| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+18shady3 Wolf beowulf tose JKD Mrshajnoski gladiator_17 Iko alexmkd Генерал assasian Momak od Gjorce РИС Legija91 Smrtnikot Зоран Alvar SIG 22 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/11/2013, 18:35 | |
| Јас па влечам корени од Крчишта (сега во Албанија), потоа се преселиле во Дебар..ми има кажувано дедо ми покоен за селата околу, претпоставував дека Гари е наше село, пошто нели и креаторот на иконостасот во Св. Јован Бигорски е од Гари. Него сега има луѓе таму, или е празно селото? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/11/2013, 20:23 | |
| Жители ми се чини нема, или доколку ги има се неколку. Луѓето претежно одат таму преку лето или на викенд. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/11/2013, 21:52 | |
| - Frogfoot напиша:
- Јас па влечам корени од Крчишта (сега во Албанија), потоа се преселиле во Дебар..ми има кажувано дедо ми покоен за селата околу, претпоставував дека Гари е наше село, пошто нели и креаторот на иконостасот во Св. Јован Бигорски е од Гари. Него сега има луѓе таму, или е празно селото?
Петре Филипшовски - Гарката. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/11/2013, 21:53 | |
| - Alvar напиша:
- Жители ми се чини нема, или доколку ги има се неколку.
Луѓето претежно одат таму преку лето или на викенд. По Татко сум од Лазарополе и задо гордо вејам Мијачко знаме. Сите села беа дефинитвно наши додека иамше нашш народ што живее таму . Сега ни останаа браката ( Торбеш е навредлив збор) да ги чуваат традициите во Могорче другото треба да му ставиме крст од 33о метра. | |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 8/11/2013, 10:25 | |
| Ќе сакаш да ни го постираш Мијачкото знаме ? | |
|
| |
assasian
Број на мислења : 304
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 8/11/2013, 11:49 | |
| - Alvar напиша:
- Ќешки да беше истиот процент и во АРМ... како и во останатиот состав на МВР.
целокупно во Арм не е ист процентот , ако збориме за Волците како врв на Арм нема ниту 0.1111% Шипац ,во Ренџери има и се мешани има турци , роми , шипци ,срби и итн. исто и во ЧЛП Што збори ГОрдана дека ТИгите не најдобри нема шанси ,Волкот е на врвот .. ______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 8/11/2013, 12:15 | |
| Неможеш да споредуваш, едните се од полиција другите од војска, имаат различна намена, обука, итн. И двете се многу добри, е сега дали се најдобри којзнае. | |
|
| |
assasian
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 8/11/2013, 17:40 | |
| - Frogfoot напиша:
- Неможеш да споредуваш, едните се од полиција другите од војска, имаат различна намена, обука, итн. И двете се многу добри, е сега дали се најдобри којзнае.
Епа баш тука У Македонија можеш затоа што и Тигрите имаат командоска обука ,т.е. преживување,алпинизам , падобранство и сл. , не се како порано само упади да вежбаат се виде таквите вежби што донесоа у 2001 од "Тигри" станаа мачиња секоја чест на исклучоците капа симнувам . Кога академскиот граѓанин Урко станал заменик командант на Тигрите и ред други бандити околу него што се сликаат колку се набилдани се ми стана јасно . Во САд не можеш SWAT и NAvy Seal да ги споредиш токму поради тоа што го рече едните се полициска единица и другава воена а тука слободно можеме да ги споредиме и да заклучиме Волкот е најмоќниот поздрав ______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 8/11/2013, 18:14 | |
| - assasian напиша:
- Frogfoot напиша:
- Неможеш да споредуваш, едните се од полиција другите од војска, имаат различна намена, обука, итн. И двете се многу добри, е сега дали се најдобри којзнае.
Епа баш тука У Македонија можеш затоа што и Тигрите имаат командоска обука ,т.е. преживување,алпинизам , падобранство и сл. , не се како порано само упади да вежбаат се виде таквите вежби што донесоа у 2001 од "Тигри" станаа мачиња секоја чест на исклучоците капа симнувам . Кога академскиот граѓанин Урко станал заменик командант на Тигрите и ред други бандити околу него што се сликаат колку се набилдани се ми стана јасно . Во САд не можеш SWAT и NAvy Seal да ги споредиш токму поради тоа што го рече едните се полициска единица и другава воена а тука слободно можеме да ги споредиме и да заклучиме Волкот е најмоќниот поздрав Фалиш Волци а цитираш мото на Тигар. Успут 2 единици си имаат различни намени а лугето си ја вршат работата најдобро што знаат. | |
|
| |
assasian
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 8/11/2013, 22:20 | |
| - Зоран напиша:
- assasian напиша:
- Frogfoot напиша:
Епа баш тука У Македонија можеш затоа што и Тигрите имаат командоска обука ,т.е. преживување,алпинизам , падобранство и сл. , не се како порано само упади да вежбаат се виде таквите вежби што донесоа у 2001 од "Тигри" станаа мачиња секоја чест на исклучоците капа симнувам . Кога академскиот граѓанин Урко станал заменик командант на Тигрите и ред други бандити околу него што се сликаат колку се набилдани се ми стана јасно . Во САд не можеш SWAT и NAvy Seal да ги споредиш токму поради тоа што го рече едните се полициска единица и другава воена а тука слободно можеме да ги споредиме и да заклучиме Волкот е најмоќниот поздрав Фалиш Волци а цитираш мото на Тигар.
Успут 2 единици си имаат различни намени а лугето си ја вршат работата најдобро што знаат. не не цитирам мото баш зашто е на ТИГАР , туку зашто е добро ,а нема што да фалам ВОЛЦИТе тоа си е така и вистина е, намената на двете е антитероризам ,која единица е подобра ВОЛЦИ секако , не УРко и компанија и типови што тепаат и убиваат деца и разни бандити се во Тигар и преку тоа покажува на кое ниво е единицата психолошки спремна, со чест на исклучоци секако ако не завршат како старо железо како што вика Генералот Стојанче . која си ја врши работата имало шанса се видело 2001 не дека нешто се лоши ТИгар туку не се толку добри како Волците ајт позз ______________________ Не прашуваме колку се , туку каде се !!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|