BABUN Iko assasian Dejan N Panter leopard Smrtnikot ESN JKD Генерал shady3 dt71 Legija91 РИС SIG Alvar Зоран Momak od Gjorce 36 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Gjole^Stolarot
Број на мислења : 32
| Предмет: Re: АРМ - новости 22/12/2014, 20:23 | |
| - JKD напиша:
- Зошто бришете коментари ?
И дали ова е за ПСО ?? дека вика 24 дневен курс... Абе , ќе биде исто како за во полиција , само ова нема да биде 1 година туку обуката тука ќе трае 3 месеци , па кој влезе влезе после тоа ... Тоа за во пСО одамна го изменија законот , дека мора прво да бидеш Пфв па после за таму да конкурираш ... Поздрав! | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: АРМ - новости 22/12/2014, 20:37 | |
| Не си разбрал добро,3 месеци е селекцијата.во која има и 24 дена проверка на физичката спремност. | |
|
| |
Wolf
Број на мислења : 115
| Предмет: Re: АРМ - новости 22/12/2014, 23:06 | |
| Tie 250 dusi sto ke se vrabotat, odat na obuka na krivolak, posle se rasporeduvaat po edinici, nema vrska so pSO nikakva. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: АРМ - новости 22/12/2014, 23:11 | |
| | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости 22/12/2014, 23:16 | |
| - Wolf напиша:
- Tie 250 dusi sto ke se vrabotat, odat na obuka na krivolak, posle se rasporeduvaat po edinici, nema vrska so pSO nikakva.
Епа ајде нека пише некој каква е обуката за обичен војник ? пошто јас како што знам само за ПСО има 24 дневен курс,таака кажа министеров.12 дена ако издржиш идеш во ренџери,24 во волци. Не знам зошто би праеле 24 дена и за обичен војник...мада не би било лошо ни обичните војници да ни се спремни налик на ПСО,али не верувам дека почнале со такви селекции. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: АРМ - новости 22/12/2014, 23:23 | |
| Jaс како што го разбрав министерот и како што знам некој работи,селективен курс од 24 дена поминуваат кандидати кој имаат претензија да влезат во пСО,за „обичен“ ПФВ нема селективен курс,има само псхихофизички провери и „најдобрите“ се одбираат преку овие проверки,кои подоцна се праќаат на едно месечна обука за ПФВ на Криволак,а не на селективен курс,зашто недај боже војската да ни остане на онаа три месечна обука како војник на доброволно | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: АРМ - новости 22/12/2014, 23:44 | |
| Да не знае некој кои се физичките норми на селективниот за ПФВ? ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: АРМ - новости 22/12/2014, 23:51 | |
| | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости 23/12/2014, 00:16 | |
| Па да бе момак тоа и јас го кажав...чим има 24 дневен селективен курс,значи е за ПСО.Дај Боже сите 250 припадници да бидат за таму...тоа е значајна бројка,тоа се 2 нови чети,свежи. И ако сакаш копирај го тоа што си го ставил како линк,пошто ме мрзи да читам,ме болат очи | |
|
| |
IgorM
Број на мислења : 60
| Предмет: Re: АРМ - новости 23/12/2014, 00:43 | |
| Конкретно кога би требало да има селективен за влез во пСО?Беше најавувано за изминатиов месец,но во недостиг на средства изгледа по се не се одржа.Нареден термин? | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: АРМ - новости | |
| |
|
| |
| АРМ - новости | |
|