|
|
| АРМ - новости | |
|
+32DesertFox ace89 MarkoMKD икс loran11 CAMOUFLAGE Спенсер IgorM Gjole^Stolarot Цане Birac tose minceski Wolf BABUN Iko assasian Dejan N Panter leopard Smrtnikot ESN JKD Генерал shady3 dt71 Legija91 РИС SIG Alvar Зоран Momak od Gjorce 36 posters | |
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: АРМ - новости 30/4/2014, 11:19 | |
| - Alvar напиша:
- Јас кога служев ПФВ трчаа и имаа утрински вежби со нас, кога имавме кондициони, имаа и они.
Тогаш имаа друго работно време,сега работат како сите од 8 до 16,освен дежурни... | |
| | | BABUN
Број на мислења : 133
| Предмет: Re: АРМ - новости 2/5/2014, 03:54 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Кој прв час,тоа го имало некогаш со редовна војска и сега со доброволци,провесионалните војници немаат такви срања
имаат професионалните | |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: АРМ - новости 2/5/2014, 12:19 | |
| Jaс кaj што бев немаа | |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: АРМ - новости 2/5/2014, 21:12 | |
| - JKD напиша:
- Истиве препреки ги имало порано за прием или во обуката на студентите на полициска академија...баш на клипот ги гледав..сега ги има во ебр и есз,сигурно и во ПСО.
Токму така, сега истиве препреки се поминуваат на некои од часовите по специјално физичко образование кои ги имаат студентите на Факултетот за Безбедност и можам да кажам дека не се нешто посебно тешки. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: АРМ - новости 2/5/2014, 21:54 | |
| - Smrtnikot напиша:
- JKD напиша:
- Истиве препреки ги имало порано за прием или во обуката на студентите на полициска академија...баш на клипот ги гледав..сега ги има во ебр и есз,сигурно и во ПСО.
Токму така, сега истиве препреки се поминуваат на некои од часовите по специјално физичко образование кои ги имаат студентите на Факултетот за Безбедност и можам да кажам дека не се нешто посебно тешки. Сеуште ? па нели друже,мислам ти кажуваше дека многу работи немало повеќе од клипот што го има за полициска академија...прашував на времето на темата за факултетот,ама само ти ми одговараше јас што прашав едно девојче што е 2ра или 3та на факс таму,ми кажа дека немале никаква обука во смисла на пукање со пиштол,пушка,ЈРМ(како што има на клипот) упад во објект и слично,ништо од тоа...само имале физичко каде што вежбале џудо и карате,расклопувале пушка 1 годишно или 2 пати,и ги носеле у станици да запишуваат белешки на полицајците,или нешто такво... И немало повеќе логорување,го укинале,па сеа нешто правеле студентиве за да се врати тоа логорување... | |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: АРМ - новости 3/5/2014, 00:26 | |
| - JKD напиша:
- Smrtnikot напиша:
- JKD напиша:
Токму така, сега истиве препреки се поминуваат на некои од часовите по специјално физичко образование кои ги имаат студентите на Факултетот за Безбедност и можам да кажам дека не се нешто посебно тешки. Сеуште ? па нели друже,мислам ти кажуваше дека многу работи немало повеќе од клипот што го има за полициска академија...прашував на времето на темата за факултетот,ама само ти ми одговараше јас што прашав едно девојче што е 2ра или 3та на факс таму,ми кажа дека немале никаква обука во смисла на пукање со пиштол,пушка,ЈРМ(како што има на клипот) упад во објект и слично,ништо од тоа...само имале физичко каде што вежбале џудо и карате,расклопувале пушка 1 годишно или 2 пати,и ги носеле у станици да запишуваат белешки на полицајците,или нешто такво...
И немало повеќе логорување,го укинале,па сеа нешто правеле студентиве за да се врати тоа логорување... Мислам дека ти објаснив и во ПП и можеш пак да си провериш. Можеби нема многу работи од поранешната полициска академија бидејќи тука вниманието е насочено повеќе кон интелектуалната моќ и знаењето отколку кон физичката спремност, што според мене е правилно. Меѓутоа кога станува збор за физичката спремност има колку - толку и не верувај на никој што ќе ти каже се додека тоа не е студент, т.е. лице кое дипломирал на факултетот. Сигурно дека во 1ва година па дури и во 3та не може да биде се опфатено, колку што знам упад и слични ситуации се вежба во 4та година и за тоа ти спомнав и во ПП дека не можам се уште да ти кажам бидејќи тоа што било за претходните генерации не значи дека важи за сегашните и за следните. Што се однесува до праксата зависи од тоа каде ќе одиш. во која станица, какви се таму полициските службеници, командирот итн. Еве јас ќе ти кажам дека како дел од праксата сум присуствувал на доста интересни работи и не сум пишувал никакви белешки ниту пак сум седел во станица по цел ден, за разлика од некои мои колеги на факултетот. А што се однесува на тоа дека Факултетот за Безбедност не е респектиран, како и кадрите кои излегуваат од него, тоа е апсолутна вистина, па поради тоа секоја година е се послаб интересот за запишување на овој факултет. Сепак да не идеме оф топик, имаме посебна тема или ПП. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: АРМ - новости 8/5/2014, 18:42 | |
| Средба на заменикот на НГШ на АРМ со командантот на КФОР Денес, 8-ми Мај 2014 година, делегација на АРМ предводена од Заменикот на НГШ на АРМ генерал-потполковник Насер Сејдини претстојуваше во официјална посета на командата на КФОР во Приштина. Во командата на КФОР генералот Сејдини се сретна со командантот на КФОР, генерал-мајор Салваторе Фарина. На средбата во Приштина се разговараше за безбедносната состојба во регионот и можностите за унапредување на соработката со силите на КФОР. Од двете страни е заклучено дека АРМ и силите на КФОР имаат воспоставено одлична соработката и дека постои потреба од нејзино проширување во наредниот период. Како што е познато, во јуни 2007 година, во целосна оперативна готовност беше ставен Координативниот центар за поддршка на земјата домаќин, кој е во составот на Командата за логистичка поддршка на АРМ. Негова основна задача е координација со силите на КФОР при царинските и граничните процедури на транспортот, вклучувајќи и други потреби на КФОР од доменот на логистичкото обезбедување, со што АРМ посредно учествува во мисијата КФОР. http://www.arm.mil.mk/vesti/pocetna/2014/05/poseta_kfor_zngs.htmlТолкав му беше | |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: АРМ - новости 8/5/2014, 18:53 | |
| | |
| | | leopard
Број на мислења : 583
| Предмет: Re: АРМ - новости 8/5/2014, 20:50 | |
| Слика 5 од последниов пост.Прв пат гледам во АРМ ,Хермелин офарбан во нова камуфлажа без купола (слика број 5) | |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: АРМ - новости 9/5/2014, 14:16 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: АРМ - новости | |
| |
| | | | АРМ - новости | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот